Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro zastupitelstvo čj. ZK-02-2005-72

ZK-02-2005-72.doc  ZK-02-2005-72pr1.doc  ZK-02-2005-72pr2.doc  ZK-02-2005-72pr3.doc
Číslo materiálu72
Číslo jednacíZK-02-2005-72
NázevPartnerské smlouvy do SROP k projektům měst a obcí v kraji Vysočina
Zpracoval: P. Pavlinec
Předkládá F. Dohnal
Počet příloh
Popis problému

V souvislosti s plánovanými projekty měst Želetava, Pelhřimov a Svazku obcí Podoudraví, které zamýšlejí podat do 3. výzvy SROP (opatření 2.2 - Rozvoj ICT v regionech), požádaly tyto subjekty kraj Vysočina prostřednictvím odboru informatiky krajského úřadu o partnerství v projektech. Ideální podobou výše zmíněné spolupráce je ve všech třech případech "smlouva o spolupráci" řešící partnerství dvou subjektů včetně vzájemných vazeb jejich projektových záměrů v oblasti telekomunikací.
Tato smlouva je jednou z volitelných příloh žádosti o kofinancování projektu ze SROP a takové vyjádření spolupráce znamená pro žadatele kladné hodnocení projektu. Podobné smlouvy byly uzavírány s dotčenými městy a obcemi při podávání žádosti o financování projektu krajské sítě ROWANet, vzhledem k tomu, že současná trasa ROWANetu prochází Želetavou, je smlouva o spolupráci logickým vyústěním vzniklé situace.
V dalších plánované etapě sítě ROWANet je zahrnuto i město Pelhřimov a Chotěbořsko. Kraj při přípravě ROWANetu deklaroval, že prioritním cílem dalších etap projektu budou oblasti, které budou rozvíjet vlastní infrastrukturu k další široké distribuci služeb nabízených ROWANetem. Tyto subjekty vlastní infrastrukturu hodlají realizovat a kraj Vysočina má zájem na spolupráci s nimi jak při přípravě jejich projektů, tak i v následném rozšiřování sítě ROWANet
Návrh řešení

Podle ustanovení § 24 odst. 4 zákona č. 129/2000 Sb., o krajích (krajské zřízení), ve znění pozdějších předpisů (dále jen "zákon o krajích"), musí být smlouva o spolupráci mezi krajem a obcí, příp. jiným krajem, schválena zastupitelstvem kraje. Navrhujeme proto zastupitelstvu kraje schválit smlouvy předložené v přílohách č. 1 až 3. Smlouvy navrhujeme uzavřít s městy (pořadí dle příloh) Želetava, Pelhřimov a se Svazkem obcí Podoubraví.
Stanoviska

Odbor regionálního rozvoje:
Forma smlouvy o partnerství je v souladu s ustanovením § 24 a násl. zákona o krajích a zároveň vyhovuje požadavku, který klade SROP na doklad o vzniku partnerství.
Návrh usnesení

Zastupitelstvo kraje
schvaluje
Smlouvy o spolupráci kraje s městy Želetava a Pelhřimov a se Svazkem obcí Podoubraví na jejich projektech do SROP dle materiálů ZK-02-2005-72, př. 1, př. 2, př. 3.
Odpovědnost odbor informatiky
Termín do 31. 3. 2005
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz