Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro zastupitelstvo čj. ZK-02-2016-14

ZK-02-2016-14.doc  ZK-02-2016-14pr01.doc  ZK-02-2016-14pr02.doc
Číslo materiálu14
Číslo jednacíZK-02-2016-14
NázevProjektový záměr Kraje Vysočina na čerpání prostředků z IROP - Nákup techniky pro ZZS KV na přizpůsobení se klimatickým podmínkám
Zpracoval J. Dvořáková
Předkládá J. Běhounek
Počet příloh
Popis problémuDne 18. prosince 2015 Ministerstvo pro místní rozvoj ČR vyhlásilo 19. výzvu k podávání žádostí o podporu z Integrovaného regionálního operačního programu (dále jen IROP ), specifického cíle 1.3 - Zvýšení připravenosti k řešení a řízení rizik a katastrof.
19. výzva nazvaná Technika pro integrovaný záchranný systém (dále jen výzva ) dle materiálu ZK-02-2016-14, př. 1 je zaměřena na podporu pořízení specializované techniky a věcných prostředků pro odstraňování důsledků nadprůměrných sněhových srážek a masivních námraz, výkon činností spojených s orkány a větrnými smrštěmi, výkon činností spojených s extrémním suchem a výkon činností v souvislosti s haváriemi spojenými s únikem nebezpečných látek.
Oprávněnými žadateli v této výzvě jsou mj. kraje jako zřizovatelé zdravotnické záchranné služby.
Návrh řešení V souladu s touto výzvou odbor zdravotnictví ve spolupráci se Zdravotnickou záchrannou službou Kraje Vysočina, příspěvkovou organizací, (dále jen ZZS KV ) připravil projektový záměr Nákup techniky pro ZZS KV na přizpůsobení se klimatickým podmínkám (dále jen projekt ) dle materiálu ZK-02-2016-14, př. 2.
Maximální výše celkových způsobilých výdajů na jeden projekt není stanovena, minimální výše celkových způsobilých výdajů činí 1 mil. Kč. Příjem žádostí o podporu byl zahájen 31. prosince 2015 a bude ukončen 20. prosince 2017. Realizace podpořených projektů musí být ukončena nejpozději 31. prosince 2019.
Podpora z Evropského fondu regionálního rozvoje je navržena ve výši 85 %, ze státního rozpočtu ve výši 5 % a povinná spoluúčast žadatele bude činit 10 % celkových způsobilých výdajů projektu. Celkové výdaje projektu budou maximálně 54 mil. Kč.
Odbor zdravotnictví radě kraje navrhl schválit projekt a doporučit zastupitelstvu kraje schválit převod finančních prostředků ve výši max. 54 mil. Kč z Fondu strategických rezerv nebo z cizích zdrojů na zvláštní účet projektu na přípravu a realizaci projektu, a to za předpokladu, že bude projekt schválen a doporučen k poskytnutí dotace. Finance budou uvolňovány v průběhu let 2016-2019 postupně dle aktuální potřeby.
StanoviskaGrémium ředitele souhlasí s projektovým záměrem.

Odbor ekonomický: Předložený projektový záměr není uveden v rozpočtovém výhledu Kraje Vysočina na roky 2016 - 2018. Spolufinancování bude ve výši 10 % způsobilých výdajů projektu, tedy cca 5,4 mil. Kč.

Odbor analýz a podpory řízení doporučuje zapojit do administrace projektu Projektovou kancelář Kraje Vysočina, příspěvkovou organizaci.

Odbor regionálního rozvoje: Projekt není zaznamenán dle čl. 4 odst. 1 Směrnice o projektovém řízení Krajského úřadu Kraje Vysočina v SW projektové řízení.

Zdravotnická záchranná služba Kraje Vysočina, příspěvková organizace souhlasí s navrženým řešením.

Rada kraje projednala materiál usnesením č. 0189/05/2016/RK na 5. zasedání rady kraje dne 9. 2. 2016.
Návrh usneseníZastupitelstvo kraje
uděluje
souhlas s realizací plánovaného projektu Nákup techniky pro ZZS KV na přizpůsobení se klimatickým podmínkám dle materiálu ZK-02-2016-14, př. 2;
schvaluje
* převod finančních prostředků ve výši max. 54 mil. Kč z Fondu strategických rezerv nebo z cizích zdrojů na zvláštní účet kraje určený na financování projektu Nákup techniky pro ZZS KV na přizpůsobení se klimatickým podmínkám s tím, že finanční prostředky budou uvolňovány postupně podle aktuální potřeby projektu, a to za předpokladu, že bude projekt řídícím orgánem IROP schválen;
* závazek Kraje Vysočina týkající se spolufinancování schváleného projektu Nákup techniky pro ZZS KV na přizpůsobení se klimatickým podmínkám z rozpočtu Kraje Vysočina ve výši 10 % celkových způsobilých výdajů projektu.
Odpovědnost odbor zdravotnictví, odbor analýz a podpory řízení, odbor ekonomický, ředitelka Zdravotnické záchranné služby Kraje Vysočina, příspěvkové organizace
Termín 29. 3. 2016
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz