Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-02-2009-27

RK-02-2009-27.doc
Číslo materiálu27
Číslo jednacíRK-02-2009-27
NázevProjekt Vysočina 21 - Propagace a realizace MA 21 a udržitelného rozvoje v kraji Vysočina
Zpracoval M. Vencovská, I. Fryšová
Předkládá T. Čihák
Počet příloh
Popis problémuJedná se o schválení podání projektu Vysočina 21 - propagace a realizace MA 21 a udržitelného rozvoje v kraji Vysočina (dále jen projekt ) krajem Vysočina v rámci 2. Výzvy k předkládání žádostí o grant z Revolvingového fondu Ministerstva životního prostředí.

Kraj Vysočina se oficiálně k naplňování principů a realizaci Místní agendy 21 (dále jen MA 21 ) přihlásil při svém vstupu do Národní sítě zdravých měst v roce 2004.
Záměrem připraveného projektu, který bude realizován v případě jeho podpoření z prostředků Revolvingového fondu Ministerstva životního prostředí, je
a) systematickou propagací principů MA 21 a udržitelného rozvoje v kraji Vysočina zvýšit povědomí občanů kraje v této oblasti,
b) zlepšení spolupráce všech cílových skupin (podnikatelského sektoru, veřejné správy, neziskových organizací a veřejnosti) při jejich zapojení do MA 21, zdraví 21 a udržitelného rozvoje kraje,
c) kvalitativní posun v realizaci MA 21 na úrovni kraje, viz materiál RK-2-2009-27, př. 1.
Rozpočet projektu činí 1.170.100,- Kč, spolufinancování ze strany kraje je 14,54% celkových způsobilých výdajů (170.100,- Kč).
Návrh řešení Odbor regionálního rozvoje Krajského úřadu kraje Vysočina (dále jen ORR ) navrhuje předložení projektové žádosti projektu Vysočina 21 - Propagace a realizace MA 21 a udržitelného rozvoje v kraji v rámci 2. Výzvy k předkládání žádostí o grant z Revolvingového fondu Ministerstva životního prostředí a v případě podpoření projektu schválit uvolnění finančních prostředků ve výši 170.100,- Kč ze strategických rezerv kraje na zvláštní účet určený pro financování projektu.
StanoviskaOdbor ekonomický: V případě schválení projektu Vysočina 21 - Propagace a realizace MA 21 a udržitelného rozvoje v kraji Vysočina ekonomický odbor navrhuje samostatným materiálem v radě kraje schválit rozpočtové opatření, kterým by byla navýšena kapitola Regionální rozvoj o částku potřebnou na realizaci projektu při současném snížení kapitoly Rezerva a rozvoj kraje, položky Péče o lidské zdroje a majetek kraje, a zřídit samostatný bankovní účet pro realizaci projektu.
Návrh usneseníRada kraje
rozhoduje
předložit projektovou žádost projektu Vysočina 21 - Propagace a realizace MA 21 a udržitelného rozvoje v kraji Vysočina v rámci 2. Výzvy k předkládání žádostí o grant z Revolvingového fondu Ministerstva životního prostředí ČR a
ukládá
Odboru regionálního rozvoje Krajského úřadu kraje Vysočina předložit projektovou žádost v rámci 2. Výzvy k předkládání žádostí o grant z Revolvingového fondu Ministerstva životního prostředí ČR.
Odpovědnost ORR
Termín 31. 1. 2009
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz