Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro zastupitelstvo čj. ZK-04-2011-34

ZK-04-2011-34.doc  ZK-04-2011-34pr01.doc  ZK-04-2011-34pr02.pdf
Číslo materiálu34
Číslo jednacíZK-04-2011-34
NázevDarování pozemku v k. ú. Jilemník a obci Havlíčkův Brod
Zpracoval F. Vak
Předkládá L. Joukl
Počet příloh
Popis problémuMateriál řeší převod pozemku zastavěného autobusovou čekárnou do vlastnictví města Havlíčkův Brod.
Katastrálním úřadem byl odbor majetkový vyzván k odstranění nesouladu v katastru nemovitostí u pozemku st. par. č. 45 zastavěná plocha a nádvoří o výměře 8 m2 v k. ú. Jilemník a obci Havlíčkův Brod. Stavba na uvedené stavební parcele není zapsána. Katastrální úřad v souladu s vyhl. č. 26/2007 Sb. § 4 odst. 4 písm. b) (katastrální vyhláška) v platném znění v katastru nemovitostí eviduje stavební parcelu - zastavěná plocha pouze se stavbou.
Bylo provedeno šetření, kterým bylo zjištěno, že na pozemku se nenachází stavba ve vlastnictví kraje Vysočina, ale stavba autobusové čekárny ve vlastnictví města Havlíčkův Brod. Na základě výsledku šetření, požádalo město o bezúplatný převod tohoto pozemku do majetku města . Bezúplatné nabytí do vlastnictví města Havlíčkův Brod již bylo schváleno zastupitelstvem města usnesením Z 111/11 dne 18. 4. 2011.
Požadovaný pozemek st. par. č. 45 získal kraj Vysočina na základě zákona č. 157/2000 Sb., o přechodu některých věcí, práv a závazků z majetku ČR do majetku krajů, v platném znění a Rozhodnutí MDS ČR čj. 3796/01-9-KM ze dne 10. 9. 2001. Zřizovací listinou byl dán k hospodaření příspěvkové organizace kraje s názvem Krajská správa a údržba silnic Vysočiny, příspěvková organizace. Pozemek je veden Katastrálním úřadem pro Vysočinu, Katastrálním pracovištěm Havlíčkův Brod na LV č. 83 pro k. ú. Jilemník a obec Havlíčkův Brod.
Návrh řešení Vzhledem k výše uvedenému navrhuje OM pozemek městu bezúplatně převést. Bezúplatný převod je navrhován v souladu s příslušnými ustanoveními Zásad Zastupitelstva kraje Vysočina pro převod nemovitého majetku ve vlastnictví kraje Vysočina neboť pozemek je zastavěn stavbou veřejného zájmu - autobusovou čekárnou a tím je i nekomerčně využíván. Převodem pozemku do vlastnictví města dojde ke sjednocení vlastnického vztahu stavby a stavbou dotčeného pozemku pro jediného vlastníka. Podmínka daná § 18 zákona č. 129/1992 Sb. o krajích, v platném znění - zveřejnění záměru darování pozemku na úřední desce byla splněna.
Dodatkem zřizovací listiny bude majetkovému správci upraven rozsah hospodaření s nemovitým majetkem. Darovací smlouva není předkládána, neboť se jedná o běžnou smlouvu.
Návrh usnesení předpokládá rozhodnout darovat pozemek městu a schválit dodatek zřizovací listiny
StanoviskaRada kraje usnesením 0760/17/2011/RK rozhodla zveřejnit záměr kraje darovat městu Havlíčkův Brod pozemek st. par. č. 45 zastavěná plocha a nádvoří o výměře 8 m2 v k. ú. Jilemník a obci Havlíčkův Brod na úřední desce krajského úřadu a doporučila zastupitelstvu kraje rozhodnout převést darem pozemek st. par. č. 45 zastavěná plocha a nádvoří o výměře 8 m2 v k. ú. Jilemník a obci Havlíčkův Brod z vlastnictví kraje Vysočina do vlastnictví města Havlíčkův Brod.
S převodem pozemku souhlasí KSÚS Vysočiny, provoz Havlíčkův Brod i odvětvový odbor.
Návrh usneseníZastupitelstvo kraje
rozhoduje
převést darem pozemek st. par. č. 45 zastavěná plocha a nádvoří o výměře 8 m2 v k. ú. Jilemník a obci Havlíčkův Brod z vlastnictví kraje Vysočina do vlastnictví města Havlíčkův Brod;
schvaluje
dodatek č. 622 Zřizovací listiny Krajské správy a údržby silnic Vysočiny, příspěvkové organizace dle materiálu ZK-04-2011-34, př. 1.
Odpovědnost odbor majetkový
Termín září 2011
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz