Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro zastupitelstvo čj. ZK-03-2013-62

ZK-03-2013-62.doc  ZK-03-2013-62pr01.pdf  ZK-03-2013-62pr02.pdf
Číslo materiálu62
Číslo jednacíZK-03-2013-62
NázevPřevod finančních prostředků z Fondu strategických rezerv nebo z cizích zdrojů na zvláštní účet Realizace úspor energie
Zpracoval M. Brom
Předkládá Z. Chlád
Počet příloh
Popis problémuV tomto materiálu se jedná o převodu finančních prostředků z Fondu strategických rezerv nebo z cizích zdrojů na zvláštní účet kraje Realizace úspor energie ke dvěma akcím projektu Úspora energií v zařízeních zřizovaných Krajem Vysočina II.c spolufinancovaného z Fondu soudržnosti prostřednictvím Operačního programu Životní prostředí (dále jen OPŽP ).
Jedná se o akce:
1) Obchodní akademie a Hotelová škola Havlíčkův Brod
2) Gymnázium Havlíčkův Brod
Na základě energetického auditu dokončeného v roce 2006 zpracoval odbor majetkový, odbor zdravotnictví a odbor školství, mládeže a sportu seznam objektů ve vlastnictví Kraje Vysočina a jím zřizovaných organizací vhodných pro realizaci úspor energie. Projekty řeší zateplení obálky budov, výměnu výplní otvorů a instalaci systémů měření a regulace.
Dne 12. května 2009 Zastupitelstvo Kraje Vysočina usnesením č. 0210/03/2009/ZK vzalo
na vědomí informaci o zabezpečení přípravy projektů v oblasti úspor energie v příspěvkových organizacích zřizovaných Krajem Vysočina (včetně projektu Úspory energie v zařízeních zřizovaných krajem Vysočina II.c pro zateplení tří objektů) a uložila odboru životního prostředí a odboru majetkovému připravit projekty k předložení
do Operačního programu Životní prostředí.
Dne 10. srpna 2009 předložil Kraj Vysočina tři žádosti o spolufinancování plánovaných akcí z evropských fondů včetně projektu Úspory energie v zařízeních zřizovaných krajem Vysočina II.c na krajské pracoviště Státního fondu životního prostředí ČR v Jihlavě. Předmětem žádosti bylo řešení výplní otvorů, zateplení obvodových plášťů budov a instalace měřících a regulačních mechanismů na objektech v majetku Kraje Vysočina a svěřených do správy organizací zřizovaných Krajem Vysočina.
Žádosti byly akceptovány a uspěly v soutěži. Registrační listy byly vydány 15. února 2010.
Kraj Vysočina podal v květnu 2011 na Státní fond životního prostředí ČR žádost o změnu rozsahu projektu Úspory energie v zařízeních zřizovaných krajem Vysočina II.c (zrušení akce na komplexní zateplení objektů léčebny tuberkulózy a respiračních nemocí a léčebny dlouhodobě nemocných (LTRN a LDN) na Buchtově kopci (Sanatorium Buchtův kopec), Nemocnice Nové Město na Moravě).
Na ostatní (výše uvedené) objekty v registrované žádosti proběhla výběrová řízení k zadání veřejných zakázek na realizaci. V průběhu měsíce ledna 2012 byly na jejich základě uzavřeny smlouvy o dílo na dvě stavební akce projektu Úspory energie v zařízeních zřizovaných krajem Vysočina II.c viz materiály RK-14-2013-73, př. 1 a RK-14-2013-73, př. 2.
Termín zahájení stavebních prací je stanoven na duben 2013 s předpokládaným ukončením nejpozději k 30. 11. 2013.
Návrh řešení Odbor životního prostředí navrhuje schválit převod finančních prostředků z Fondu strategických rezerv nebo z cizích zdrojů ve výši 33.000.000 Kč na zvláštní účet kraje Realizace úspor energie pro realizaci stavebních prací ke dvěma akcím projektu Úspora energií v zařízeních zřizovaných Krajem Vysočina II.c .
StanoviskaRada kraje usnesením 0743/14/2013/RK doporučuje zastupitelstvu kraje schválit převod finančních prostředků z Fondu strategických rezerv nebo z cizích zdrojů ve výši 33.000.000 Kč na zvláštní účet kraje Realizace úspor energie s tím, že tyto finanční prostředky budou čerpány dle aktuálních potřeb projektu.
Ekonomický odbor souhlasí s návrhem usnesení, uvedený projektový záměr je zahrnut v rozpočtovém výhledu na roky 2013 - 2015.
Oddělení právní a krajského živnostenského úřadu souhlasí s návrhem usnesení.
Návrh usneseníZastupitelstvo kraje
bere na vědomí
informaci o průběhu přípravy projektu Úspora energií v zařízeních zřizovaných Krajem Vysočina II. c spolufinancovaného z Fondu soudržnosti prostřednictvím Operačního programu Životní prostředí;
schvaluje
převod finančních prostředků z Fondu strategických rezerv nebo z cizích zdrojů ve výši 33.000.000 Kč na zvláštní účet kraje Realizace úspor energie s tím, že tyto finanční prostředky budou čerpány dle aktuálních potřeb projektu.
Odpovědnost odbor životního prostředí
Termín 31. 05. 2013
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz