Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro zastupitelstvo čj. ZK-03-2005-48

ZK-03-2005-48.doc  ZK-03-2005-48pr1.doc
Číslo materiálu48
Číslo jednacíZK-03-2005-48
NázevZměna ve Zřizovací listině příspěvkové organizace Odborné učiliště a Praktická škola, Černovice, Mariánské náměstí 72
Zpracoval Z. Ludvík
Předkládá M. Matějková
Počet příloh
Popis problému

Příspěvková organizace Odborné učiliště a Praktická škola, Černovice, Mariánské náměstí 72 (dále jen "OU a PŠ") požádala o úpravu přílohy č. 3 zřizovací listiny, vymezující doplňkovou činnost, kterou je příspěvková organizace oprávněna provozovat. Doplňkovou činnost by ráda rozšířila o činnost "pronájem bytových prostor", protože pronajímá čtyři byty ve dvou montovaných domcích typu "OKAL".
Aby OU a PŠ mohla tuto činnost vykonávat, musí mít tento předmět zapsaný ve zřizovací listině.
Dle sdělení pracovníků Obecního živnostenského úřadu Městského úřadu Pelhřimov není potřebné mít na činnost "pronájem bytových prostor" vystaven živnostenský list.

Návrh řešení

Předkládá se dodatek ke zřizovací listině, kterým se mění text zřizovací listiny OU a PŠ. Výnosy z doplňkové činnosti budou použity k posílení finančního krytí hlavní činnosti.

Stanoviska

Stanovisko Rady kraje Vysočina:
Rada kraje projednala materiál na jednání dne 3. 5. 2005 a doporučuje zastupitelstvu kraje schválit dodatek zřizovací listiny.

Návrh usnesení

Zastupitelstvo kraje
schvaluje
dodatek č. 2 zřizovací listiny Odborného učiliště a Praktické školy, Černovice, Mariánské náměstí 72 dle materiálu ZK-03-2005-48, př. 1.
Odpovědnost odbor školství, mládeže a sportu
Termín červen 2005
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz