Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro zastupitelstvo čj. ZK-07-2010-46

ZK-07-2010-46.doc  ZK-07-2010-46pr01.doc  ZK-07-2010-46pr02.doc
Číslo materiálu46
Číslo jednacíZK-07-2010-46
NázevProjekt - Kvalita 11
Zpracoval Z. Krpálková, S. Lemperová, I. Fryšová
Předkládá M. Hyský
Počet příloh
Popis problémuJedná se o schválení účasti kraje Vysočina v projektu Kvalita 11 v rámci Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost, prioritní osa - oblast podpory 4.1 Posilování institucionální kapacity a efektivnost veřejné správy, číslo výzvy - 69, název výzvy - Výzva pro předkládání GP 4.1 - Vzdělávání pro územní veřejnou zprávu.
V rámci této výzvy jsou cílovou skupinou územní samosprávné celky a úřady územních samosprávných celků, jejich orgány a zaměstnanci a politici územně samosprávných celků včetně volených zastupitelů územních samosprávných celků. V rámci této výzvy je také možné aktivity projektu realizovat nejen pro žadatele, ale i pro jiné územní samosprávné celky, pokud tyto deklarují o vzdělávání zájem.
Ve spolupráci s Oddělením řízení lidských zdrojů Krajského úřadu kraje Vysočina (dále jen oŘLZ ) Odbor regionálního rozvoje Krajského úřadu kraje Vysočina (dále jen ORR ) sestavil seznam vzdělávacích aktivit na následující 3 roky. Jedná se o kurzy, které jsou pořádány v rámci vzdělávání úředníků Krajského úřadu kraje Vysočina a některé nabízeny i pro úředníky obcí v kraji Vysočina. Navíc byly ve spolupráci s Odborem sekretariátu hejtmana (dále jen OSH ) zařazeny i kurzy pro volené zástupce kraje Vysočina. V rámci metodické pomoci pro obce v kraji Vysočina byly navrženy kurzy pro volené představitele těchto obcí.
Seznam nabízených školení a seminářů, viz materiál ZK-07-2010-46, př. 1, byl zaslán všem obcím kraje Vysočina. O tuto aktivitu projevilo zájem a potvrdilo čestným prohlášením 81 obcí kraje Vysočina, viz materiál ZK-07-2010-46, př. 2.

Na základě výše uvedeného byly jako hlavní cíle projektu stanoveny:
- zdokonalení a současné zefektivnění vzdělávání a rozvoje zaměstnanců kraje Vysočina zařazených do Krajského úřadu kraje Vysočina (dále jen KrÚ kraje Vysočina ) nastavení systému vzdělávání a vytvoření podmínek pro jeho optimální realizaci,
- podpora osobního rozvoje volených představitelů kraje,
- nabídka vzdělávání pro zaměstnance obecních úřadů obcí kraje Vysočina a volených zástupců obcí kraje Vysočina.

Vzhledem k termínu podání projektu stanoveném ve výzvě 30. 11. 2010, byl na základě usnesení rady kraje č. 1733/36/2010/RK (Rada kraje schvaluje účast kraje Vysočina v projektu Kvalita 11 v rámci Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost, prioritní osa - oblast podpory 4.1 Posilování institucionální kapacity a efektivnost veřejné správy, číslo výzvy - 69, název výzvy - Výzva pro předkládání GP 4.1 - Vzdělávání pro územní veřejnou zprávu;doporučuje zastupitelstvu kraje schválit převod finančních prostředků z Fondu strategických rezerv nebo z cizích zdrojů ve finančním objemu max. 750 000,- Kč na zvláštní účet kraje určený na přípravu a realizaci projektu Kvalita 11 s tím, že finance budou uvolňovány postupně dle aktuální potřeby projektu; ukládá odboru regionálního rozvoje a oddělení řízení lidských zdrojů připravit projektovou žádost projektu Kvalita 11 v rámci Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost, prioritní osa - oblast podpory 4.1 Posilování institucionální kapacity a efektivnost veřejné správy, číslo výzvy - 69, název výzvy - Výzva pro předkládání GP 4.1 - Vzdělávání pro územní veřejnou zprávu a předložit ji na Ministerstvu vnitra ČR k posouzení s tím, že pokud zastupitelstvo kraje neschválí převod finančních prostředků z Fondu strategických rezerv nebo z cizích zdrojů ve finančním objemu max. 750 000,- Kč na zvláštní účet kraje určený na přípravu a realizaci projektu Kvalita 11, bude projektová žádost stažena.) připraven a dne 30. 11. 2010 předložen projekt na Ministerstvo vnitra ČR.
Začátek realizace projektu je plánován na září 2011. Délka projektu je plánována na 35,5 měsíců. Celkový rozpočet projektu je 4 699 232 Kč, spolufinancování projektu krajem bude 704 884,80 Kč (tj. 15 %).
Návrh řešení Vzhledem k tomu, že do doby uzavření výzvy nezasedalo Zastupitelstvo kraje Vysočina, ORR a oŘLZ předložili projekt 30. 11. 2010 s tím, že pokud nebude Zastupitelstvem kraje Vysočina schváleno spolufinancování tohoto projektu 14. 12. 2010, bude projektová žádost stažena. Radou kraje bylo doporučeno schválit spolufinancování projektu v maximální výši 750 000 Kč, protože rozpočet nebyl v době předložení materiálu do rady kraje finalizován. Konečný rozpočet projektu byl sestaven 4 699 232 Kč, konečná částka spolufinancování projektu kraje bude tedy 704 885 Kč (tj. 15 %), proto je zastupitelstvu kraje navrženo schválit částku dle předloženého projektu.
StanoviskaRada kraje
Usnesením 1733/36/2010/RK Rada kraje doporučila přijmout usnesení.
Rada kraje schvaluje účast kraje Vysočina v projektu Kvalita 11 v rámci Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost, prioritní osa - oblast podpory 4.1 Posilování institucionální kapacity a efektivnost veřejné správy, číslo výzvy - 69, název výzvy - Výzva pro předkládání GP 4.1 - Vzdělávání pro územní veřejnou zprávu;doporučuje zastupitelstvu kraje schválit převod finančních prostředků z Fondu strategických rezerv nebo z cizích zdrojů ve finančním objemu max. 750 000,- Kč na zvláštní účet kraje určený na přípravu a realizaci projektu Kvalita 11 s tím, že finance budou uvolňovány postupně dle aktuální potřeby projektu; ukládá odboru regionálního rozvoje a oddělení řízení lidských zdrojů připravit projektovou žádost projektu Kvalita 11 v rámci Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost, prioritní osa - oblast podpory 4.1 Posilování institucionální kapacity a efektivnost veřejné správy, číslo výzvy - 69, název výzvy - Výzva pro předkládání GP 4.1 - Vzdělávání pro územní veřejnou zprávu a předložit ji na Ministerstvu vnitra ČR k posouzení s tím, že pokud zastupitelstvo kraje neschválí převod finančních prostředků z Fondu strategických rezerv nebo z cizích zdrojů ve finančním objemu max. 750 000,- Kč na zvláštní účet kraje určený na přípravu a realizaci projektu Kvalita 11, bude projektová žádost stažena.
Návrh usneseníZastupitelstvo kraje
schvaluje
převod finančních prostředků z Fondu strategických rezerv nebo z cizích zdrojů ve finančním objemu max. 704 885 Kč na zvláštní účet kraje určený na přípravu a realizaci projektu Kvalita 11 s tím, že finance budou uvolňovány postupně dle aktuální potřeby projektu.
Odpovědnost ORR, oŘLZ
Termín 14. 12. 2010
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz