Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-35-2008-18

RK-35-2008-18.doc  RK-35-2008-18pr1.doc
Číslo materiálu18
Číslo jednacíRK-35-2008-18
NázevSmlouva o společném postupu mezi Vysočinou a Městem Žďár nad Sázavou, pokládka optického kabelu metropolitní sítě MAN Žďár nad Sázavou
Zpracoval R. Brychta
Předkládá P. Pavlinec
Počet příloh
Popis problémuRealizací projektu krajské optické páteřní sítě ROWANet došlo k připojení VOŠ a SPŠ Ždár nad Sázavou, detašovaného pracoviště krajského úřadu, ÚP/SSP JI, MěÚ Ždár nad Sázavou, Správy a údržby silnic a veřejného hotspotu. Poslední míle připojení od koncového bodu Rowanetu v budově MěÚ jsou většinově realizovány s využitím metropolitní sítě (MAN) v majetku Města Žďár nad Sázavou a to v souladu s partnerskou smlouvou uzavřenou mezi Městem Ždár nad Sázavou a Vysočinou, schválenou usnesením 252/04/2004 ZK. Bohužel bezdrátová technologie poslední míle nedostačuje zejména svojí kapacitou a částečně i spolehlivostí a velmi rychle zastarává.
Návrh řešení OI doporučuje opustit nedostačující bezdrátové spoje a přeorientovat se na perspektivní technologii optického vlákna. Pokládka optických kabelů je samozřejmě finančně náročnou investicí - aby došlo k co nejefektivnějšímu využití finančních prostředků navrhujeme smlouvu o společném postupu dle materiálu RK-35-2008-18pr1 a následně i po podpisu smlouvy i zakázku malého rozsahu společně s Městem Žďár nad Sázavou. Dojde tedy ve své podstatě ke sdílení optického kabelu a to zejména v páteřních (společných) trasách s důrazem na minimalizaci nákladů. Taktéž dojde k rozšíření možnosti připojení i pro další subjekty v současnosti bez možnosti připojení na optiku.

OI odhaduje finanční náročnost do 1 milionu korun, celkový počet koncových bodů na optickém vlákně na >=10, realizaci formou 2 až 3 veřejných zakázek rozloženou do 2 až 3 let. Náklady na výstavbu na straně kraje budou hrazeny z navrhovaného rozpočtu kapitola Informatika, náklady výstavby sítě ROWANet.

Radě kraje se navrhuje doporučit zastupitelstvu kraje schválení smlouvy o společném postupu dle materálu RK-35-2008-18, př. 1 na jejímž základě dojde k vypsaní zakázky malého rozsahu.
StanoviskaOSŘKŽÚ, oddělení právní a krajského živnostenského úřadu nemá k návrhu usnesení připomínky.

Odbor majetkový nemá k návrhu usnesení připomínky.
Návrh usneseníRada kraje
doporučuje
zastupitelstvu kraje:
* schválit smlouvu o společném postupu dle materiálu RK-35-2008-18, př. 1;
* vypsat veřejnou zakázku malého rozsahu odborem informatiky v součinnosti s MěÚ Žďár nad Sázavou.
Odpovědnost odbor informatiky
Termín 31. 3. 2009
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz