Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro zastupitelstvo čj. ZK-04-2017-99

ZK-04-2017-99.doc  ZK-04-2017-99pr01.doc
Číslo materiálu99
Číslo jednacíZK-04-2017-99
Název10. ročník celostátní soutěže o cenu hejtmana Kraje Vysočina - Bezpečná nemocnice
Zpracoval D. Talpa
Předkládá V. Novotný
Počet příloh
Popis problémuBezpečné prostředí pro naše pacienty a personál zdravotnických zařízení je téma, které zasahuje nás všechny. Zvýšení informovanosti o bezpečí ve zdravotnických zařízeních a zároveň vyjádření ocenění tomu zařízení, které v rámci naší republiky učinilo nejvíce kroků ke zvýšení bezpečí, bylo hlavní náplní všech ročníků celostátní soutěže Bezpečná nemocnice a konference Dny bezpečí v Jihlavě.
První ročník celostátní soutěže byl vyhlášen v září 2008. Od tohoto roku je do soutěže postupně přihlašován zvyšující se počet projektů. V loňském ročníku celostátní soutěže bylo přihlášeno celkem 20 projektů, z nichž hodnotící komise ocenila 6 vítězných projektů, které byly ohodnoceny cenou hejtmana Kraje Vysočina. Dále bylo 6 vítězných projektů oceněno i finanční cenou spolupracujícího partnera firmy Johnson & Johnson, s.r.o. v celkové výši 150 tis. Kč určené na odborné vzdělávání vítězných projektových týmů. Zároveň se partner soutěže, firma Johnson & Johnson, s.r.o., rozhodl pro letošní ročník zachovat celkovou finanční odměnu pro vítězné projekty, tedy 150 tis. Kč.
Kraj Vysočina a partneři soutěže se rozhodli, že zastřešujícím tématem letošního ročníku celostátní soutěže Bezpečná nemocnice pro soutěžící projekty i pro konferenci Dny bezpečí bude téma Bezpečí ve zdravotnictví - nekonečný příběh? .
Letošním ročníkem se vyhlašovatel chce zaměřit na otázku, kam se za 10 let posunula bezpečnost ve zdravotnictví, a proto je 10. ročník soutěže zaměřen na kritéria bezpečnosti z hlediska pacientů, zdravotnických pracovníků, další pohled může směřovat na výzvy v oblasti práva, lidských zdrojů nebo třeba v oblasti bezpečí prostředí. Tímto tématem chceme poskytovatele motivovat k předkládání konkrétních projektů zaměřených např. na řešení hygienických oblastí, dekubitů, MRSA, specifika klinických nebo ošetřovatelských procesů, kvalitu a bezbariérovost prostředí.
Kraj Vysočina, jako vyhlašovatel celostátní soutěže Bezpečná nemocnice , tak pokračuje v tradici vyhlášení hlavního tématu soutěže, které zohledňuje aktuální prioritu v oblasti bezpečí při poskytování zdravotních služeb.
Návrh řešení Práce na zvyšování bezpečí ve zdravotnických zařízeních je neustále se opakující a nekončící proces.
Navrhuje se zastupitelstvu kraje vyhlásit desátý ročník celostátní soutěže o cenu hejtmana Kraje Vysočina Bezpečná nemocnice v souladu s materiálem ZK-04-2017-99, př. 1.
StanoviskaUsnesením č. 1116/21/2017/RK ze dne 13. 6. 2017 doporučila rada kraje zastupitelstvu kraje vyhlásit desátý ročník celostátní soutěže o cenu hejtmana Kraje Vysočina s názvem Bezpečná nemocnice a vzít na vědomí text vyhlášení celostátní soutěže včetně kritérií pro hodnocení přihlášených projektů dle materiálu ZK-04-2017-99, př. 1.
Návrh usneseníZastupitelstvo kraje
vyhlašuje
desátý ročník celostátní soutěže o cenu hejtmana Kraje Vysočina s názvem Bezpečná nemocnice ;
bere na vědomí
text vyhlášení celostátní soutěže včetně kritérií pro hodnocení přihlášených projektů dle materiálu ZK-04-2017-99, př. 1.
Odpovědnost odbor zdravotnictví, odbor sekretariátu hejtmana
Termín 31. 10. 2017
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz