Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-25-2008-02

RK-25-2008-02.doc
Číslo materiálu02
Číslo jednacíRK-25-2008-02
NázevUzavření smlouvy o budoucí smlouvě darovací pro akci Střední škola technická Jihlava - zrušení ČOV, přečerpání OV
Zpracoval M. Jaroš
Předkládá P. Kolář
Počet příloh
Popis problémuJedná se o uzavření smlouvy o budoucí smlouvě darovací na přijetí daru pozemku v areálu Střední školy technické Jihlava (dále jen škola), který bude zastavěn kanalizační přípojkou.
Rada kraje usnesením č. 0883/22/2008 ze dne 8. 7. 2008, rozhodla zařadit novou akci Střední škola technická Jihlava - zrušení ČOV, přečerpání OV do kapitoly Nemovitý majetek, přílohy M1, rozepisující položku Technická zhodnocení a vyjmenované opravy ve školství. Stavba je zařazena v rozpočtu kraje a probíhá projektová příprava.
Výše uvedená stavba řeší odstranění stávající ČOV, na jejím místě výstavbu přečerpávací stanice a výstavbu přípojky kanalizace, která bude napojena na stávající síť kanalizace vedoucí v ulici Polenská v silniční tělese silnice II/352. Část kanalizační přípojky povede i v pozemku par. č. 421/9 v k. ú. a obci Jihlava, který je Katastrálním úřadem pro Vysočinu, Katastrálním pracovištěm Jihlava veden na listu vlastnictví č. 10001, kde je jako výhradní vlastník uvedeno Statutární město Jihlava. Zmíněný pozemek je zaplocen v areálu školy a je na něm postaven přístřešek ve vlastnictví kraje.
Pro účel územního a stavebního řízení je nutné získat souhlasné stanovisko Statutárního města Jihlava s umístěním a realizací této přípojky na dotčeném pozemku ve vlastnictví statutárního města. Protože pozemek je zaplocen v areálu a nachází se na něm stavba ve vlastnictví kraje bude nejvhodnější formou souhlasného stanoviska uzavření smlouvy o budoucí smlouvě darovací. Po dokončení akce bude areál zaměřen geometrickým plánem a dojde k majetkoprávnímu vypořádání pozemků dle skutečného stavu.
Návrh řešení Odbor majetkový navrhuje na zmíněný pozemek uzavřít smlouvu o budoucí smlouvě darovací mezi krajem Vysočina a Statutárním městem Jihlava. Následně, po zrealizování akce a zaměření dotčené části areálu školy, by mělo dojít k uzavření darovací smlouvy. Tím bude mít kraj právo zřídit kanalizační přípojku a zaručenu možnost provozování a přístupu pro možné opravy a údržbu.
Materiál předpokládá rozhodnout zahájit jednání se Statutárním městem Jihlava o budoucím darování pozemku a doporučit zastupitelstvu kraje uzavřít smlouvu o budoucí darovací smlouvě.
StanoviskaStanoviska nebyla vyžádána.
Návrh usneseníRada kraje
rozhoduje
zahájit jednání se Statutárním městem Jihlava o budoucím darování pozemku par. č. 421/9 v k. ú. a obci Jihlava z vlastnictví Statutárního města Jihlava do vlastnictví kraje Vysočina;
doporučuje
zastupitelstvu kraje rozhodnout uzavřít smlouvu o budoucí darovací smlouvě, ve které se Statutární město Jihlava zaváže po dokončení akce Střední škola technická Jihlava - zrušení ČOV, přečerpání OV převést darem areálem Střední školy technické Jihlava skutečně zastavěnou část pozemku par. č. 421/9 v k. ú. a obci Jihlava z vlastnictví Statutárního města Jihlava do vlastnictví kraje Vysočina.
Odpovědnost odbor majetkový
Termín 16. 9. 2008
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz