Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro zastupitelstvo čj. ZK-05-2014-95

ZK-05-2014-95.doc
Číslo materiálu95
Číslo jednacíZK-05-2014-95
NázevPřevod finančních prostředků z Fondu strategických rezerv nebo z cizích zdrojů na zvláštní účet Realizace úspor energie v objektu DM Světlá nad Sázavou
Zpracoval E. Horná, M. Křížek
Předkládá Z. Chlád
Počet příloh
Popis problémuV tomto materiálu se jedná o doporučení zastupitelstvu kraje schválit převod finančních prostředků z Fondu strategických rezerv nebo z cizích zdrojů na zvláštní účet projektu Realizace úspor energie v objektu DM Světlá nad Sázavou spolufinancovaného z evropských fondů prostřednictvím Operačního programu Životní prostředí (dále jen OPŽP ).
Předmětem této stavební akce je realizace zateplení všech obvodových stěn a střechy včetně výměny výplní okenních a dveřních otvorů na hodnoty doporučené energetickým auditem u stávající budovy objektu domova mládeže Akademie - VOŠ, Gymnázia a SOŠ Světlá nad Sázavou, p. o. za účelem snížení energetické náročnosti provozu této budovy. Ta bude v souladu s Usnesením 2059/38/2013/RK spolufinancována z OPŽP, prioritní osy 3, oblast podpory 3. 2 Realizace úspor energie a využití odpadního tepla, která je zaměřena na úspory energie v oblasti konečné spotřeby energie, zejména energie na vytápění objektů u nepodnikatelské sféry - v Kraji Vysočina to jsou objekty ve vlastnictví kraje užívané příspěvkovými organizacemi zřizovanými krajem.
Usnesením 2059/38/2013/RK ze dne 26. 11. 2013 rada kraje uložila odboru životního prostředí ve spolupráci s odborem majetkovým předložit projektovou žádost projektu Realizace úspor energie v objektu DM Světlá nad Sázavou na řídící orgán OPŽP. Na základě předložené žádosti dne 23. 7. 2014 Státní fond životního prostředí ČR (SFŽP ČR) zaslal krajskému úřadu Registrační list k poskytnutí dotace z OPŽP a Rozhodnutí o poskytnutí dotace ze SFŽP ČR.
Odbor majetkový zahájil zadávací řízení na veřejnou zakázku na realizaci stavebních prací.
Návrh řešení Odbor životního prostředí navrhuje zastupitelstvu kraje schválit převod finančních prostředků z Fondu strategických rezerv nebo z cizích zdrojů ve výši 16 500 000 Kč na zvláštní účet kraje Realizace úspor energie v objektu DM Světlá nad Sázavou pro provedení zateplení objektu a výměny oken v tomto objektu. Částka je navýšena oproti celkovým předpokládaným nákladům o 10 %, z důvodu možných víceprací, které vzniknou po zjištění skutečného stavu objektu při zahájení stavebních prací. Realizační (stavební) část akce bude dle zadávací dokumentace ukončena do 31. 5. 2015.
StanoviskaRada kraje usnesením č. 1302/23/2014/RK ze dne 22. 7. 2014 doporučila zastupitelstvu kraje schválit převod finančních prostředků z Fondu strategických rezerv nebo z cizích zdrojů ve výši 16 500 000 Kč na zvláštní účet kraje Realizace úspor energie v objektu DM Světlá nad Sázavou s tím, že tyto finanční prostředky budou čerpány dle aktuálních potřeb projektu.
Návrh usneseníZastupitelstvo kraje
schvaluje
převod finančních prostředků z Fondu strategických rezerv nebo z cizích zdrojů ve výši 16 500 000 Kč na zvláštní účet kraje Realizace úspor energie v objektu DM Světlá nad Sázavou s tím, že tyto finanční prostředky budou čerpány dle aktuálních potřeb projektu.
Odpovědnost odbor životního prostředí a zemědělství
Termín 9. 9. 2014
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz