Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro zastupitelstvo čj. ZK-08-2005-56

ZK-08-2005-56.doc  ZK-08-2005-56pr1.doc
Číslo materiálu56
Číslo jednacíZK-08-2005-56
NázevZásady Zastupitelstva kraje Vysočina o poskytování dotací nestátním neziskovým organizacím působícím v oblasti sociálních služeb na realizaci investic
Zpracoval A. Řehořová, J. Bína
Předkládá J. Vondráček
Počet příloh
Popis problémuRada kraje Vysočina svým usnesením 0209/07/2005/RK uložila odboru sociálních věcí a zdravotnictví navrhnout řešení problematiky investic do infrastruktury sociálních služeb poskytovaných nestátními neziskovými organizacemi.
Vzhledem k počtu nestáních neziskových organizací působících na tomto úseku bylo obtížné najít taková kriteria, s nimiž bychom předešli neufinancovatelným požadavkům na podporu investičních aktivit. V současné době probíhá realizace projektů schválených k podpoře při realizaci Priority 3 Rozvoj lidských zdrojů v regionech, Opatření 3.1 Infrastruktura na rozvoj lidských zdrojů v regionech Společného regionálního operačního programu (dále jen SROP). V souvislosti s tímto procesem jsme předložili níže popsaný návrh řešení.
Problém prostředků na investice u nestátních neziskových organizací je dlouhodobě neřešený a první příležitostí, kde mohou tyto organizace získat prostředky k tomuto účelu, je právě uvedené opatření SROP. Na zástupce krajského úřadu se při jednáních představitelé nestátního neziskového sektoru opakovaně obracejí s žádostí o pomoc v oblasti investic, a proto v návaznosti na uvedený úkol považujeme za potřebné z úrovně kraje stanovit, jakou formu pomoci a za jakých podmínek může kraj poskytnout.
K uvedenému zdroji financí z Evropských strukturálních fondů lze uvést, že podpora v rámci všech opatření SROP je poskytována konečným uživatelů formou dotace, jejíž výše je vždy propočítána k celkovým uznatelným nákladům projektu. Podpora ze strukturálních fondů v případě opatření 3.1 pro nepodnikatelské subjekty může dosáhnout až 72% celkových uznatelných nákladů projektu. Podpora z veřejných a soukromých zdrojů pak činí zbývajících 28% celkových uznatelných nákladů projektu (10% z vlastních zdrojů předkladatele a 18% ze státního rozpočtu). Povinností předkladatele projektu - konečného uživatele je však z vlastních prostředků předfinancovat celý projekt a posléze po předložení vyúčtování obdrží žadatel podíl dotace zpět na svůj účet. V případě, že jsou celkové uznatelné náklady projektu vyšší než 4 miliony korun, je možné projekt etapizovat - tj. žádat zpětně o proplacení nákladů na ucelenou etapu projektu (musí být kontrolovatelná) ve výši 1 mil. Kč ).
V rámci uvedeného opatření SROP bude vyhlášena již jen jedna výzva s objemem prostředků 36 miliónů pro celý region soudržnosti. Minimální výše celkových uznatelných nákladů na jeden předkládaný projekt činí 2 mil. Kč.
Je však nutné podotknout, že v rámci 3. výzvy opatření 3.1 byly podpořeny projekty šesti nestátních neziskových organizací poskytujících sociální služby. Někteří z nich již deklarovali problémy se shromážděním prostředkům na úhradu zmíněného vlastního podílu ve výši 10 % z celkových uznatelných nákladů. Uhrazení vlastního podílu je podmínkou výplaty dotace nebo její části z Evropských strukturálních fondů.
Návrh řešení Navrhujeme, aby příspěvek kraje byl schvalován ve výši dotace poskytnuté na realizaci projektu obcí, kde je projekt realizován, maximálně však do výše 200 tis. Kč, což je 10 % minimální výše celkových uznatelných nákladů v uvedeném opatření SROP. Tato dotace by měla být poskytována pod podmínkou, že nestátní nezisková organizace doloží zahrnutí předmětného projektu do komunitního plánu příslušné obce anebo alespoň podporu obce tomuto projektu s tím, že obec nebo více obcí na realizaci takového projektu poskytne dotaci. Další podmínkou, kterou musí žadatel splnit je, že v roce 2005 obdržel dotaci na část provozních nákladů od kraje Vysočina. Tento systém byl zpracován do podoby zásad, které předkládáme zastupitelstvu kraje ke schválení jako materiál ZK-08-2005-56, př. 1. Dotace budou podle navržených zásad na základě individuálních žádostí schvalovány zastupitelstvem kraje, protože se jedná o subjekty krajem dotované i z jiných dotačních titulů.
Důvodem navržení výše popsaného postupu je skutečnost, že tímto způsobem posílíme schopnost nestátních neziskových organizací čerpat využít prostředky z Evropských strukturálních fondů a zároveň je dopředu znám možný maximální rozsah projektů, které mohou být v uvedeném opatření podpořeny a jejich realizátoři se mohou stát žadateli o dotaci z tohoto systému. Nelze sice předem odhadnout kolik nestátních neziskových organizací bude úspěšných v poslední výzvě, ale lze očekávat, že půjde jen o část příjemců dotací. Výdaje na poskytování dotací podle navržených zásad odhadujeme v částce kolem 1 mil. Kč. Výše 200 tis. Kč sice u některých finančně náročnějších projektů představuje pouze malou část celkových nákladů, ale protože případný příslib dotace kraje na zajištění vlastní účasti realizátora projektu nebyl projednán před podáním žádosti, doporučujeme zachovat uvedené maximum.
StanoviskaRada kraje doporučila usnesením č. 1508/36/2005/RK zastupitelstvu kraje schválit "Zásady Zastupitelstva kraje Vysočina o poskytování dotací nestátním neziskovým organizacím působícím v oblasti sociálních služeb na realizaci investic" uvedené v materiálu
ZK-08-2005-56, př. 1,
Návrh usneseníZastupitelstvo kraje
schvaluje
"Zásady Zastupitelstva kraje Vysočina o poskytování dotací nestátním neziskovým organizacím působícím v oblasti sociálních služeb na realizaci investic" dle materiálu
ZK-08-2005-56, př. 1.
Odpovědnost OSVZ
Termín 31.12.2006
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz