Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro zastupitelstvo čj. ZK-04-2013-35

ZK-04-2013-35.doc  ZK-04-2013-35pr01.pdf
Číslo materiálu35
Číslo jednacíZK-04-2013-35
NázevUzavření budoucí darovací smlouvy - k. ú. Osová Bítýška
Zpracoval J. Mrázková
Předkládá L. Joukl
Počet příloh
Popis problémuPředkládaný materiál řeší uzavření budoucí darovací smlouvy mezi Krajem Vysočina a obcí Osová Bítýška na část pozemku zastavěného chodníkem v rámci akce I/37 Osová Bítýška přechod - chodník .
Na OM se obrátila obec Osová Bítýška se žádostí o uzavření smlouvy o budoucí darovací smlouvě na část pozemku vedeného ve zjednodušené evidenci - původ PK par. č. 2406/2 v k. ú. Osová Bítýška zastavěného chodníkem v rámci uvedené stavby. Uvedený pozemek je zastavěn silnicí I/37 ve vlastnictví České republiky, příslušnosti hospodaření pro Ředitelství silnic a dálnic ČR. Dle sdělení obce byla vypsána mimořádná výzva na možnost čerpání dotačních prostředků na akce tohoto typu. Vzhledem k tomu, že obec má připravenou projektovou dokumentaci a již vydanou platnou veřejnoprávní smlouvu na uvedenou stavbu, chce využít možnosti tyto dotační prostředky čerpat. Podmínkou pro přidělení dotace je doložení smluvního vztahu mezi investorem a vlastníkem pozemku o majetkoprávním vypořádání (smlouva darovací, směnná, budoucí darovací apod.). Z tohoto důvodu se obec obrátila na OM se žádostí o uzavření budoucí darovací smlouvy.
Návrh řešení OM navrhuje uzavřít mezi Krajem Vysočina obcí Osová Bítýška smlouvu o budoucí darovací smlouvě na převod části pozemku uvedeného výše. ŘSD ČR jako vlastník silnice, kterou je pozemek zastavěn, se ke stavbě vyjádřilo kladně a stanovilo podmínky pro realizaci stavby. Po dokončení stavby bude chodník geometricky zaměřen a dojde k majetkoprávnímu vypořádání.
Podmínka pro převod nemovitého majetku z vlastnictví kraje, tj. zveřejnění záměru darování na úřední desce Krajského úřadu Kraje Vysočina bude do dne jednání zastupitelstva splněna.
Smlouva není předkládána, jedná se o standardní typ smlouvy.
Usnesení předpokládá rozhodnout uzavřít mezi Krajem Vysočina a obcí Osová Bítýška smlouvu o budoucí darovací smlouvě.
StanoviskaUsnesením 0866/18/2013/RK rada kraje rozhodla zveřejnit na úřední desce Krajského úřadu Kraje Vysočina záměr darování části pozemku vedeného ve zjednodušené evidenci - původ PK par. č. 2406/2 v k. ú. Osová Bítýška zastavěného chodníkem, budovaného v rámci stavby I/37 Osová Bítýška přechod - chodník a doporučila zastupitelstvu kraje uzavřít mezi Krajem Vysočina obcí Osová Bítýška smlouvu o budoucí darovací smlouvě na převod části pozemku vedeného ve zjednodušené evidenci - původ PK par. č. 2406/2 v k. ú. Osová Bítýška, zastavěného chodníkem, budovaného v rámci stavby I/37 Osová Bítýška přechod - chodník .

KSUSV i ODSH souhlasí s darováním části pozemku vedeného ve zjednodušené evidenci - původ PK par. č. 2406/2 v k. ú. Osová Bítýška zastavěného chodníkem do vlastnictví obce Osová Bítýška.
Návrh usneseníZastupitelstvo kraje
rozhoduje
uzavřít mezi Krajem Vysočina na straně budoucího dárce a obcí Osová Bítýška na straně budoucího obdarovaného smlouvu o budoucí darovací smlouvě na převod části pozemku vedeného ve zjednodušené evidenci - původ PK par. č. 2406/2 v k. ú. Osová Bítýška, zastavěného chodníkem, budovaného v rámci stavby I/37 Osová Bítýška přechod - chodník .
Odpovědnost odbor majetkový
Termín 30. července 2013
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz