Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro zastupitelstvo čj. ZK-05-2016-42

ZK-05-2016-42.doc  ZK-05-2016-42pr01.pdf
Číslo materiálu42
Číslo jednacíZK-05-2016-42
NázevUzavření smlouvy o budoucí darovací smlouvě - k. ú. Zubří u Nového Města na Moravě
Zpracoval J. Mrázková
Předkládá L. Joukl
Počet příloh
Popis problémuPředkládaný materiál řeší uzavření smlouvy, kterou obec Zubří prokáže, že po realizaci stavby Chodník u silnice III/36039 - obec Zubří bude pozemek pod chodníkem převeden do vlastnictví obce Zubří.
Na OM se obrátila obec Zubří se žádostí o uzavření smlouvy zakládající právo provést stavbu Chodník u silnice III/36039 - obec Zubří , kterou bude mimo jiné dotčen pozemek ve vlastnictví Kraje Vysočina par. č. 94/1- ost. plocha, silnice v k.ú. Zubří u Nového Města na Moravě. O uzavření smlouvy zakládající právo provést stavbu rozhodla rada kraje usnesením 1397/25/2016/RK.
Vzhledem k tomu, že obec chce na výstavbu chodníku využít dotační prostředky, požádala současně o uzavření budoucí darovací smlouvy na převod části tohoto pozemku zastavěného chodníkem.
Krajská správa a údržba silnic Vysočiny, cestmistrovství Žďár nad Sázavou vyslovila s uvedenou stavbou souhlas.
Návrh řešení OM navrhuje uzavřít s obcí Zubří smlouvu o budoucí darovací smlouvě na převod části pozemku par. č. 94/1 zastavěného chodníkem v k.ú. Zubří u Nového Města na Moravě. Předpoklad pro uzavření budoucí darovací smlouvy je zveřejnění záměru darovat část tohoto pozemku zastavěného chodníkem do vlastnictví obce Zubří na úřední desce krajského úřadu po zákonem stanovenou dobu. Záměr darování části pozemku par. č. 94/1 v k.ú. Zubří u Nového Města na Moravě zastavěného chodníkem je zveřejněn na úřední desce a do doby jednání zastupitelstva kraje bude podmínka zveřejnění splněna.
Usnesení předpokládá rozhodnout uzavřít mezi Krajem Vysočina a obcí Zubří smlouvu o budoucí darovací smlouvě na převod části pozemku par. č. 94/1 zastavěného chodníkem do vlastnictví obce Zubří.
Smlouva není předkládána jako příloha tohoto materiálu, jedná se o standardní smluvní vztah.
StanoviskaUsnesením 1397/25/2016/RK rada kraje rozhodla
* zveřejnit na úřední desce Krajského úřadu Kraje Vysočina záměr darování části pozemku par. č. 94/1 - ost. plocha, silnice v k. ú. Zubří u Nového Města na Moravě zastavěného chodníkem do vlastnictví obce Zubří;
* uzavřít mezi Krajem Vysočina a obcí Zubří smlouvu zakládající právo provést stavbu Chodník u silnice III/36039 - obec Zubří , kterou bude dotčena část pozemku par. č. 94/1 - ost. plocha, silnice v k. ú. Zubří u Nového Města na Moravě
a doporučila zastupitelstvu kraje rozhodnout uzavřít mezi Krajem Vysočina a obcí Zubří smlouvu o budoucí darovací smlouvě, ve které se kraj zaváže po realizaci stavby Chodník u silnice III/36039 - obec Zubří darovat do vlastnictví obce Zubří část pozemku par. č. 94/1 zastavěného chodníkem a obec Zubří se zaváže tuto část pozemku přijmout do svého vlastnictví.

KSUSV, cestmistrovství Žďár nad Sázavou souhlasí se stavbou Chodník u silnice III/36039 -obec Zubří i s následným darování chodníkem zastavěné části pozemku par. č. 94/1 v k.ú. Zubří u Nového Města na Moravě do vlastnictví obce Zubří.
Návrh usneseníZastupitelstvo kraje
rozhoduje
uzavřít mezi Krajem Vysočina a obcí Zubří smlouvu o budoucí darovací smlouvě, ve které se kraj zaváže po realizaci stavby Chodník u silnice III/36039 - obec Zubří darovat do vlastnictví obce Zubří část pozemku par. č. 94/1 zastavěného chodníkem a obec Zubří se zaváže tuto část pozemku přijmout do svého vlastnictví.
Odpovědnost OM
Termín 31. 12. 2016
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz