Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro zastupitelstvo čj. ZK-06-2011-23

ZK-06-2011-23.doc  ZK-06-2011-23pr01.doc  ZK-06-2011-23pr02.pdf
Číslo materiálu23
Číslo jednacíZK-06-2011-23
NázevVyřazení části silnice III/36057 v k. ú. a obci Hroznatín ze silniční sítě
Zpracoval J. Mrázková
Předkládá L. Joukl
Počet příloh
Popis problémuMateriál řeší uzavření smlouvy o budoucí darovací smlouvě mezi Krajem Vysočina a obcí Hroznatín na část silnice III/36057 a pozemků touto částí silnice zastavěných.
OM byl předložen zápis z jednání Dopravní komise Rady Kraje Vysočina č. 5/2011, kde byl mimo jiné OM pověřen zahájit přípravu podkladů nutných k převodu výše uvedené komunikace do majetku obce Hroznatín. Dopravní komise projednávala společnou žádost obcí Rudíkov, Hroznatín, Benetice, Bochovice a Svatoslav o zařazení komunikace III/36057 v úseku z obce Hroznatín směrem na obec Bochovice a Svatoslav do plánu oprav. V červenci letošního roku proběhlo jednání, na základě kterého obec Hroznatín předložila nabídku, že převezme komunikaci v daném úseku do svého vlastnictví, a to za podmínky, že bude komunikace uvedena do požadovaného stavu. Obec Hroznatín k jednání dopravní komise předložila usnesení zastupitelstva obce ze dne 28. 7. 2011, kde bylo schváleno přijetí části silnice III/36057 ve směru z obce Hroznatín na křižovatku Bochovice-Benetice do vlastnictví obce. ODSH seznámil obec Hroznatín s výsledky jednání dopraví komise. OM následně informoval obec Hroznatín s postupem na vyřazení části silnice ze silniční sítě a požádal o sdělení, zda je obec ochotna uzavřít smlouvu o budoucí darovací smlouvě, na jejímž základě bude část silnice vyřazena ze silniční sítě Kraje Vysočina. Obec Hroznatín s uzavřením smlouvy o budoucí darovací smlouvě souhlasila.
Návrh řešení OM navrhuje v souladu se závěry Dopravní komise část silnice II/36057, včetně zastavěných pozemků převést do vlastnictví obce Hroznatín.
Zákonnou podmínkou pro vyřazení komunikace ze silniční sítě je dle ustanovení § 3 odst. 3 zákona č. 13/1997 Sb., o pozemních komunikací, v platném znění uzavření smlouvy o budoucí smlouvě o převodu vlastnického práva k dotčené komunikaci a pozemkům mezi stávajícím vlastníkem a budoucím vlastníkem. Po uzavření této smlouvy předloží OM odboru dopravy a silničního hospodářství k rozhodnutí žádost o vyřazení části silnice II/36057 ze silniční sítě. Po právní moci tohoto rozhodnutí bude mezi Krajem Vysočina a obcí Hroznatín uzavřena darovací smlouva, kterou do vlastnictví obce budou převedeny jak výše uvedené pozemky, tak i vlastní těleso komunikace. Zákonná podmínka pro převod tělesa silnice a silnicí zastavěných pozemků, tj. zveřejnění záměru darování těchto nemovitostí na úřední desce krajského úřadu proběhlo ve dnech 5. 10. - 7. 11. 2011.
Smlouva není předkládána, neboť se jedná o standardní typ smlouvy.
Návrh usnesení předpokládá rozhodnout uzavřít smlouvu o budoucí darovací smlouvě mezi Krajem Vysočina a obcí Hroznatín, v níž se kraj zaváže po vydání správního rozhodnutí o vyřazení části silnice II/36057 ze silniční sítě uzavřít darovací smlouvu týkající se pozemků a části silnice v k.ú. a obci Hroznatín.
StanoviskaUsnesením 1514/31/2011/RK rada kraje rozhodla zveřejnit záměr darování části silnice II/36057 v úseku ve směru z obce Hroznatín na křižovatku Bochovice-Benetice a silnicí zastavěných pozemků v k. ú. a obci Hroznatín dle materiálu RK-31-2011-20, př. 1 a doporučila zastupitelstvu kraje rozhodnout uzavřít mezi Krajem Vysočina a obcí Hroznatín smlouvu o budoucí darovací smlouvě, ve které se kraj zaváže darovat obci Hroznatín část silnice II/36057 v úseku ve směru z obce Hroznatín na křižovatku Bochovice-Benetice a silnicí zastavěné pozemky v k. ú. a obci Hroznatín dle materiálu RK-31-2011-20, př. 1 a obec Hroznatín se zaváže tyto nemovitosti do svého vlastnictví přijmout.
ODSH souhlasí s uzavřením smlouvy o budoucí darovací smlouvě mezi Krajem Vysočina a obcí Hroznatín týkající se části silnice II/36057 ve směru z obce Hroznatín na křižovatku Bochovice-Benetice a silnicí zastavěných pozemků v k. ú.a obci Hroznatín uvedených v př. č. 1.
Krajská správa a údržba silnic Vysočiny, cestmistrovství Třebíč souhlasí s vyřazením části silnice II/36057 z krajské silniční sítě a s darování vyřazeného úseku a pozemků pod tímto úsekem z vlastnictví Kraje Vysočina do vlastnictví obce Hroznatín.
Návrh usneseníZastupitelstvo kraje
rozhoduje
uzavřít mezi Krajem Vysočina na straně budoucího dárce a obcí Hroznatín na straně budoucího obdarovaného smlouvu o budoucí darovací smlouvě, ve které se Kraj Vysočina zaváže darovat obci Hroznatín část silnice II/36057 v úseku ve směru z obce Hroznatín na křižovatku Bochovice-Benetice a silnicí zastavěné pozemky v k. ú. a obci Hroznatín dle materiálu ZK-06-2011-23, př. 1 a obec Hroznatín se zaváže tyto nemovitosti do svého vlastnictví přijmout.
Odpovědnost odbor majetkový
Termín. 31. ledna 2012
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz