Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro zastupitelstvo čj. ZK-03-2016-14

ZK-03-2016-14.doc  ZK-03-2016-14pr01.doc
Číslo materiálu14
Číslo jednacíZK-03-2016-14
Název9. ročník celostátní soutěže o cenu hejtmana Kraje Vysočina - Bezpečná nemocnice
Zpracoval D. Talpa
Předkládá S. Měrtlová
Počet příloh
Popis problémuBezpečné prostředí pro naše pacienty a personál zdravotnických zařízení je téma, které zasahuje nás všechny. Zvýšení informovanosti o bezpečí ve zdravotnických zařízeních a zároveň vyjádření ocenění tomu zařízení, které v rámci naší republiky učinilo nejvíce kroků ke zvýšení bezpečí, bylo hlavní náplní všech ročníků celostátní soutěže Bezpečná nemocnice a konference Dny bezpečí v Jihlavě.
První ročník celostátní soutěže byl vyhlášen v září 2008. Od tohoto roku je do soutěže postupně přihlašován zvyšující se počet projektů. V loňském ročníku celostátní soutěže bylo přihlášeno celkem 20 projektů, z nichž hodnotící komise ocenila 3 vítězné projekty, které byly ohodnoceny cenou hejtmana Kraje Vysočina. Dále byly 3 vítězné projekty oceněny i finanční cenou spolupracujícího partnera firmy Johnson & Johnson, s.r.o. v celkové výši 100 tis. Kč určené na odborné vzdělávání vítězných projektových týmů. Zároveň se partner soutěže, firma Johnson & Johnson, s.r.o., rozhodl pro letošní ročník navýšit celkovou finanční odměnu pro vítězné projekty na 150 tis. Kč.
Kraj Vysočina a partneři soutěže se rozhodli, že zastřešujícím tématem letošního ročníku celostátní soutěže Bezpečná nemocnice pro soutěžící projekty i pro konferenci Dny bezpečí bude téma Zvyšování kvality a bezpečí na základě poznatků z praxe .
Moderní medicína a moderní zdravotnictví přináší kromě obrovského množství nových klinických poznatků, nových léků i moderních technologií také řadu nových rizik, jak pro pacienty, tak pro zdravotníky.
Vyhlašovatel reaguje na neustálou potřebu společnosti na poskytování kvalitní zdravotní péče pacientům, a proto je 9. ročník soutěže zaměřen na cenné a důležité poznatky zdravotnického personálu z praxe. Kombinací teoretických postupů, jak v oblasti léčebné péče, tak podpory rozhodovacího systému ve zdravotnictví (např. ICT) právě s praktickými zkušenostmi, můžeme značně podpořit zvýšení kvality a bezpečnosti.
Kraj Vysočina, jako vyhlašovatel celostátní soutěže Bezpečná nemocnice , tak pokračuje v tradici vyhlášení hlavního tématu soutěže, které zohledňuje aktuální prioritu v oblasti bezpečí při poskytování zdravotních služeb.
Návrh řešení Práce na zvyšování bezpečí ve zdravotnických zařízeních je neustále se opakující a nekončící proces.
Navrhuje se zastupitelstvu kraje vyhlásit devátý ročník celostátní soutěže o cenu hejtmana Kraje Vysočina Bezpečná nemocnice v souladu s materiálem ZK-03-2016-14, př. 1.
StanoviskaUsnesením č. 0724/15/2016/RK ze dne 26. 4 2016 doporučila rada kraje zastupitelstvu kraje vyhlásit devátý ročník celostátní soutěže o cenu hejtmana Kraje Vysočina s názvem Bezpečná nemocnice a vzít na vědomí text vyhlášení celostátní soutěže včetně kritérií pro hodnocení přihlášených projektů dle materiálu ZK-03-2016-14, př. 1.
Návrh usneseníZastupitelstvo kraje
vyhlašuje
devátý ročník celostátní soutěže o cenu hejtmana Kraje Vysočina s názvem Bezpečná nemocnice;
bere na vědomí
text vyhlášení celostátní soutěže včetně kritérií pro hodnocení přihlášených projektů dle materiálu ZK-03-2016-14, př. 1.
Odpovědnost odbor zdravotnictví, odbor sekretariátu hejtmana
Termín 31. 10. 2016
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz