Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro zastupitelstvo čj. ZK-09-2005-26

ZK-09-2005-26.doc  ZK-09-2005-26pr1.tif
Číslo materiálu26
Číslo jednacíZK-09-2005-26
NázevNávrh na změnu obsazení orgánů RRAV za kraj Vysočina
Zpracoval V. Kotrbová
Předkládá M. Černá
Počet příloh
Popis problémuKraj Vysočina je v současné době členem Zájmového sdružení právnických osob Regionální rozvojové agentury Vysočina (dále jen "RRAV").
Vstup kraje Vysočina do RRAV schválilo Zastupitelstvo kraje Vysočina na svém zasedání dne 20. 12. 2001 usnesením č. 082/07/01/ZK. Tímto usnesením si Zastupitelstvo kraje Vysočina vyhradilo provádění nominace zástupců kraje do předsednictva, kontrolní komise a Valného shromáždění RRAV.

V současné době jsou za kraj Vysočina členem předsednictva RRAV:
RNDr. Miloš Vystrčil, hejtman kraje
Ing. Marie Černá, náměstek hejtmana
Ing. Václav Kodet, náměstek hejtmana
Ing. Tomáš Hermann
RNDr. Ing. Martin Černý, MBA, vedoucí Odboru regionálního rozvoje Krajského úřadu kraje Vysočina

Členy kontrolní komise RRAV za kraj Vysočina jsou:
Bc. Jaromír Barák, zastupitel kraje
Vladimír Dolejš
Ing. Bohumil Kotlán, zastupitel kraje

Členy Valného shromáždění RRAV za kraj Vysočina jsou:
RNDr. Miloš Vystrčil, hejtman kraje
Ing. Marie Černá, náměstek hejtmana
Ing. Václav Kodet, náměstek hejtmana
Ing. Tomáš Hermann
RNDr. Ing. Martin Černý, MBA, vedoucí Odboru regionálního rozvoje Krajského úřadu kraje Vysočina
Bc. Jaromír Barák, zastupitel kraje
Vladimír Dolejš

Podle čl. VII odst. 2 Stanov Regionální rozvojové agentury Vysočina (dále jen "Stanovy") každý člen RRAV jmenuje a odvolává své delegáty do Valného shromáždění. Dle čl. V odst. 1 písm. b) Stanov mají všichni členové RRAV právo navrhovat kandidaturu svých zástupců do orgánů RRAV.
Podle čl. VII odst. 3 písm. c) Stanov patří do výlučné pravomoci Valného shromáždění volba a odvolávání členů předsednictva a kontrolní komise.
Návrh řešení Ing. Tomáš Hermann, Vladimír Dolejš a Bc. Jaromír Barák již nejsou členy Zastupitelstva kraje Vysočina, proto se navrhuje je odvolat a jmenovat místo nich jiné zástupce kraje Vysočina do Valného shromáždění RRAV a navrhnout Valnému shromáždění RRAV zvolit místo nich do předsednictva a kontrolní komise RRAV jiné zástupce kraje Vysočina.
Vzhledem k vysoké pracovní vytíženosti RNDr. Miloše Vystrčila, hejtmana kraje, a na jeho vlastní žádost, se navrhuje odvolat RNDr. Miloše Vystrčila a jmenovat místo něj do Valného shromáždění RRAV a navrhnout Valnému shromáždění RRAV zvolit jako člena Předsednictva RRAV za kraj Vysočina jiného zástupce.
Vzhledem k tomu, že nejbližší zasedání Valného shromáždění RRAV se uskuteční až v únoru 2006, nebude dříve možné jmenovat nové členy předsednictva a kontrolní komise, ORR navrhuje odvolat členy Valného shromáždění RRAV za kraj Vysočina a člena kontrolní komise za kraj Vysočina s účinností ke dni nejbližšího zasedání Valného shromáždění RRAV.
Podle ustanovení § 35 odst. 2 písm. l) zákona č. 129/2000 Sb., o krajích (krajské zřízení), ve znění pozdějších předpisů, je zastupitelstvu kraje vyhrazeno rozhodovat o účasti v již založených právnických osobách.
StanoviskaRada kraje Vysočina navrhla Zastupitelstvu kraje Vysočina usnesením č. 1605/38/2005/RK odvolat z Valného shromáždění Regionální rozvojové agentury Vysočina RNDr. Miloše Vystrčila, Ing. Tomáše Hermanna, Bc. Jaromíra Baráka a Vladimíra Dolejše, a to s účinností ke dni nejbližšího zasedání Valného shromáždění Regionální rozvojové agentury Vysočina; jmenovat do Valného shromáždění Regionální rozvojové agentury Vysočina za kraj Vysočina: ..., a to s účinností ke dni nejbližšího zasedání Valného shromáždění Regionální rozvojové agentury vysočina, navrhnout Valnému shromáždění Regionální rozvojové agentury Vysočina: odvolat členy předsednictva Regionální rozvojové agentury Vysočina RNDr. Miloše Vystrčila a Ing. Tomáše Hermanna, zvolit za členy předsednictva Regionální rozvojové agentury Vysočina za kraj Vysočina...; odvolat z kontrolní komise Regionální rozvojové agentury Vysočina Vladimíra Dolejše a Bc. Jaromíra Baráka; zvolit za člena kontrolní komise Regionální rozvojové agentury Vysočina za kraj Vysočina ...
Návrh usneseníZastupitelstvo kraje
odvolává
z Valného shromáždění Regionální rozvojové agentury Vysočina RNDr. Miloše Vystrčila, Ing. Tomáše Hermanna, Bc. Jaromíra Baráka a Vladimíra Dolejše, a to s účinností ke dni nejbližšího zasedání Valného shromáždění Regionální rozvojové agentury Vysočina;
jmenuje
do Valného shromáždění Regionální rozvojové agentury Vysočina za kraj Vysočina:
* ...............;
* ...............;
* ...............;
* ...............;
a to s účinností ke dni nejbližšího zasedání Valného shromáždění Regionální rozvojové agentury vysočina;
navrhuje
Valnému shromáždění Regionální rozvojové agentury Vysočina:
* odvolat členy předsednictva Regionální rozvojové agentury Vysočina
RNDr. Miloše Vystrčila a Ing. Tomáše Hermanna;
* zvolit za členy předsednictva Regionální rozvojové agentury Vysočina za kraj Vysočina .........................................;
* odvolat z kontrolní komise Regionální rozvojové agentury Vysočina Vladimíra Dolejše a Bc. Jaromíra Baráka;
* zvolit za člena kontrolní komise Regionální rozvojové agentury Vysočina za kraj Vysočina ...........................
Odpovědnost ORR
Termín průběžně
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz