Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-34-2008-39

RK-34-2008-39.doc  RK-34-2008-39pr1.doc
Číslo materiálu39
Číslo jednacíRK-34-2008-39
NázevVyřazení nepotřebného majetku Domova pro seniory Mitrov, příspěvkové organizace
Zpracoval M. Brož
Předkládá V. Švarcová
Počet příloh
Popis problémuV souladu se zásadami Zastupitelstva kraje Vysočina o vymezení majetkových práv a povinností příspěvkových organizací zřizovaných krajem Vysočina schválenými usnesením č. 0205/03/2005/ZK dne 17. 5. 2005 (dále jen zásady) a v souladu s metodickým pokynem Rady kraje Vysočina schváleným usnesením č. 0782/21/2005/RK dne 14. 6. 2005 podal Domov pro seniory Mitrov, příspěvková organizace, návrh na vyřazení nepotřebného majetku.
Návrh řešení Rozhodnutím č. 1/2008 ze dne 6. 10. 2008 rozhodl ředitel Domova pro seniory Mitrov, příspěvkové organizace, o nepotřebnosti movitého majetku osobního automobilu Škoda Felicia Combi, SPZ ZRH 02-43, rok výroby 1995, pořizovací cena 287.592,- Kč z důvodu velkého opotřebení. Organizace si z vlastního investičního fondu pořídila nový pětimístný automobil. Zároveň požádala o převod osobního automobilu, který vyřazuje Domov pro seniory Velké Meziříčí.
Rozhodnutím č. 2/2008 ze dne 6. 10. 2008 rozhodl ředitel Domova pro seniory Mitrov, příspěvkové organizace, o nepotřebnosti movitého majetku osobního automobilu Ford Transit, SPZ ZRH 61-60, rok výroby 1997, pořizovací cena 781.934,- Kč. Tento osobní automobil byl do Domova pro seniory Mitrov, příspěvková organizace, převeden jako ojetý z Ústavu sociální péče Křižanov, příspěvková organizace.
V průběhu letošního roku byl zřizovatelem pořízen pro Domov pro seniory Mitrov, příspěvková organizace, nový devíti místný osobní automobil Fiat. Z tohoto důvodu se stalo vozidlo Ford Transit pro Domov pro seniory Mitrov, příspěvková organizace, nepotřebným.
Oba tyto výše uvedené osobní automobily byly nabídnuty na internetových stránkách kraje Vysočina. Tato nabídka nebyla v případě osobního automobilu Škoda Felicia Combi úspěšná - po dobu zveřejnění nabídky neprojevila o tento movitý majetek zájem žádná organizace zřizovaná krajem Vysočina.
Domov pro seniory Mitrov, příspěvková organizace proto navrhuje osobní automobil Škoda Felicia Combi na vyřazení z důvodu jeho velkého opotřebení a fyzickou likvidaci z důvodu velké koroze karosérie a celkového opotřebení vozu, odpovídajícího stáří vozidla. Pro provozní potřeby zařízení bude využíván nový pětimístný osobní automobil pořízený z investičního fondu organizace a jednak starší automobil předaný z Domova pro seniory Velké Meziříčí. Odlehlá poloha zařízení zvyšuje potřebu dopravy osobními automobily.
O nabízený osobní automobil Ford Transit projevili zájem dva zájemci - jako první Domov dětí a mládeže, U Aleje, Havlíčkův Brod, příspěvková organizace a po delší době jako druhý i Obchodní akademie Dr. Albína Bráfa a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Třebíč, příspěvková organizace. V obou případech se jedná o příspěvkové organizace zřizované krajem Vysočina, které požádali o bezúplatný převod. Navrhujeme udělit organizaci souhlas k bezúplatnému převodu osobního automobilu Ford Transit, SPZ ZRH 61-60 na příspěvkovou organizaci zřizovanou krajem Vysočina - Domov dětí a mládeže, U Aleje, Havlíčkův Brod, příspěvková organizace, která projevila o výše uvedené vozidlo Ford Transit zájem jako první.
StanoviskaStanoviska nebyla vyžádána.
Návrh usneseníRada kraje
souhlasí
* s vyřazením nepotřebného hmotného majetku Domova pro seniory Mitrov, příspěvkové organizace, osobního automobilu Škoda Felicia Combi, SPZ ZRH 02-43 a osobního automobilu Ford Transit, SPZ ZRH 61-60 dle materiálu RK-34-2008-39;
* s fyzickou likvidací osobního automobilu Škoda Felicia Combi, SPZ ZRH 02-43;
* s bezúplatným převodem osobního automobilu Ford Transit, SPZ ZRH 61-60 na příspěvkovou organizaci zřizovanou krajem Vysočina - Domov dětí a mládeže, U Aleje, Havlíčkův Brod, příspěvková organizace.
Odpovědnost ředitel Domova pro seniory Mitrov, příspěvková organizace, ředitel Domova dětí a mládeže, U Aleje, Havlíčkův Brod, příspěvková organizace, odbor sociálních věcí a zdravotnictví
Termín 31. 12. 2008
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz