Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro zastupitelstvo čj. ZK-08-2005-59

ZK-08-2005-59.doc  ZK-08-2005-59pr1.doc
Číslo materiálu59
Číslo jednacíZK-08-2005-59
NázevPOVV 2005 - žádost obce Nová Říše o převod dotace
Zpracoval D. Vichr
Předkládá M. Černá
Počet příloh
Popis problémuUsnesením zastupitelstva kraje č. 0140/02/2005/ZK ze dne 29.3. 2005 byla obci Nová Říše v rámci Programu obnovy venkova Vysočiny (POVV) přidělena dotace ve výši 200.000,- Kč na akci "Oprava místní komunikace v obci Nová Říše".
Dne 7.10. obdržel elektronickou poštou krajský úřad žádost obce o převod dotace na akci "Oprava silničních obrubníků vč. chodníků v obci Nová Říše". Jako důvod změny je uváděna skutečnost, že zmíněná oprava místní komunikace měla navazovat na prováděné opravy krajské silnice II/407. Oprava této silnice však začala až na konci září. Při projednávání konkrétních dopadů opravy krytu krajské silnice na majetek obce se na místě zjistilo (místní šetření probíhalo ve středu 5. října 2005 za účasti Ing. Václava Kodeta a pracovníků majetkového odboru), že je v obci Nová Říše poškozeno velké množství silničních obrubníků, které jsou majetkem obce. Bez jejich opravy, narovnání a v některých místech zvýšení obrubníků vzhledem k tomu, že kraj (přesněji zhotovitel) zvyšuje opravou krytu niveletu stávající vozovky kolem krajské silnice, bude zakázka kraje neúčelná a bude dělat problémy občanům bydlícím kolem silnice (záplavy).
Rada obce Nová Říše proto hledala řešení a zvážila možnost využít přidělených prostředků z POVV 2005 na opravu obrubníků a chodníků. Žádost obce je součástí přílohy č.1.
Návrh řešení Vzhledem k tomu, že se jedná o součást stejné akce a nedojde rovněž ke změně typu akce dle Zásad, který byl při výběru upřednostňován, doporučuje odbor regionálního rozvoje zastupitelstvu kraje umožnit převod dotace. I po změně předmětu dotace zůstane využití podpory plně v souladu se schválenými Zásadami ZK. Výše dotace i podíl příjemce na spolufinancování se tímto nezmění.
StanoviskaOdbor majetkový realizuje v rámci programu Phare opravu krytu silnice II/407 v úseku od hranic okresu Jihlava před odbočku Vápovice. Součástí akce je i oprava krytu v průtahu obce Nová Říše. V projektu není zahrnuta oprava obrubníků ani chodníků.
Návrh usneseníZastupitelstvo kraje
schvaluje
převod dotace u obce Nová Říše ve výši 200 tis. Kč z akce "Oprava místní komunikace v obci Nová Říše" na akci "Oprava silničních obrubníků vč. chodníků v obci Nová Říše".
Odpovědnost odbor regionálního rozvoje
Termín 29. 11. 2005
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz