Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro zastupitelstvo čj. ZK-02-2011-30

ZK-02-2011-30.doc  ZK-02-2011-30pr01.pdf
Číslo materiálu30
Číslo jednacíZK-02-2011-30
NázevMajetkoprávní příprava stavby Zdravotnická záchranná služba kraje Vysočina - výjezdové stanoviště Počátky
Zpracoval M. Slánský
Předkládá L. Joukl
Počet příloh
Popis problémuKraj Vysočina bude investorem stavby Zdravotnická záchranná služba kraje Vysočina - výjezdové stanoviště Počátky .
Jedná se o stavbu navrženou tak, že stávající objekt hasičské zbrojnice stojící na pozemcích par. č. st. 822 a par. č. st. 917, vše v k. ú. a obci Počátky, bude z části zbourán a na této ploše a části sousedního pozemku par. č. 2275/11 bude přistavena budova výjezdového stanoviště. Tyto nemovitosti jsou ve vlastnictví města Počátky. Součástí této stavby je i vybudování nových zpevněných ploch. Tímto spojením vznikne funkční areál záchranářů s vhodným výjezdem na přilehlou veřejnou komunikaci. Trasy nových přípojek inženýrských sítí, veřejných rozvodů budou ošetřeny s vlastníkem sousedních pozemků (město Počátky) budoucí smlouvou o zřízení věcného břemene. Po ukončení stavby dojde k jejímu geometrickému zaměření a nově utvořený stavební pozemek bude městem Počátky darován kraji Vysočina. Součástí stavby budou i nově vybudované zpevněné plochy na pozemcích ve vlastnictví města Počátky.
S městem Počátky proběhlo vzájemné jednání a došlo k uzavření smlouvy zakládající právo provést stavbu a smlouva o budoucí smlouvě o zřízení věcného břemene bude uzavřena v nejbližší době.
Návrh řešení Odbor majetkový navrhuje rozhodnout uzavřít s městem Počátky smlouvu o budoucí darovací smlouvě na nově vzniklý stavební pozemek zastavěný budovou výjezdového stanoviště z vlastnictví města Počátky do vlastnictví kraje Vysočina. Tím bude mít kraj Vysočina jako investor a vlastník budoucí stavby jistotu majetkoprávního vypořádání zastavěných pozemků a sjednocení vlastnictví pozemky a stavby na něm postavené.
StanoviskaRada kraje usnesením 0123/04/2011/RK rozhodla
* uzavřít mezi městem Počátky na straně vlastníka pozemků a krajem Vysočina na straně stavebníka smlouvu zakládající kraji Vysočina právo provést stavbu Zdravotnická záchranná služba kraje Vysočina - výjezdové stanoviště Počátky na pozemcích par. č. st. 822, par. č. st. 917, par. č. 2275/11, par. č. 2272, par. č. 4474/5 a par. č. 4479/2, v k. ú. a obci Počátky, včetně částečné demolice objektu č.p. 583;
* uzavřít mezi městem Počátky na straně budoucího povinného z věcného břemene a krajem Vysočina na straně budoucího oprávněného z věcného břemene smlouvu o budoucí smlouvě o zřízení věcného břemene spočívající v právu uložení, provozování inženýrských sítí a v právu chůze a jízdy k pozemkům par. č. 2272, par. č. 2275/11, par. č. 4474/5 a par. č. 4479/2 v k. ú. a obci Počátky a to bezúplatně;
doporučila
zastupitelstvu kraje rozhodnout uzavřít smlouvu o budoucí darovací smlouvě mezi městem Počátky na straně budoucího dárce a krajem Vysočina na straně budoucího obdarovaného na převod části pozemků zastavěných nově postavenou budovou výjezdového stanoviště Zdravotnické záchranné služba kraje Vysočina.
Návrh usneseníZastupitelstvo kraje
rozhoduje
uzavřít smlouvu o budoucí darovací smlouvě mezi městem Počátky na straně budoucího dárce a krajem Vysočina na straně budoucího obdarovaného na převod pozemku par. č. st. 917 a části pozemků par. č. st. 822 a par. č. 2275/11 v k. ú. a obci Počátky zastavěných nově postavenou budovou výjezdového stanoviště Zdravotnické záchranné služba kraje Vysočina.
Odpovědnost odbor majetkový
Termín 31. 5. 2011
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz