Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro zastupitelstvo čj. ZK-05-2005-34

ZK-05-2005-34.doc  ZK-05-2005-34pr1.doc  ZK-05-2005-34pr2.doc
Číslo materiálu34
Číslo jednacíZK-05-2005-34
NázevProgram "Kulturní dědictví Vysočiny" do Výzvy č. 1 Finančního mechanismu EHP/Norska
Zpracoval J. Plotová
Předkládá M. Černá
Počet příloh
Popis problémuMinisterstvo financí - Centrum pro zahraniční pomoc, Národní kontaktní místo Finančních mechanismů (FM) EHP/Norska vyhlásilo 18. 5. 2005 výzvu č. 1 k předkládání žádostí o grant pro individuální projekty a k předkládání projektových záměrů pro individuální projekty z Finančních mechanismů EHP/Norska. Žádosti se přijímají do 15. 8. 2005, 12.00 hodin na určená kontaktní místa. Veškeré informace k Výzvě č. 1 z FM EHP/Norska jsou k dispozici na www.eeagrants.cz.
Alokovaná částka pro kraj Vysočina v rámci Výzvy č. 1 činí 0,6 mil. €. V termínu pro předkládání individuálních projektů je kraj Vysočina povinen předložit Národnímu kontaktnímu místu žádost o program, v rámci kterého by se ucházeli žadatelé o podporu projektů v kraji Vysočina se zaměřením na výše uvedenou prioritu.
Kraj Vysočina se rozhodl do Výzvy č. 1 FM EHP/Norska zapojit prostřednictvím programu se zaměřením na prioritní oblast č. 1 prioritní oblast č. 1 UCHOVÁNÍ EVROPSKÉHO KULTURNÍHO DĚDICTVÍ, se zaměřením:
- Ochrana a obnova nemovitého kulturního dědictví,
- Zlepšení péče a ochrana movitého kulturního dědictví.
Návrh řešení Odbor kultury a památkové péče pověřil Regionální rozvojovou agenturu Vysočiny zpracováním potřebných podkladů pro podání žádosti. Byl zpracován Manuál pro implementaci programu "Kulturní dědictví Vysočiny" včetně příloh (ZK-05-2005-34, př. 1) a Postupy pro žadatele včetně příloh (ZK-05-2005-34, př. 2). Maximální výše podpory jednoho projektu je 0,250 mil. €, minimální 30 tis. €. Kraj Vysočina bude jako zprostředkovatel garantovat spolufinancování programu ve výši 5 %. Administraci programu bude podle Manuálu vykonávat Regionální rozvojová agentura Vysočiny. RRA Vysočiny obdrží za administraci Programu maximálně ve výši 4 % celkového objemu oprávněných nákladů Programu.
Zastupitelstvu kraje je doporučováno schválit předložený Manuál pro implementaci Programu "Kulturní dědictví Vysočiny" a Postupy pro žadatele k přípravě žádosti o podporu do programu "Kulturní dědictví Vysočiny" včetně přiložených příloh a podaní žádosti na program "Kulturní dědictví Vysočiny" v rámci Finančního mechanismu EHP/Norska.
StanoviskaEkonomický odbor: nemá k návrhu usnesení připomínky, k financování projektů z prostředků Evropské unie je primárně určen Fond strategických rezerv.

Rada kraje usnesením č. 0948/23/2005/RK ze dne 12. 07. 2005 doporučuje zastupitelstvu kraje schválit předložený Manuál pro implementaci Programu "Kulturní dědictví Vysočiny" a Postupy pro žadatele k přípravě žádosti o podporu do programu "Kulturní dědictví Vysočiny" včetně přiložených příloh a podaní žádosti na program "Kulturní dědictví Vysočiny" v rámci Finančního mechanismu EHP/Norska.
Návrh usneseníZastupitelstvo kraje
schvaluje
* podání žádosti na program Kulturní dědictví Vysočiny do Finančního mechanismu EHP/Norska;
* Manuál pro implementaci programu "Kulturní dědictví Vysočiny" včetně příloh a Postupy pro žadatele k přípravě žádosti o podporu do programu "Kulturní dědictví Vysočiny" včetně příloh dle materiálu ZK-05-2005-34, př. 1, ZK-05-2005-34, př. 2;
* příslib spolufinancování programu "Kulturní dědictví Vysočiny" ve výši 5% z celkových oprávněných výdajů z rozpočtu kraje Vysočina.
Odpovědnost odbor kultury a památkové péče
Termín 15. 8. 2005
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz