Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro zastupitelstvo čj. ZK-01-2011-35

ZK-01-2011-35.doc  ZK-01-2011-35pr01.pdf
Číslo materiálu35
Číslo jednacíZK-01-2011-35
NázevUzavření smlouvy o budoucí darovací smlouvě - k.ú. a obec Světlá nad Sázavou
Zpracoval J. Mrázková
Předkládá L. Joukl
Počet příloh
Popis problémuMateriál řeší uzavření smlouvy o budoucí darovací smlouvě na části pozemků par. č. 1093/3 - ost. plocha, silnice a par. č. 1093/8 - ost. plocha, ost. komunikace v k.ú. a obci Světlá nad Sázavou, které mají být dotčeny stavbou Rekonstrukce mostu v km 46,640 trati Kácov - Světlá nad Sázavou - chodníky, komunikace , jejímž investorem je město Světlá nad Sázavou.
Na OM se obrátilo město Světlá nad Sázavou se žádostí o uzavření smlouvy o budoucí darovací smlouvě na část výše uvedených pozemků. S městem Světlá nad Sázavou uzavřel kraj Vysočina smlouvu o budoucí smlouvě o zřízení věcného břemene na užívání části pozemku par. č. 1093/3 v k.ú. a obci Světlá nad Sázavou pro uložení inženýrských sítí budovaných v rámci této stavby. Součástí stavby je též vybudování chodníku. Město chce požádat na výstavbu chodníku o dotaci Státní fond dopravní infrastruktury, přílohou žádosti jsou doklady o vlastnictví dotčených pozemků nebo smlouva o budoucí darovací smlouvě, která zabezpečuje budoucí vlastnictví dotčených pozemků. Bez této smlouvy žádost města nemůže být kladně vyřízena.
Návrh řešení OM navrhuje uzavřít s městem Světlá nad Sázavou smlouvu o budoucí darovací smlouvě na část pozemků par. č. 1093/3 a par. č. 1093/8 v k.ú. a obci Světlá nad Sázavou. Uzavření budoucí darovací smlouvy předpokládá zveřejnění záměru darovat části pozemků par. č. 1093/3 a par. č. 1093/8 zastavěné chodníkem na úřední desce krajského úřadu po zákonem stanovenou dobu. Do doby konání zastupitelstva kraje bude tato podmínka splněna
Návrh usnesení předpokládá rozhodnout uzavřít budoucí darovací smlouvu mezi krajem Vysočina a městem Světlá nad Sázavou na části výše uvedených pozemků.
StanoviskaUsnesením 1973/40/2010/RK rada kraje rozhodla zveřejnit záměr darování části pozemků par. č. 1093/3 - ost. plocha, silnice a par. č. 1093/8 - ost. plocha, ost. komunikace v k.ú. a obci Světlá nad Sázavou určené pro výstavbu chodníku z vlastnictví kraje Vysočina do vlastnictví města Světlá nad Sázavou a doporučila zastupitelstvu kraje rozhodnout uzavřít smlouvu o budoucí darovací smlouvě mezi krajem Vysočina a městem Světlá nad Sázavou, ve které se kraj zaváže darovat městu Světlá nad Sázavou části pozemků par. č. 1093/3 - ost. plocha silnice a par. č. 1093/8 - ost. plocha, ost. komunikace určené pro výstavbu chodníku z vlastnictví kraje do vlastnictví města Světlá nad Sázavou.
Krajská správa údržba silnic Vysočiny, provoz Havlíčkův Brod souhlasí s uzavřením budoucí darovací smlouvy mezi krajem Vysočina a městem Světlá nad Sázavou na části pozemků par. č. 1093/3 a par. č. 1093/8 v k.ú. a obci Světlá nad Sázavou.
Návrh usneseníZastupitelstvo kraje
rozhoduje
uzavřít smlouvu o budoucí darovací smlouvě mezi krajem Vysočina a městem Světlá nad Sázavou, ve které se kraj zaváže darovat městu Světlá nad Sázavou části pozemků par. č. 1093/3 - ost. plocha silnice a par. č. 1093/8 - ost. plocha, ost. komunikace určené pro výstavbu chodníku z vlastnictví kraje Vysočina do vlastnictví města Světlá nad Sázavou.
Odpovědnost odbor majetkový
Termín 30. dubna 2011
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz