Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro zastupitelstvo čj. ZK-02-2014-20

ZK-02-2014-20.doc  ZK-02-2014-20pr01.pdf  ZK-02-2014-20pr02.doc
Číslo materiálu20
Číslo jednacíZK-02-2014-20
NázevOdůvodnění významné veřejné zakázky Nemocnice Jihlava, příspěvkové organizace
Zpracoval J. Štanclová
Předkládá J. Běhounek
Počet příloh
Popis problémuNemocnice Jihlava, příspěvková organizace, připravuje v roce 2014 zadat významnou veřejnou zakázku na služby s názvem: Poskytování smluvního servisu pro technologii zobrazovacích metod Nemocnice Jihlava . Předpokládaná hodnota této nadlimitní a současně významné veřejné zakázky je stanovena ve výši 60 991 736 Kč bez DPH. Zadavatel předpokládá plnění veřejné zakázky na základě smlouvy uzavřené na dobu neurčitou. Zahájení plnění podle smlouvy se předpokládá v červenci 2014, ale konkrétní datum zahájení plnění odvisí od ukončení zadávacího řízení. Podle ustanovení § 156 odst. 4 zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů je zadavatel povinen předložit odůvodnění významné veřejné zakázky ke schválení zastupitelstvu kraje. Schválení zastupitelstvem je podmínkou pro zahájení zadávacího řízení.
Odůvodnění významné veřejné zakázky Poskytování smluvního servisu pro technologii zobrazovacích metod Nemocnice Jihlava je uvedeno v materiálu ZK-02-2014-20, př. 1.
Doplňující informace ke způsobu rozdělení veřejné zakázky na části, ke stanovení předpokládané hodnoty veřejné zakázky a k obsahu obchodních podmínek jsou uvedeny v materiálu ZK-02-2014-20, př. 2.
Návrh řešení Předmětem plnění veřejné zakázky je zajištění servisu, oprav a údržby zdravotnických prostředků spadajících do kategorie zobrazovací metody (lineární urychlovač, CT 128, MR 1,5T, SPECT/CT). U provozovaných zdravotnických prostředků spadajících do kategorie Zobrazovací metody je nezbytné zajistit pravidelný servis (včetně pravidelných kontrol, které ukládá zákon) a potřebné opravy. Jedná se o zásadní zdravotnické prostředky, jejichž dlouhodobý výpadek (při poruše) by negativně ovlivnil chod celé nemocnice. Servisní služby na těchto zařízeních mohou provádět pouze k tomu určené specializované subjekty a nemocnice není schopna tyto služby zajistit svépomocí.
Nemocnice Jihlava, příspěvková organizace, požaduje, aby vybraný poskytovatel (pro každou část veřejné zakázky - podle zdravotnického prostředku) zajišťoval provádění servisu, oprav a údržby příslušných zdravotnických prostředků, včetně periodických bezpečnostně-technických kontrol (PBTK - v souladu se zákonem č. 123/2000 Sb., o zdravotnických prostředcích a o změně některých souvisejících zákonů, ve znění pozdějších předpisů a v souladu s pokyny výrobce za účelem udržení provozuschopnosti předmětného zdravotnického prostředku).
Zajištění požadovaných služeb je nutné pro to, aby nemocnice jako poskytovatel zdravotní péče dostála všem povinnostem, které jsou na ni kladeny zákony, a mohla poskytovat komplexní péči s návazností na různé lékařské obory v dostatečně krátkém časovém intervalu (dodání RTG, MR, SPECT snímků).
Odbor zdravotnictví navrhuje zastupitelstvu kraje schválit odůvodnění významné veřejné zakázky Nemocnice Jihlava, příspěvkové organizace, podle materiálu ZK-02-2014-20, př. 1.
StanoviskaOdbor analýz a podpory řízení souhlasí s návrhem usnesení.
Rada Kraje Vysočina usnesením č. 0429/09/2014/RK ze dne 11. 3. 2014 doporučila zastupitelstvu kraje schválit odůvodnění významné veřejné zakázky Nemocnice Jihlava, příspěvkové organizace.
Návrh usneseníZastupitelstvo kraje
schvaluje
odůvodnění významné veřejné zakázky Nemocnice Jihlava, příspěvkové organizace dle materiálu ZK-02-2014-20, př. 1.
Odpovědnost odbor zdravotnictví, ředitel Nemocnice Jihlava, příspěvkové organizace
Termín 30. 9. 2014
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz