Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro zastupitelstvo čj. ZK-01-2011-34

ZK-01-2011-34.doc  ZK-01-2011-34pr01.pdf
Číslo materiálu34
Číslo jednacíZK-01-2011-34
NázevUzavření smlouvy o budoucí darovací smlouvě - k.ú. a obec Ždírec nad Doubravou
Zpracoval J. Mrázková
Předkládá L. Joukl
Počet příloh
Popis problémuMateriál řeší uzavření smlouvy o budoucí darovací smlouvě na část pozemku ve vlastnictví kraje Vysočina, který bude dotčen stavbou II/345 Ždírec nad Doubravou - průtah , jejímž spoluinvestorem je město Ždírec nad Doubravou.
Kraj Vysočina je spolu s městem Ždírec nad Doubravou investorem výše uvedené stavby. Usnesením 1528/32/2010/RK rozhodla rada kraje uzavřít mezi krajem Vysočina a městem Ždírec nad Doubravou vzájemné smlouvy zakládající právo investora provést stavbu i na cizím pozemku. Smlouvy byly uzavřeny 16. a 21. 10. 2010. Dne 9. 12. 2010 se na OM obrátilo opětovně město Ždírec nad Doubravou se žádostí o uzavření smlouvy o budoucí darovací smlouvě na část pozemku par. č. 413/7 - ost. plocha, silnice v k.ú. a obci Ždírec nad Doubravou. Na tento pozemek byla také sepsána výše uvedená smlouva, ta však bude sloužit pro územní a stavební řízení. Městu se podařilo nalézt dotační titul, ze kterého by mohlo čerpat finanční prostředky na stavební objekty v rámci stavby II/345 Ždírec nad Doubravou - průtah , jejichž investorem bude město (chodníky). Dle předběžné informace se jedná cca o 4 500 m2. Krajská správa a údržba silnic Vysočiny, provoz Havlíčkův Brod je seznámena s projektovou dokumentací stavby a souhlasí s budoucím převodem části pozemku par. č. 413/7 zastavěného chodníkem do vlastnictví města Ždírec nad Doubravou.
Návrh řešení OM navrhuje uzavřít s městem Ždírec nad Doubravou smlouvu o budoucí darovací smlouvě na požadovanou část pozemku par. č. 413/7 v k.ú. a obci Ždírec nad Doubravou. Výše citovaným usnesením rady kraje již bylo rozhodnuto o uzavření smlouvy zakládající právo provést stavbu, která předpokládá realizaci chodníku, tato smlouva však nepostačuje pro žádost o poskytnutí dotace. Z tohoto důvodu žádá město o sepsání smlouvy o budoucí darovací smlouvě.
Uzavření budoucí darovací smlouvy předpokládá zveřejnění záměru darovat část pozemku par. č. 413/7 zastavěného chodníkem na úřední desce krajského úřadu, což do dne jednání zastupitelstva bude splněno.
Návrh usnesení předpokládá rozhodnout uzavřít budoucí darovací smlouvu mezi krajem Vysočina a městem Ždírec nad Doubravou na převod části výše uvedeného pozemku.
StanoviskaUsnesením 1964/40/2010/RK rada kraje rozhodla zveřejnit záměr darování části pozemku par. č. 413/7 - ost. plocha, silnice určeného pro výstavbu chodníku z vlastnictví kraje Vysočina do vlastnictví města Ždírec nad Doubravou a doporučila zastupitelstvu kraje rozhodnout uzavřít smlouvu o budoucí darovací smlouvě mezi krajem Vysočina a městem Ždírec nad Doubravou, ve které se kraj zaváže darovat městu Ždírec nad Doubravou část pozemku par. č. 413/7 - ost. plocha silnice určeného pro výstavbu chodníku z vlastnictví kraje do vlastnictví města Ždírec nad Doubravou.

Krajská správa údržba silnic Vysočiny, provoz Havlíčkův Brod souhlasí s uzavřením budoucí darovací smlouvy mezi krajem Vysočina a městem Ždírec nad Doubravou na část pozemku par. č. 413/7 v k.ú. a obci Ždírec nad Doubravou.
Návrh usneseníZastupitelstvo kraje
rozhoduje
uzavřít smlouvu o budoucí darovací smlouvě mezi krajem Vysočina a městem Ždírec nad Doubravou, ve které se kraj zaváže darovat městu Ždírec nad Doubravou část pozemku par. č. 413/7 - ost. plocha silnice určeného pro výstavbu chodníku z vlastnictví kraje Vysočina do vlastnictví města Ždírec nad Doubravou.
Odpovědnost odbor majetkový
Termín 28. února 2011
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz