Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro zastupitelstvo čj. ZK-04-2017-13

ZK-04-2017-13.doc  ZK-04-2017-13pr01.pdf
Číslo materiálu13
Číslo jednacíZK-04-2017-13
NázevNávrh na změnu obsazení orgánů agentury EPMA za Kraj Vysočina
Zpracoval D. Šťastná, P. Pavlinec
Předkládá J. Běhounek
Počet příloh
Popis problémuKraj Vysočina je zakládajícím členem zájmového sdružení právnických osob Agentura pro evropské projekty a management (dále jen EPMA ).
Vstup Kraje Vysočina do EPMA schválilo Zastupitelstvo Kraje Vysočina na svém zasedání dne 29. 6. 2004 usnesením č. 161/03/2004/ZK. Tímto usnesením si Zastupitelstvo Kraje Vysočina vyhradilo provádění nominace zástupců kraje do předsednictva, kontrolní komise a Valného shromáždění EPMA.

Stávající zastoupení kraje v orgánech EPMA je následující:
Předsednictvo EPMA za Kraj Vysočina:
Jiří Běhounek
Jan Kasal
Kontrolní komise EPMA za Kraj Vysočina:
Drahoslav Oulehla
Valné shromáždění EPMA za Kraj Vysočina:
Jiří Běhounek
Jan Kasal
Vladimír Novotný

Podle čl. VII odst. 2 Stanov (viz příloha č. 1 materiálu) zájmového sdružení právnických osob Agentura pro evropské projekty & management (dále jen Stanovy ) každý člen EPMA jmenuje a odvolává své delegáty do Valného shromáždění. Dle čl. V odst. 1 písm. b) Stanov mají zakladatelé EPMA právo navrhovat kandidaturu svých zástupců do orgánů EPMA.
Podle čl. VII odst. 3 písm. d) Stanov patří do výlučné pravomoci Valného shromáždění volba
a odvolávání členů Předsednictva a kontrolní komise.
Návrh řešení Jan Kasal a Drahoslav Oulehla již nejsou členy Zastupitelstva Kraje Vysočina. Po diskusi v rámci politických stran o změně v zastoupení v orgánech EPMA se navrhuje odvolat Jana Kasala z Představenstva a Valného shromáždění EPMA a jmenovat místo něj Jiřího Pokorného jako zástupce Kraje Vysočina do Valného shromáždění EPMA. Valnému shromáždění se navrhuje delegovat Jiřího Pokorného do Předsednictva.
Dále se navrhuje odvolat Drahoslava Oulehlu z Kontrolní komise EPMA a Valnému shromáždění se místo něj navrhuje delegovat Štěpána Komárka do Kontrolní komise.
Vzhledem k tomu, že nejbližší zasedání Valného shromáždění EPMA se uskuteční v prvním pololetí 2017, Odbor informatiky Krajského úřadu Kraje Vysočina (dále jen OI ) navrhuje odvolat člena Valného shromáždění EPMA a člena Kontrolní komise za Kraj Vysočina s účinností ke dni nejbližšího zasedání Valného shromáždění EPMA.
Podle ustanovení § 35 odst. 2 písm. l) zákona č. 129/2000 Sb., o krajích (krajské zřízení),
ve znění pozdějších předpisů, je zastupitelstvu kraje vyhrazeno rozhodovat o účasti
v již založených právnických osobách.

Nově navrhované zastoupení tedy bude vypadat následovně:
Předsednictvo EPMA za Kraj Vysočina:
Jiří Běhounek
Jiří Pokorný
Kontrolní komise EPMA za Kraj Vysočina:
Štěpán Komárek
Valné shromáždění EPMA za Kraj Vysočina:
Jiří Běhounek
Jiří Pokorný
Vladimír Novotný
StanoviskaRada kraje schválila tento návrh na svém jednání č. 19/2017 konaném dne 30. 5. 2017, usnesení č. 0973/19/2017/RK.
Návrh usneseníZastupitelstvo kraje
rozhoduje
* odvolat z Valného shromáždění zájmového sdružení právnických osob Agentura pro evropské projekty & management Jana Kasala, a to s účinností ke dni nejbližšího zasedání Valného shromáždění zájmového sdružení právnických osob Agentura pro evropské projekty & management ;
* jmenovat do Valného shromáždění zájmového sdružení právnických osob Agentura pro evropské projekty & management za Kraj Vysočina Jiřího Pokorného, a to s účinností ke dni nejbližšího zasedání Valného shromáždění zájmového sdružení právnických osob Agentura pro evropské projekty & management ;
* navrhnout Valnému shromáždění zájmového sdružení právnických osob Agentura pro evropské projekty & management :
- odvolat člena Předsednictva zájmového sdružení právnických osob Agentura pro evropské projekty & management Jana Kasala;
- zvolit za člena Předsednictva zájmového sdružení právnických osob Agentura pro evropské projekty & management za Kraj Vysočina Jiří Pokorného;
- odvolat člena Kontrolní komise zájmového sdružení právnických osob Agentura pro evropské projekty & management Drahoslava Oulehlu;
- zvolit za člena Kontrolní komise zájmového sdružení právnických osob Agentura pro evropské projekty & management za Kraj Vysočina Štěpána Komárka.
Odpovědnost OI
Termín 30. 6. 2017
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz