Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro zastupitelstvo čj. ZK-05-2005-38

ZK-05-2005-38.doc
Číslo materiálu38
Číslo jednacíZK-05-2005-38
NázevNávrh aktualizace zásad "Kritéria pro posuzování žádostí obcí o poskytování dotace nebo půjčky"
Zpracoval K. Nedvědová
Předkládá V. Novotný
Počet příloh
Popis problémuFinanční výbor se na svém jednání č. 4/2005 dne 8. 6. 2005 zabýval materiálem "Kritéria pro posuzování žádostí obcí o poskytování dotace nebo půjčky".
Na základě usnesení finančního výboru obdrželi jeho členové výklad pojmu "základní funkce obce" od právního oddělení Krajského úřadu kraje Vysočina.
V diskusi se členové výboru shodli na tom, že výklad výše zmíněného pojmu právním oddělením je příliš široký, a že materiál "Kritéria pro posuzování žádostí obcí o poskytnutí dotace nebo půjčky" byl měl být přepracován a konkretizován. Bylo přijato usnesení.

Usnesení 012/04/2005/FV
Na základě právního výkladu právního oddělení Krajského úřadu kraje Vysočina "základní funkce obce" upozorňuje Finanční výbor Zastupitelstva kraje Vysočina na široký výklad tohoto pojmu a doporučuje zastupitelstvu kraje uložit radě kraje přepracování a konkretizaci Kritérií pro posuzování žádostí obcí o poskytnutí dotace nebo půjčky.

Předseda výboru dostal úkol, aby výše uvedené usnesení přednesl na zasedání Zastupitelstva kraje Vysočina.
Návrh řešení Navrhuje se, aby Zastupitelstvo kraje Vysočina akceptovalo doporučení finančního výboru (viz usnesení 012/04/2005/FV) a uložilo radě kraje přepracování a konkretizaci Kritérií pro posuzování žádostí obcí o poskytnutí dotace nebo půjčky.
StanoviskaStanoviska nebyla vyžádána.
Návrh usneseníZastupitelstvo kraje
ukládá
radě kraje do příštího zasedání zastupitelstva kraje připravit novelu Kritérií pro posuzování žádostí obcí o poskytnutí dotace nebo půjčky.
Odpovědnost rada kraje
Termín 20. 9. 2005
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz