Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro zastupitelstvo čj. ZK-07-2010-32

ZK-07-2010-32.doc  ZK-07-2010-32pr01.pdf
Číslo materiálu32
Číslo jednacíZK-07-2010-32
NázevNabytí nemovitého majetku bezúplatným převodem ze správy Pozemkového fondu ČR do vlastnictví kraje Vysočina
Zpracoval P. Dvořák
Předkládá L. Joukl
Počet příloh
Popis problémuJedná se o bezúplatné nabytí nemovitostí do vlastnictví kraje Vysočina.
Zastupitelstvo kraje usnesením 224/04/2003/ZK schválilo prohlášení vztahující se k požadavku bezúplatného převodu nemovitostí ze správy Pozemkového fondu ČR do vlastnictví kraje Vysočina pro činnost předškolních zařízení, škol a školských zařízení v souladu s koncepcí školství kraje Vysočina. Dle § 2 odst. 6 zákona č. 569/1991 Sb., o Pozemkovém fondu ČR, v platném znění je umožněn bezúplatný převod nemovitého majetku do vlastnictví kraje v případě, že nemovitosti jsou potřebné pro činnost školy nebo školského zařízení. Odbor majetkový doplnil zpracované žádosti o bezúplatný převod nemovitostí v souladu s výše uvedeným usnesením a předložil je dle územní příslušnosti jednotlivým územním pracovištím Pozemkového fondu ČR. Územní pracoviště PF postupně zpracovávají krajem uplatněné požadavky, dokladově je doplňují a předkládají k projednání a schválení PF ČR v Praze.
Návrh řešení Převody nemovitostí ze správy PF ČR jsou řešeny postupně v návaznosti na předložení návrhu územním pracovištěm PF ČR k projednání v presidiu PF ČR. Krajské pracoviště PF Jihlava na základě projednání a schválení PF ČR Praha předložilo návrh na bezúplatný převod pozemku par. č. 362/4, zahrada, o výměře 840 m2, k. ú. Bedřichov u Jihlavy, obec Jihlava, grafické znázornění převáděného pozemku je obsahem materiálu ZK-07-2010-32, př. 1. Převáděný pozemek je nezbytný pro zajištění činnosti příspěvkové organizace Střední odborné učiliště opravárenské, Jihlava, Školní 1a. Dodatkem zřizovací listiny bude příspěvkové organizaci předán pozemek k hospodaření.
Krajské pracoviště PF Jihlava dle metodiky schválené PF ČR v čl. VI. návrhu smlouvy na bezúplatný převod nemovitostí smluvní podmínku v tomto znění: Převádějící převádí nemovitosti uvedené v článku I. této smlouvy s výhradou, že přejímající tyto nemovitosti bude po dobu 10 let ode dne jejich nabytí užívat pouze k účelu, ke kterému byly užívány ke dni převodu vlastnictví podle této smlouvy. Stanou-li se před uplynutím této doby převáděné nemovitosti pro přejímajícího nepotřebné nebo zanikne-li příspěvková organizace přejímajícího uvedená v článku II. této smlouvy bez toho, aniž by její činnost a náplň převzala jiná příspěvková organizace přejímajícího zřízená přejímajícím za obdobným účelem, musí být převáděné nemovitosti přejímajícím nabídnuty k bezúplatnému převodu do vlastnictví státu. Organizační složkou státu příslušnou k přijetí nabídky je věcně příslušné ministerstvo. Pokud nabídka přejímajícího nebude přijata ve lhůtě 3 měsíců od jejího doručení, naloží přejímající s těmito nemovitostmi podle svého uvážení. Smluvní podmínky v čl. VI. návrhu smlouvy o bezúplatném převodu nemovitostí odpovídají obsahu a účelu prohlášení přijatého zastupitelstvem kraje Vysočina dle usnesení 224/04/2003/ZK.
Návrh usnesení předpokládá rozhodnout nabýt pozemek par. č. 362/4, zahrada, o výměře 840 m2, k. ú. Bedřichov u Jihlavy, obec Jihlava do vlastnictví kraje.
StanoviskaRada kraje usnesením 1803/38/2010/RK doporučila zastupitelstvu kraje rozhodnout bezúplatně nabýt pozemek par. č. 362/4, zahrada, o výměře 840 m2, k. ú. Bedřichov u Jihlavy, obec Jihlava, z vlastnictví České republiky a správy Pozemkového fondu ČR do vlastnictví kraje Vysočina.
Návrh usneseníZastupitelstvo kraje
rozhoduje
bezúplatně nabýt pozemek par. č. 362/4, zahrada, o výměře 840 m2, k. ú. Bedřichov u Jihlavy, obec Jihlava, z vlastnictví České republiky a správy Pozemkového fondu ČR do vlastnictví kraje Vysočina.
Odpovědnost odbor majetkový
Termín 31. 1. 2011
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz