Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-31-2008-29

RK-31-2008-29.doc  RK-31-2008-29pr1.doc
Číslo materiálu29
Číslo jednacíRK-31-2008-29
NázevNávrh na poskytnutí daru obci Salačova Lhota - návrh na provedení rozpočtového opatření
Zpracoval Ševecová,
Předkládá L. Staněk
Počet příloh
Popis problémuTento materiál je předkládán Radě kraje Vysočina k přijetí rozhodnutí - poskytnutí daru obci Salačova Lhota na opravu chodníků v obci.
Dne 3. 9. 2008 se uskutečnilo v obci Salačova Lhota jednání ve věci Dopravní situace v obci Salačova Lhota , uplatnění návrhů řešení problematického úseku silnice II/128 v obci Salačova Lhota do doby vybudování obchvatu obce. Vlivem zvýšené automobilové dopravy, především nákladních aut projíždějících obcí Salačova Lhota ve směru od Pacova na Lukavec (do Dřevozpracujícího družstva Lukavec) po silnici II/128 dochází k poškozování majetku ve vlastnictví obce, jako jsou chodníky, kanalizace a ostatní inženýrské sítě. Zvýšená hustota provozu, nepřiměřená rychlost a zejména neukázněnost řidičů ve vztahu k omezené průjezdnosti obcí (šířka vozovky, ostrá pravotočivá zatáčka) jsou hlavní příčinou dopravních nehod, čímž dochází k ohrožování zdraví a života občanů obce. Na základě závěrů, které byly na tomto jednání navrženy (urychlení přípravy obchvatu obce, stanovení a osazení DZ 30km/hod, opravy poškozeného svodidla, opravy chodníků v obci a zřízení nového svodidla..) požádala obec dne 18. září 2008 při jednání na kraji Vysočina za účasti Ing. Houšky a Ing. Kodeta a zástupců ODSH o poskytnutí finančního daru obci Salačova Lhota na opravy chodníků v kritickém úseku komunikace II/128 v průtahu obce ve výši 40 tis. Kč.
Návrh řešení Odbor dopravy a silničního hospodářství Krajského úřadu kraje Vysočina navrhuje radě kraje rozhodnout poskytnout dar obci Salačova Lhota ve výši 20 tis. Kč a schválit rozpočtové opatření spočívající ve zvýšení kapitoly Doprava, § 2212 - Silnice o částku 20 tis. Kč při současném snížení kapitoly Rezerva a rozvoj kraje, § 6409 Ostatní činnosti j.n., položky Péče o lidské zdroje a majetek kraje o stejnou částku 20 tis. Kč určenou na poskytnutí daru obci Salačova Lhota.
Obec Salačova Lhota zajistí opravy chodníků v nebezpečném místě u komunikace II/128 v průtahu obce tak, aby v uvedeném úseku nebyli ohrožováni účastníci silničního provozu, zejména chodci a dále tak, aby nevznikla překážka v provádění zimní údržby komunikací již v nadcházejícím zimním období, protože chodníky v obci jsou místní komunikace ve vlastnictví obce.
StanoviskaOdbor ekonomický nemá připomínky k navrhovanému rozpočtovému opatření. Aktuální stav kapitoly Rezerva a rozvoj kraje, položky Péče o lidské zdroje a majetek kraje po jednání rady kraje č. 30/2008 dne 30. 9. 2008 je 1 568 tis. Kč.
Návrh usneseníRada kraje
rozhoduje
poskytnout dar obci Salačova Lhota, IČ 00249017 ve výši 20 tis. Kč;
schvaluje
rozpočtové opatření spočívající ve zvýšení kapitoly Doprava, § 2212 - Silnice o částku
20 tis. Kč při současném snížení kapitoly Rezerva a rozvoj kraje, § 6409 Ostatní činnosti j. n., položky Péče o lidské zdroje a majetek kraje o stejnou částku 20 tis. Kč.
Odpovědnost odbor dopravy a silničního hospodářství, odbor ekonomický
Termín 31. 12. 2008
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz