Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro zastupitelstvo čj. ZK-03-2005-42

ZK-03-2005-42.doc
Číslo materiálu42
Číslo jednacíZK-03-2005-42
NázevPodíl města Ledeč nad Sázavou na financování stavby "Přístavba tělocvičny s učebnami VOŠ a ISŠS Ledeč nad Sázavou"
Zpracoval P. Kolář
Předkládá F. Dohnal
Počet příloh
Popis problému

Kraj Vysočina dlouhodobě připravuje výstavbu tělocvičny s učebnami pro Gymnázium, Vyšší odbornou školu a Integrovanou střední školu v Ledči nad Sázavou. Investice má řešit nedostačující počet učeben sloučené školy a dovybavit školu tělocvičnou, kterou škola nedisponuje. Město Ledeč nad Sázavou vzneslo vůči kraji návrh na výstavbu tělocvičny o větších rozměrech, která by mimo potřeby školy sloužila pro město jako sportovní hala.
Usnesením 659/21/2003/RK rada kraje schválila variantu č. 3 studie akce "Přístavba tělocvičny s učebnami VOŠ a ISŠS Ledeč nad Sázavou" dle materiálu RK-21-2003-24, př. 3 (tělocvična o vnitřních rozměrech 43 x 23,6 m), za předpokladu, že se město Ledeč nad Sázavou zaváže spolufinancovat stavbu ve výši 37 % konečných nákladů na stavbu haly tělocvičny + náklady na vybudování tribuny a uložila odboru majetkovému pokračovat v projektové a investorské přípravě.
Rada kraje usnesením 0920/25/2004/RK schválila zadání veřejné zakázky na zhotovitele stavby Přístavba tělocvičny s učebnami VOŠ a ISŠS Ledeč nad Sázavou formou podlimitní veřejné zakázky na stavební práce zadané v otevřeném řízení dle zákona č. 40/2004 Sb., o veřejných zakázkách v platném znění.
Zástupci města Ledeč nad Sázavou při jednání ve věci dne 22. 10. 2004 předložili variantu, podle které na základě odborného odhadu navrhli spoluúčast města ve výši 5 mil. Kč v roce 2005.
OM s ohledem na skutečnost, že vzhledem ke skladbě a členění rozpočtové části stavby není objektivně možné vyčíslit procentuální náklady na stavbu haly tělocvičny + náklady na vybudování tribuny zpracoval 3 varianty výpočtu spoluúčasti města na financování stavby, které vycházely:
- z nárůstu celkového obestavěného prostoru - cca 14,5 mil. Kč,
- nárůstu obestavěného prostoru s nezapočítáním zvýšené výška ze 7 na 9 m - cca 10,1 mil. Kč
- nárůstu hrubé podlahové plochy - cca 10,75 mil. Kč
všechny ve vazbě na cenu uchazeče z později zrušené veřejné soutěže.
Rada kraje požadovala spoluúčast 10 mil. Kč s vědomím, že tento požadavek je nižší než uvedené výpočty. Nebyla propočítávána varianta, která by vycházela z nárůstu obestavěného prostoru a akceptovala by nižší cenu na 1 m3 obestavěného prostoru v tělocvičně v úrovni mezi 7 a 9 metrem výšky. Tato varianta by se nepochybně pohybovala někde mezi 14,5 a 10,1 mil. Kč.
Je potřebné uvést, že zmiňované výpočty neuvažovaly s dalšími náklady investora tj, všechny stupně projektové přípravy, výkon technického dozoru investora, autorský dozor projektanta ad. (v současné době předpokládáme, že tyto další náklady dosáhnou výše cca 1,6 mil. Kč).
Dne 7. 12. 2004 starosta města informoval OM, že "Zastupitelstvo města Ledeč nad Sázavou schválilo finanční spoluúčast města na navýšených nákladech při výstavbě tělocvičny o min. rozměru 43x23,6x9 m při VOŠ a ISŠ v Ledči nad Sázavou v areálu Domova mládeže v Koželské ulici ve výši 10 mil. Kč rozložené 5 mil. Kč v roce 2005 a 5 mil. Kč v roce 2006 za předpokladu uzavření dlouhodobé smlouvy s krajem Vysočina na možnost využívání tělocvičny pro ledečskou veřejnost a sportovce". Do smlouvy o spolufinancování bude město požadovat zakotvit podmínku, že v případě prodeje tělocvičny či převodu z kraje Vysočina na jiný subjekt obdrží město vložené prostředky zpět.
Zadávací řízení byla v souladu s unesením rady kraje zrealizováno a usnesením rady kraje1555/40/2004/RK bylo následně zrušeno.
Dne 18. 1. 2005 rada kraje usnesením 103/04/2005/RK schválila nové zadání veřejné zakázky na zhotovitele stavby "Přístavba tělocvičny s učebnami Gymnázium, VOŠ a ISŠ Ledeč nad Sázavou" a usnesením 0443/14/2005/RK rada kraje rozhodla o přidělení veřejné zakázky na stavební práce.
Návrh řešení

Návrh usnesení předpokládá schválit uzavření smlouvy o sdružení finančních prostředků na výše uvedenou stavbu, podle které město Ledeč nad Sázavou sdruží s krajem Vysočina částku 10 mil. Kč. Podmínky požadované městem, tj. uzavření dlouhodobé smlouvy s krajem Vysočina na možnost využívání tělocvičny pro ledečskou veřejnost a sportovce a vrácení sdružených prostředků městu zpět v případě prodeje či převodu tělocvičny z vlastnictví kraje na jiný subjekt, navrhuje OM akceptovat.
Stanoviska

Rada kraje usnesením 1497/39/2004/RK doporučila zastupitelstvu kraje schválit uzavření Smlouvy o sdružení finančních prostředků na stavbu "Přístavba tělocvičny s učebnami VOŠ a ISŠS Ledeč nad Sázavou" mezi městem Ledeč nad Sázavou a krajem Vysočina, podle které město Ledeč nad Sázavou sdruží s krajem Vysočina jako investorem uvedené stavby finanční prostředky ve výši 5 000 000,- Kč v roce 2005 a 5 000 000,- Kč v roce 2006 jako spoluúčast města na financování zvýšených nákladů na větší rozměry tělocvičny a zázemí pro veřejnost za podmínky možnosti využívání tělocvičny ledečskou veřejností a sportovci a vrácení sdružených prostředků městu zpět v případě prodeje či převodu tělocvičny z vlastnictví kraje na jiný subjekt.

Návrh usnesení

Zastupitelstvo kraje
schvaluje
uzavření Smlouvy o sdružení finančních prostředků na stavbu "Přístavba tělocvičny s učebnami Gymnázium, VOŠ a ISŠ Ledeč nad Sázavou" mezi městem Ledeč nad Sázavou a krajem Vysočina, podle které město Ledeč nad Sázavou sdruží s krajem Vysočina jako investorem uvedené stavby finanční prostředky ve výši 5 000 000,- Kč v roce 2005
a 5 000 000,- Kč v roce 2006 jako spoluúčast města na financování zvýšených nákladů na větší rozměry tělocvičny a zázemí pro veřejnost za podmínky možnosti využívání tělocvičny ledečskou veřejností a sportovci a vrácení sdružených prostředků městu zpět v případě prodeje či převodu tělocvičny z vlastnictví kraje na jiný subjekt.
Odpovědnost odbor majetkový
Termín červen 2005
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz