Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-35-2008-20

RK-35-2008-20.doc
Číslo materiálu20
Číslo jednacíRK-35-2008-20
NázevŽádost Ředitelství silnic a dálnic ČR Správa Jihlava o pokácení dřevin v k. ú. Pohled
Zpracoval F. Vak
Předkládá P. Kolář
Počet příloh
Popis problémuNa odbor majetkový se obrátilo Ředitelství silnic a dálnic ČR Správa Jihlava a požádalo v souvislosti se silniční stavbou I/34 Rouštany - Pohled o vydání souhlasu kraje Vysočina s pokácením trvalých porostů, a to 36 m živého plotu výšky nad 0,5 m z jehličnatých dřevin - stáří 22 roků, 1 ks břízy bradavičnaté - 22 roků, 5 ks vrby bílé - 12 roků, 8 ks jasanu ztepilého - 10 roků, 6 ks dubu letního - 8 roků, 5 ks břízy bradavičnaté - 9 roků rostoucích na pozemku par. č. 667 ostatní plocha, silnice v k. ú. a obci Pohled.
Uvedený pozemek je ve vlastnictví kraje Vysočina na základě zákona č. 157/2000 Sb., o přechodu některých věcí, práv a závazků z majetku ČR do majetku krajů, v platném znění a Rozhodnutí MDS ČR čj. 3796/01-9-KM ze dne 10. 9. 2001. Zřizovací listinou byl dán do správy příspěvkové organizace kraje s názvem Krajská správa a údržba silnic Vysočiny, příspěvková organizace. Pozemek je u Katastrálního úřadu pro Vysočinu, Katastrálního pracoviště Havlíčkův Brod zapsán v katastru nemovitostí vedeném pro katastrální území a obec Pohled na listu vlastnictví 117.
Návrh řešení Odbor majetkový navrhuje vydat Ředitelství silnic a dálnic ČR - investoru stavby I/34 Rouštany - Pohled zmocnění k podání žádosti o vydání povolení k pokácení dřevin rostoucích mimo les. Vzhledem k tomu, že s vydáním rozhodnutí o pokácení dřevin souvisí určité náklady a povinnosti (např. správní poplatek, povinnost náhradní výsadby apod.), navrhuje OM uzavřít se žadatelem nepojmenovanou smlouvu, v níž se žadatel zaváže veškeré náklady a povinnosti spojené s pokácením dřevin uhradit a zabezpečit.
Dřevo ze skácených stromů bude žadatelem předáno majetkovému správci, tj. Krajské správě a údržbě silnic Vysočiny, provozu Havlíčkův Brod, který s nimi naloží dle zvyklostí organizace.
Usnesení předpokládá rozhodnout zmocnit ŘSD ČR Správa Jihlava k podání žádosti o vydání povolení k pokácení dřevin rostoucích mimo les u obecního úřadu a uzavřít nepojmenovanou smlouvu, v níž se žadatel zaváže k úhradě případných nákladů souvisejících s podáním žádosti, či splnění nařízené povinnosti náhradní výsadby.
StanoviskaMajetkový správce KSÚSV, provoz Havlíčkův Brod souhlasí se pokácením uvedených stromů v souvislosti se stavbou I/34 Rouštany -Pohled .
Návrh usneseníRada kraje
rozhoduje
* zmocnit ŘSD ČR Správa Jihlava k podání žádosti o vydání povolení k pokácení dřevin rostoucích mimo les, a to 36 m živého plotu výšky nad 0,5 m z jehličnatých dřevin - stáří 22 roků, 1 ks břízy bradavičnaté - 22 roků, 5 ks vrby bílé - 12 roků, 8 ks jasanu ztepilého - 10 roků, 6 ks dubu letního - 8 roků, 5 ks břízy bradavičnaté - 9 roků rostoucích na pozemku par. č. 667 ostatní plocha, silnice v k. ú. a obci Pohled u příslušného obecního úřadu;
* uzavřít nepojmenovanou smlouvu mezi krajem Vysočina a ŘSD ČR Správa Jihlava, v níž se ŘSD ČR Správa Jihlava zaváže k uhradit veškeré náklady a zabezpečit všechny povinnosti související s pokácením těchto dřevin na pozemku par. č. 667 ostatní plocha, silnice v k. ú. a obci Pohled.
Odpovědnost odbor majetkový
Termín prosinec 2008
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz