Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro zastupitelstvo čj. ZK-05-2014-94

ZK-05-2014-94.doc
Číslo materiálu94
Číslo jednacíZK-05-2014-94
NázevPropagace evropsky významných lokalit Kraje Vysočina - předfinancování a spolufinancování projektu
Zpracoval E. Navrátilová
Předkládá Z. Chlád
Počet příloh
Popis problémuRada kraje Vysočina schválila usnesením č. 1382/23/2014/RK projektový záměr a žádost o poskytnutí podpory z Programu švýcarsko-české spolupráce (Fond environmentální odbornosti, priorita Efektivní způsoby interpretace přírodního dědictví) na projekt Propagace evropsky významných lokalit Kraje Vysočina. Předmětem žádosti je zpracování a vydání odborné publikace o evropsky významných lokalitách (EVL), e-Publikace, nástěnného kalendáře s pexesem, sad výukových karet, e-Pexesa a realizace výstavy fotografií jednotlivých EVL. Těmito výstupy chceme prezentovat přírodní krásy a zajímavosti Kraje Vysočina a informovat o tom, jak se mají v evropsky významných lokalitách chovat a co vzácného zde mohou nalézt. Oprávněnými příjemci výstupů budou školy a školská zařízení v Kraji Vysočina (všech stupňů), knihovny, veřejná správa, neziskové organizace se zaměřením na životní prostředí, široká veřejnost.
Maximální celkové náklady projektu jsou ve výši 2 420 000 Kč včetně DPH, minimální spoluúčast žadatele je stanovena na 15% celkových nákladů (tj. 363 000 Kč). Schválení předfinancování a spolufinancování projektu je v gesci zastupitelstva kraje.
Návrh řešení Z důvodů uvedených v popisu problému rada kraje doporučuje zastupitelstvu kraje schválit finanční prostředky na předfinancování a spolufinancování projektu Propagace evropsky významných lokalit Kraje vysočina ve výši max. 2 420 000 Kč. Realizace prací bude probíhat postupně v období leden 2015 - březen 2016, přičemž čerpání finančních prostředků na tuto akci bude rozloženo na celé realizační období projektu.
StanoviskaOddělení právní a krajského živnostenského úřadu nemá k návrhu usnesení připomínky.
Ekonomický odbor souhlasí s návrhem usnesení. Uvedený projektový záměr není zahrnut v rozpočtovém výhledu na roky 2015 - 2017, spoluúčast kraje se předpokládá ve výši cca 363 tis. Kč.
Návrh usneseníZastupitelstvo kraje
schvaluje
převod finančních prostředků z Fondu strategických rezerv nebo z cizích zdrojů na zvláštní účet projektu Propagace evropsky významných lokalit Kraje Vysočina ve výši maximálně 2 420 000 Kč s tím, že tyto finanční prostředky budou sloužit k předfinancování a spolufinancování projektu.
Odpovědnost odbor životního prostředí a zemědělství
Termín 10. 9. 2014
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz