Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro zastupitelstvo čj. ZK-02-2014-48

ZK-02-2014-48.doc  ZK-02-2014-48pr01.pdf
Číslo materiálu48
Číslo jednacíZK-02-2014-48
NázevUzavření budoucí darovací smlouvy - k. ú. Louka u Jemnice
Zpracoval J. Mrázková
Předkládá L. Joukl
Počet příloh
Popis problémuMateriál řeší vyřazení krajské silnice III/41014 ze sítě krajských silnic na území Kraje Vysočina a její darování do vlastnictví města Jemnice, včetně pozemku silnicí zastavěného.
Na OM se obrátilo město Jemnice se žádosti o převzetí krajské silnice III/41014 do vlastnictví města Jemnice. Touto silnicí je zastavěn pozemek par. č. 1301/1 v k. ú. Louka u Jemnice, který bude též předmětem převodu. Město jako podmínku pro převzetí silnice a zastavěného pozemku do svého vlastnictví uvádí kompletní opravu této silnice. Dle sdělení ODSH bude oprava silnice probíhat v roce 2014 a bude spočívat v realizaci vyrovnávky ACO + obrusná vrstva ACO tl. 150 mm, v obnově odvodnění a opravě propustku (ACO je asfaltobetonová obrusná vrstva).
Návrh řešení OM navrhuje požadovanou silnici včetně zastavěného pozemku v k. ú. Louka u Jemnice převést do vlastnictví města Jemnice. Silnice slouží převážně pro potřebu místní dopravy a nenaplňuje znaky silnice III. třídy. Z tohoto důvodu je třeba silnici nejprve vyřadit ze silniční sítě a až poté uzavřít darovací smlouvu s městem Jemnice.
Podmínkou pro vyřazení komunikace ze silniční sítě je dle ustanovení § 3 odst. 3 zákona č. 13/1997 Sb., o pozemních komunikacích, v platném znění, uzavření smlouvy o budoucí smlouvě o převodu vlastnického práva k dotčené komunikaci a komunikací zastavěným pozemkům mezi stávajícím vlastníkem a budoucím vlastníkem. Smlouva o budoucí darovací smlouvě bude obsahovat závazek Kraje Vysočina provést opravu silnice III/41014 spočívající ve výše uvedených pracích. Po uzavření této smlouvy a provedení oprav předloží OM odboru dopravy a silničního hospodářství k rozhodnutí žádost o vyřazení silnice III/41014 ze silniční sítě. Po právní moci tohoto rozhodnutí bude mezi Krajem Vysočina a městem Jemnice uzavřena darovací smlouva, kterou do vlastnictví města bude převedeno těleso komunikace včetně součástí a příslušenství a pozemek komunikací zastavěný.
Podmínka pro převod silnice a silnicí zastavěného pozemku, tj zveřejnění záměru darování těchto nemovitých věcí na úřední desce Krajského úřadu Kraje Vysočina bude do dne jednání zastupitelstva splněna.
Usnesení předpokládá rozhodnout uzavřít smlouvu o budoucí darovací smlouvě mezi Krajem Vysočina a městem Jemnice, v níž se kraj zaváže po provedení oprav a vydání správního rozhodnutí o vyřazení silnice III/41014 z krajské silniční sítě uzavřít darovací smlouvu na převod silnice III/41014 a pozemku par. č. 1301/1- ost. plocha, silnice o výměře 13 249 m2 v k. ú. Louka u Jemnice z vlastnictví Kraje Vysočina do vlastnictví města Jemnice.
StanoviskaRada kraje usnesením 0098/03/2014/RK rozhodla zveřejnit záměr darování silnice III/41014 včetně součástí a příslušenství a pozemku par. č. 1301/1- ost. plocha, silnice o výměře 13 249 m2 v k. ú. Louka u Jemnice z vlastnictví Kraje Vysočina do vlastnictví města Jemnic a doporučila zastupitelstvu kraje rozhodnout uzavřít smlouvu o budoucí darovací smlouvě mezi Krajem Vysočina na straně budoucího dárce a městem Jemnice na straně budoucího obdarovaného, ve které se smluvní strany zaváží uzavřít darovací smlouvu na převod silnice III/41014 včetně součástí a příslušenství a pozemku par. č. 1301/1- ost. plocha, silnice výměře 13 249 m2 v k. ú. Louka u Jemnice z vlastnictví kraje Vysočina do vlastnictví města Jemnice a to po provedení oprav v rozsahu vyrovnávky ACO + obrusná vrstva ACO tl. 150 mm, v obnově odvodnění a opravě propustku na náklady budoucího dárce a po vydání správního rozhodnutí o vyřazení silnice III/41014 ze silniční sítě.
Krajská správa a údržba silnic Vysočiny, cestmistrovství Třebíč souhlasí s vyřazením silnice III/41014 ze silniční sítě a s převodem této komunikace včetně zastavěného pozemku do vlastnictví města Jemnice.
ODSH souhlasí s převodem silnice III/41014 a pozemku silnicí zastavěného do vlastnictví města Jemnice.
Návrh usneseníZastupitelstvo kraje
rozhoduje
uzavřít smlouvu o budoucí darovací smlouvě mezi Krajem Vysočina na straně budoucího dárce a městem Jemnice na straně budoucího obdarovaného, ve které se smluvní strany zaváží uzavřít darovací smlouvu na převod silnice III/41014 včetně součástí a příslušenství a pozemku par. č. 1301/1- ost. plocha, silnice o výměře 13 249 m2 v k. ú. Louka u Jemnice z vlastnictví Kraje Vysočina do vlastnictví města Jemnice a to po provedení oprav v rozsahu vyrovnávky ACO + obrusná vrstva ACO tl. 150 mm, v obnově odvodnění a opravě propustku na náklady budoucího dárce a po vydání správního rozhodnutí o vyřazení silnice III/41014 ze silniční sítě.
Odpovědnost odbor majetkový
Termín 30. 6. 2014
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz