Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro zastupitelstvo čj. ZK-01-2015-46

ZK-01-2015-46.doc  ZK-01-2015-46pr01.doc
Číslo materiálu46
Číslo jednacíZK-01-2015-46
NázevFOND VYSOČINY - grantový program Cyklodoprava a cykloturistika 2015
Zpracoval P. Stejskal
Předkládá M. Kružíková
Počet příloh
Popis problémuJedná se o návrh na vyhlášení grantového programu na podporu rozvoje doprovodné infrastruktury na cyklotrasách a dále na podporu projektové přípravy budování cyklistických stezek.
V souvislosti se schválenou Strategií rozvoje cykloturistiky a cyklodopravy v Kraji Vysočina na období 2014 - 2020 je vznik dotačního titulu jedním z finančních nástrojů směřujících k podpoře rozvoje cykloturistiky a cyklodopravy na území kraje Vysočina.
Návrh řešení Odbor kultury, památkové péče a cestovního ruchu Krajského úřadu kraje Vysočina připravil k vyhlášení grantový program v objemu 1 500 000 mil. Kč. Grantový program je určený pro veřejný i soukromý sektor, a je z důvodu rozdílnosti typů podporovaných žádostí rozdělený do dvou podprogramů, s maximální podporou 100 tis. Kč, resp. 200 tis Kč na jednu žádost.
Vznik dotačního titulu je v souladu se schválenou Strategií rozvoje cykloturistiky a cyklodopravy v Kraji Vysočina na období 2014 - 2020 a naplňuje opatření vyplývající z její návrhové části. V případě podprogramu A je to opatření v prioritní ose A.3 - Rozvoj doprovodných služeb a infrastruktury pro cykloturistiku - rozvoj doplňkového mobiliáře a vybavenosti cyklostezek a cyklotras. V případě podprogramu B jsou to opatření A.1 - Rozvoj sítě cyklotras a cyklostezek s primárně rekreačním využitím a dále pak opatření B.1 - Rozvoj infrastruktury pro cyklodopravu, konkrétně pak projektová příprava výstavby samostatných cyklostezek a podpora opatření pro zvyšování bezpečnosti pohybu cyklistů a pěších.
Financování opatření na podporu rozvoje cyklodopravy a cykloturistiky se dosud realizuje především za přispění dotačních zdrojů SFDI a SF EU. Kraj Vysočina tímto grantovým programem vhodně doplňuje strukturu možného financování pro investory, kde zejména v oblasti projektové přípravy probíhalo financování pouze z vlastních zdrojů investorů.
StanoviskaStanovisko odboru regionálního rozvoje:
Předložený grantový program je plně v souladu s Programem rozvoje Kraje Vysočina. Grantový program splňuje podmínky Statutu účelového Fondu Vysočiny a obsahuje informace pro vyhlášení grantového programu obsažené v článku 7 bodu 3) pod písm. a) - písm. o) tohoto Statutu. Odbor regionálního rozvoje vydává stanovisko, že předložený grantový program je po formální stránce způsobilý k vyhlášení.

Stanovisko odboru informatiky:
Podpora byla zaevidována v systému eDotace - ID FV01188

Rada Kraje Vysočina: rada kraje materiál projednala na svém zasedání dne 13. 1. 2015 a usnesením č. 0053/02/2015/RK doporučila grantový program zastupitelstvu kraje k vyhlášení.
Návrh usneseníZastupitelstvo kraje
vyhlašuje
grantový program Cyklodoprava a cykloturistika 2015 dle materiálu ZK-01-2015-46, př. 1;
jmenuje
* řídicí výbor grantového programu Cyklodoprava a cykloturistika 2015 ve složení:
ODS -
KDU-ČSL -
ČSSD -
KSČM -
Pro Vysočinu -
TOP09 a STAN -
* ...................... předsedou řídicího výboru grantového programu Cyklodoprava a cykloturistika 2015 ;
* garantem grantového programu Cyklodoprava a cykloturistika 2015 odbor kultury, památkové péče a cestovního ruchu a zástupce garanta Ing. Renatu Šimánkovou s právem hlasovacím a Ing. Petra Stejskala s právem poradním;
pověřuje
radu kraje, aby v případě rezignace člena řídicího výboru jmenovala náhradníka.
Odpovědnost OKPPCR
Termín 27. 01. 2015
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz