Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro zastupitelstvo čj. ZK-06-2013-27

ZK-06-2013-27.doc  ZK-06-2013-27pr01.pdf
Číslo materiálu27
Číslo jednacíZK-06-2013-27
NázevUzavření smlouvy o budoucí darovací smlouvě - k. ú. Dolní Město
Zpracoval J. Mrázková
Předkládá L. Joukl
Počet příloh
Popis problémuPředkládaný materiál řeší uzavření smlouvy o budoucí darovací smlouvě mezi Krajem Vysočina a obcí Dolní Město týkající se převodu části krajského pozemku dotčeného stavbou chodníku, jejímž investorem je obec Dolní Město.
Kraj Vysočina uzavřel na základě usnesení 0998/23/2007/RK s obcí Dolní Město smlouvu zakládající právo provést stavbu chodníků, kterou měl být dotčen pozemek par. č. 3187/1 v k. ú. a obci Dolní Město. Z důvodu nedostatku vlastních finančních prostředků a nezískání dotačních prostředků obec dosud stavbu nerealizovala a nyní má možnost požádat o finanční prostředky ze Státního fondu dopravní infrastruktury. Podmínkou pro úspěšnost žádosti je mimo jiné předložení smlouvy o budoucí darovací smlouvě, z níž vyplyne, že po dokončení stavby budou pozemky dotčené stavbou převedeny do vlastnictví investora, tj. obce Dolní Město.
Návrh řešení OM navrhuje uzavřít s obcí Dolní Město smlouvu o budoucí darovací smlouvě na část pozemku par. č. 3187/1 v k.ú. Dolní Město, která bude zastavěna chodníky či veřejnou zelení. Tato smlouva bude sloužit jako jeden z dokladů předkládaných k žádosti o dotaci na SFDI. Předpokladem pro uzavření této smlouvy a následné smlouvy darovací je zveřejnění záměru darování části uvedeného pozemku na úřední desce krajského úřadu. Do dne konání zastupitelstva kraje bude tato podmínka splněna.
Smlouva není předkládána, jedná se o standardní smlouvu.
Usnesení předpokládá rozhodnout uzavřít mezi Krajem Vysočina a obci Dolní Město smlouvu o budoucí darovací smlouvě na převod části pozemku par. č. 3187/1 v k. ú. a obci Dolní Město.
StanoviskaUsnesením 1616/30/2013/RK rada kraje rozhodla zveřejnit záměr darování části pozemku par. č. 3187/1 v k.ú. a obci Dolní Město zastavěné chodníkem či využité jako veřejná zeleň z vlastnictví Kraje Vysočina do vlastnictví obce Dolní Město a doporučila zastupitelstvu kraje rozhodnout uzavřít mezi Krajem Vysočina a obcí Dolní Město smlouvu o budoucí darovací smlouvě na převod části pozemku par. č. 3187/1 v k.ú. a obci Dolní Město zastavěné chodníkem či využité jako veřejná zeleň z vlastnictví Kraje Vysočina do vlastnictví obce Dolní Město.
Se stavbou chodníku a následným převodem zastavěné části pozemku vyslovila souhlas Krajská správa a údržba silnic Vysočiny již době uzavírání smlouvy zakládající právo provést stavbu.
Návrh usneseníZastupitelstvo kraje
rozhoduje
uzavřít mezi Krajem Vysočina, na straně vlastníka dotčeného pozemku a obcí Dolní Město, na straně investora, smlouvu o budoucí darovací smlouvě, v níž se Kraj Vysočina zaváže převést část pozemku par. č. 3187/1 v k. ú. a obci Dolní Město zastavěného chodníkem či využitého jako veřejná zeleň z vlastnictví Kraje Vysočina do vlastnictví obce Dolní Město a obec Dolní Město se zaváže tuto část pozemku přijmout do svého vlastnictví.
Odpovědnost odbor majetkový
Termín 31. 12. 2013
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz