Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro zastupitelstvo čj. ZK-06-2011-24

ZK-06-2011-24.doc  ZK-06-2011-24pr01.pdf
Číslo materiálu24
Číslo jednacíZK-06-2011-24
NázevVyřazení silnice III/01947 se silniční sítě - k. ú. Rantířov
Zpracoval J. Mrázková
Předkládá L. Joukl
Počet příloh
Popis problémuMateriál řeší uzavření smlouvy o budoucí darovací smlouvě mezi Krajem Vysočina a obcí Rantířov na převod silnice III/01947 a pozemku touto silnicí zastavěného z vlastnictví kraje do vlastnictví obce.
OM byla předložena žádost Krajské správy a údržby silnic Vysočiny na zajištění převodu silnice III/01947 a pozemku par. č. 329 v k.ú. Rantířov do vlastnictví obce, včetně vyřazení této silnice ze silniční sítě. Dle sdělení KSUSV je silnice využívána jako místní komunikace pro příjezd k vlakovému nádraží. Povrch silnice byl v říjnu r. 2010 opraven a obec je ochotna komunikaci včetně pozemku přijmout do svého vlastnictví. Následně obec požádala o bezúplatný převod silnice III/01947 a pozemku par. č. 329 - ost. plocha, silnice do vlastnictví obce Rantířov.
Návrh řešení OM navrhuje výše uvedenou silnici vyřadit ze silniční sítě Kraje Vysočina a převést ji, včetně zastavěného pozemku do vlastnictví obce Rantířov.
Zákonnou podmínkou pro vyřazení komunikace ze silniční sítě je dle ustanovení § 3 odst. 3 zákona č. 13/1997 Sb., o pozemních komunikací, v platném znění uzavření smlouvy o budoucí smlouvě o převodu vlastnického práva k dotčené komunikaci a pozemkům mezi stávajícím vlastníkem a budoucím vlastníkem. Po uzavření této smlouvy předloží OM odboru dopravy a silničního hospodářství k rozhodnutí žádost o vyřazení silnice III/01947 ze silniční sítě. Po právní moci tohoto rozhodnutí bude mezi Krajem Vysočina a obcí Rantířov uzavřena darovací smlouva, kterou do vlastnictví obce bude převedena jak vlastní silnice, tak i silnicí zastavěný pozemek. Zákonná podmínka pro budoucí převod nemovitostí, tj. zveřejnění záměru darování na úřední desce krajského úřadu po dobu nejméně 30 dnů před projednáním v zastupitelstvu kraje, bude do dne jednání zastupitelstva, splněna.
Návrh usnesení předpokládá rozhodnout uzavřít smlouvu o budoucí darovací smlouvě mezi Krajem Vysočina a obcí Rantířov, v níž se kraj zaváže po vydání správního rozhodnutí o vyřazení silnice III/01947 ze silniční sítě uzavřít darovací smlouvu týkající se převodu silnice a zastavěného pozemku z vlastnictví Kraje Vysočina do vlastnictví obce Rantířov.
StanoviskaUsnesením 1560/32/2011/RK rada kraje rozhodla zveřejnit na úřední desce krajského úřadu záměr darování silnice III/01947 a pozemku par. č. 329 - ost. plocha, silnice o výměře 972 m2 v k.ú. a obci Rantířov z vlastnictví Kraje Vysočina do vlastnictví obce Rantířov a doporučila zastupitelstvu kraje rozhodnout uzavřít mezi Krajem Vysočina a obcí Rantířov smlouvu o budoucí darovací smlouvě, ve které se kraj zaváže darovat obci Rantířov silnici III/01947 a pozemek par. č. 329 - ost. plocha,silnice o výměře 972 m2 v k.ú. a obci Rantířov a obec Rantířov se zaváže tyto nemovitosti do svého vlastnictví přijmout.


ODSH souhlasí s uzavřením smlouvy o budoucí darovací smlouvě mezi Krajem Vysočina a obcí Rantířov na převod silnice III/01947 a pozemku par. č. 329 - ost. plocha, silnice o výměře 972 m2 v k.ú. a obci Rantířov z vlastnictví kraje do vlastnictví obce.
Krajská správa a údržba silnic Vysočiny, cestmistrovství Jihlava souhlasí s vyřazením silnice III/01947 z krajské silniční sítě a s darování vyřazené silnice včetně zastavěného pozemku z vlastnictví Kraje Vysočina do vlastnictví obce Rantířov.
Návrh usneseníZastupitelstvo kraje
rozhoduje
uzavřít mezi Krajem Vysočina na straně budoucího dárce a obcí Rantířov na straně budoucího obdarovaného smlouvu o budoucí darovací smlouvě, ve které se Kraj Vysočina zaváže darovat obci Rantířov silnici III/01947 a pozemek par. č. 329 - ost. plocha, silnice o výměře 972 m2 v k.ú. a obci Rantířov a obec Rantířov se zaváže tyto nemovitosti do svého vlastnictví přijmout.
Odpovědnost odbor majetkový
Termín 31. ledna 2012
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz