Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-03-2009-11

RK-03-2009-11.doc
Číslo materiálu11
Číslo jednacíRK-03-2009-11
NázevZařazení nové akce Základní škola a Praktická škola Velké Meziříčí - Rekonstrukce střechy a odhlučnění do přílohy M1 kapitoly Nemovitý majetek a návrh na provedení rozpočtového opatření
Zpracoval S. Fejt
Předkládá P. Kolář
Počet příloh
Popis problémuJedná se o návrh na zařazení nové akce do rozpočtu kraje a návrh na provedení rozpočtového opatření.
Kraj Vysočina realizoval investiční akci na silnici II/602 v jejímž rámci byla rekonstruována i část ulice Novosady ve Velkém Meziříčí včetně křižovatky. Před touto akcí realizovalo město Velké Meziříčí svou investiční akci spočívající v rekonstrukci inženýrských sítí, chodníků a dalších úprav v ulici Novosady. Proto byla učiněna dohoda, že město zajistí veškeré práce na spodní části stavby a kraj Vysočina následně vrchní část stavby (konstrukční vrstvy vozovky). Součástí spodní stavby bylo i odvodnění vozovky o nákladech cca 1,5 mil. Kč. Tyto náklady hradilo město, i když odvodnění je součástí krajské silnice. Město se obrátilo na kraj se žádostí o nalezení možnosti řešení kompenzace těchto nákladů.
Kraj Vysočina zřizuje příspěvkovou organizaci Základní škola a Praktická škola Velké Meziříčí. Tato organizace působila v nevyhovujících prostorách v objektu bývalé mateřské školy ve vlastnictví města Velké Meziříčí. Na základě dohod mezi krajem a městem kraj na své náklady v roce 2008 zrekonstruoval první patro jiné budovy města (bývalá školní družina, v přízemí fungující školní kuchyně) a svou příspěvkovou organizaci do této budovy přestěhoval. Náklady kraje na rekonstrukci jsou umořovány proti nájemnému. Celkové náklady na rekonstrukci byly 5,157 mil. Kč. Při uvádění do provozu si orgány hygienické služby vymínily nutnost měření dozvuků ve třídách. Měřením bylo zjištěno, že hodnoty dozvuků nevyhovují a je nutné učinit opatření k eliminaci tohoto problému.
Ve věci kompenzace nákladů města na odvodnění ulice Novosady proběhlo jednání mezi zástupci města a náměstkem hejtmana Liborem Jouklem. Jako možné řešení se jeví investice do majetku města - budovy užívané příspěvkovou organizací kraje Základní škola a Praktická škola Velké Meziříčí. Konkrétně se jedná o rekonstrukci střechy. Rekonstrukcí bude zajištěn bezvadný stav střechy a zajištění dostatečného tepelného odporu konstrukcí. Náklady na rekonstrukci střechy budou umořeny proti nájemnému.
Návrh řešení Návrh usnesení předpokládá rozhodnout o zařazení nové stavební akce Základní škola a Praktická škola Velké Meziříčí - Rekonstrukce střechy a odhlučnění do rozpočtu kraje a schválit rozpočtové opatření k zajištění finančního krytí akce.
OM na základě rozhodnutí o zařazení akce zajistí její projektovou přípravu, příslušná povolení a realizaci akce. Realizací rekonstrukce střechy dojde k zajištění odpovídajícího stavu střechy a i k úsporám na vytápění. Opatřeními v učebnách bude zajištěna eliminace nevyhovujících dozvuků.
StanoviskaOdbor ekonomický nemá připomínky k navrhovanému rozpočtovému opatření. Aktuální stav kapitoly Rezerva a rozvoj kraje, položky Péče o lidské zdroje a majetek kraje ke dni 14. 1. 2009 je 39 259 tis. Kč.
Návrh usneseníRada kraje
rozhoduje
zařadit novou akci Základní škola a Praktická škola Velké Meziříčí - Rekonstrukce střechy a odhlučnění do kapitoly Nemovitý majetek, do přílohy M1 Technická zhodnocení a vyjmenované opravy ve školství;
schvaluje
rozpočtové opatření spočívající ve zvýšení kapitoly Nemovitý majetek, přílohy M1 Technická zhodnocení a vyjmenované opravy ve školství o částku 1 800 tis. Kč při současném snížení kapitoly Rezerva a rozvoj kraje, § 6409 Ostatní činnosti j.n., položky Péče o lidské zdroje a majetek kraje o částku 1 800 tis. Kč.
Odpovědnost odbor majetkový, odbor ekonomický
Termín 31. 1. 2009
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz