Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro zastupitelstvo čj. ZK-04-2012-55

ZK-04-2012-55.doc  ZK-04-2012-55pr01.pdf
Číslo materiálu55
Číslo jednacíZK-04-2012-55
NázevUzavření smlouvy o budoucí darovací smlouvě - k. ú. a obec Světlá nad Sázavou
Zpracoval J. Mrázková
Předkládá L. Joukl
Počet příloh
Popis problémuPředkládaný materiál řeší uzavření budoucí darovací smlouvy mezi městem Světlá nad Sázavou a Krajem Vysočina na převod stavby okružní křižovatky a pozemků touto stavbou zastavěných v k. ú. a obci Světlá and Sázavou.
Město Světlá nad Sázavou v rámci stavby Průmyslová zóna Světlá nad Sázavou realizuje stavbu okružní křižovatky. Stavba má být vybudována na silnici II/150 a nová křižovatka se stane součástí této silnice. Okružní křižovatkou budou zčásti dotčeny pozemky par. č. 613/18 -ost. plocha, ost. komunikace, par. č. 613/19 - ost. plocha, jiná plocha, par. č. 590/20- orná půda, které jsou vlastnictvím města Světlá nad Sázavou a dále pozemek par. č. 590/1 - orná půda ve vlastnictví Jána Morawetze, bytem Ontário, Kanada.
Vzhledem k tomu, že se křižovatka stane součástí silnice II/150, je třeba, aby bylo smluvně zabezpečeno, že jak stavba, tak pozemky stavbou dotčené budou převedeny do vlastnictví Kraje Vysočina jako vlastníka předmětné silnice. Tomu bude sloužit budoucí darovací smlouva, z níž po realizaci stavby a jejím geometrickém zaměření vyplyne předmět vlastní darovací smlouvy. Město má smluvně ošetřeno (budoucí darovací smlouvou) s vlastníkem pozemku par. č. 590/1 - J. Morawetzem, že po realizaci stavby bude zastavěná část tohoto pozemku převedena do vlastnictví města Světlá nad Sázavou. Následně bude moci být převedena do vlastnictví Kraje Vysočina.
Návrh řešení Odbor majetkový navrhuje uzavřít mezi městem Světlá nad Sázavou, na straně budoucího dárce a Krajem Vysočina, na straně budoucího obdarovaného smlouvu o budoucí darovací smlouvě, kterou se budoucí dárce zaváže darovat budoucímu obdarovanému stavbu okružní křižovatky vybudované v rámci stavby Průmyslová zóna Světlá nad Sázavou a dále pozemky touto stavbou dotčené. Předmětem daru by měla být i část pozemku ve vlastnictví J. Morawetze.
Smlouva není předkládána, jedná se o standardní smluvní vztah.
Návrh usnesení předpokládá rozhodnout uzavřít mezi městem Světlá nad Sázavou a Krajem Vysočina smlouvu o budoucí darovací smlouvě na převod stavby okružní křižovatky a pozemků stavbou dotčených v k. ú. a obci Světlá and Sázavou.
StanoviskaUsnesením 1023/22/2012/RK rada kraje doporučila zastupitelstvu kraje rozhodnut uzavřít mezi městem Světlá nad Sázavou a Krajem Vysočina smlouvu o budoucí darovací smlouvě na převod stavby okružní křižovatky a částí pozemků stavbou dotčených par. č. 613/18, par. č. 613/19, par. č. 590/20 a par. č. 590/1 v k. ú. a obci Světlá nad Sázavou z vlastnictví města Světlá nad Sázavou do vlastnictví Kraje Vysočina.
ODSH souhlasí s uzavření budoucí darovací smlouvy týkající se převodu okružní křižovatky a pozemků zastavěných křižovatkou z vlastnictví města Světlá nad Sázavou do vlastnictví Kraje Vysočina.
Návrh usneseníZastupitelstvo kraje
rozhoduje
uzavřít mezi městem Světlá nad Sázavou a Krajem Vysočina smlouvu o budoucí darovací smlouvě na převod stavby okružní křižovatky a částí pozemků stavbou dotčených par. č. 613/18, par. č. 613/19, par. č. 590/20 a par. č. 590/1 v k. ú. a obci Světlá nad Sázavou z vlastnictví města Světlá nad Sázavou do vlastnictví Kraje Vysočina.
Odpovědnost odbor majetkový
Termín 30. září 2012
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz