Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro zastupitelstvo čj. ZK-05-2015-73

ZK-05-2015-73.doc  ZK-05-2015-73pr01.pdf
Číslo materiálu73
Číslo jednacíZK-05-2015-73
NázevUzavření budoucí darovací smlouvy - k. ú. Dolní Město
Zpracoval J. Mrázková
Předkládá L. Joukl
Počet příloh
Popis problémuPředkládaný materiál řeší uzavření budoucí darovací smlouvy mezi Krajem Vysočina a obcí Dolní Město na převod částí pozemků zastavěných plánovanými chodníky.
Na OM se obrátila obec Dolní Město se žádostí o uzavření budoucí darovací smlouvy na převod částí pozemků par. č. 3112/1 - ost. plocha, silnice, par. č. 3187/1 - ost. plocha, silnice a par. č. 3196 - ost. plocha, silnice v k.ú. Dolní Město, na kterých má obec v úmyslu vybudovat chodníky. Jedná se o stavbu s názvem Bezpečné a bezbariérové chodníky v Dolním Městě - V., VI. a VII. etapa , která má být financována z dotačních prostředků SFDI. Samostatně je řešeno uzavření smlouvy zakládající právo provést stavbu mezi krajem a obcí, s níž vyjádřila souhlas Krajská správa a údržba silnic Vysočiny, cestmistrovství Havlíčkův Brod.
Návrh řešení OM navrhuje žádosti obce Dolní Město vyhovět a požadovanou smlouvu s obcí uzavřít. Vzhledem k tomu, že obec má zájem získat na stavbu prostředky ze SFDI, je nutné, aby prokázala, že po dokončení stavby budou dotčené pozemky převedeny z vlastnictví kraje do vlastnictví obce. Po realizaci stavby obec nechá vyhotovit geometrický plán na oddělení pozemků zastavěných chodníkem a požádá o převod těchto pozemků do svého vlastnictví.
Zveřejnění záměru darování částí pozemků dotčených stavbou chodníků na úřední desce krajského úřadu proběhlo ve dnech 23. 6. - 24. 7. 2015.
Smlouva není předkládána, jedná se o standardní typ smlouvy.
Usnesení předpokládá rozhodnout uzavřít mezi Krajem Vysočina na obcí Dolní Město smlouvu o budoucí darovací smlouvě na převod částí pozemků par. č. 3112/1, par. č. 3187/1 a par. č. 3196 v k.ú. Dolní Město.
StanoviskaUsnesením 1144/20/2015/RK rada kraje rozhodla zveřejnit na úřední desce Krajského úřadu Kraje Vysočina záměr darování částí pozemků par. č. 3112/1 - ost. plocha, silnice, par. č. 3187/1 - ost. plocha, silnice a par. č. 3196 - ost. plocha, silnice v k.ú. a obci Dolní Město, zastavěných chodníky, popř. veřejnou zelení z vlastnictví Kraje Vysočina do vlastnictví obce Dolní Město a doporučila zastupitelstvu kraje rozhodnout uzavřít mezi Krajem Vysočina, na straně budoucího dárce a obcí Dolní Město, na straně budoucího obdarovaného, smlouvu o budoucí darovací smlouvě na převod částí pozemků par. č. 3112/1 - ost. plocha, silnice, par. č. 3187/1 - ost. plocha, silnice a par. č. 3196 - ost. plocha, silnice v k.ú. a obci Dolní Město, zastavěných chodníky, popř. veřejnou zelení, z vlastnictví Kraje Vysočina do vlastnictví obce Dolní Město.

Krajská správa a údržba silnic Vysočiny, cestmistrovství Havlíčkův Brod vyjádřila souhlas se zamýšlenou stavbou chodníků a požaduje, aby po dokončení stavby bylo provedeno geometrické zaměření pozemků zastavěných chodníky a u Kraje Vysočina požádáno o majetkoprávní vypořádání.
Návrh usneseníZastupitelstvo kraje
rozhoduje
uzavřít mezi Krajem Vysočina, na straně budoucího dárce a obcí Dolní Město, na straně budoucího obdarovaného, smlouvu o budoucí darovací smlouvě na převod částí pozemků par. č. 3112/1 - ost. plocha, silnice, par. č. 3187/1 - ost. plocha, silnice a par. č. 3196 - ost. plocha, silnice v k.ú. a obci Dolní Město, zastavěných chodníky, popř. veřejnou zelení, z vlastnictví Kraje Vysočina do vlastnictví obce Dolní Město.
Odpovědnost odbor majetkový
Termín 31. 12. 2015
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz