Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro zastupitelstvo čj. ZK-02-2005-71

ZK-02-2005-71.doc
Číslo materiálu71
Číslo jednacíZK-02-2005-71
NázevUzavření budoucí darovací smlouvy s obcí Bohdalec
Zpracoval J. Tvrzová
Předkládá F. Dohnal
Počet příloh
Popis problému

OM obdržel žádost obce Bohdalec o udělení souhlasu se stavbou "Zvýšení bezpečnosti pěší dopravy v obci Bohdalec" a o uzavření budoucí darovací smlouvy na převod krajských pozemků, které mohou být touto stavbou dotčeny. Účelem této stavby je zejména zlepšení dopravní situace v obci a zvýšení bezpečnosti pro pěší dopravu dětí, invalidních a starších občanů. Vzhledem k tomu, že realizace stavby bude hrazena z prostředků SFDI, musí obec před započetím stavby předložit dokument o způsobu řešení vlastnických vztahů k pozemkům dotčených stavbou - jako nevhodnější způsob je uzavření budoucí darovací smlouvy na zastavěné části dotčených pozemků mezi investorem stavby (obec Bohdalec) a vlastníkem pozemků (Vysočina).
Jedná se o pozemky par. č. 1233 - ostatní plocha, ostatní komunikace (součást silnice III/3883) a par. č. 1243 - ostatní plocha, silnice (II/388), které jsou zapsány na LV 264 u KÚ pro Vysočinu, katastrálního pracoviště Žďár nad Sázavou pro k.ú. a obec Bohdalec. Správu výše uvedených pozemků zajišťuje Správa a údržba silnic Žďár nad Sázavou.

Návrh řešení

OM navrhuje současně s udělením souhlasu se stavbou "Zvýšení bezpečnosti pěší dopravy v obci Bohdalec" uzavřít s obcí Bohdalec budoucí darovací smlouvu na části pozemků par. č. 1233 a par. č. 1243 v k. ú. a obci Bohdalec v rozsahu jejich zastavění. Po ukončení stavby bude na náklady žadatele vyhotoven oddělovací GP a nově odměřené pozemky budou darovací smlouvou převedeny obci Bohdalec jako vlastníkovi veřejně prospěšné stavby. Správce pozemků i příslušný odvětvový odbor se stavbou (zvýšení bezpečnosti provozu na komunikaci) i s výše uvedeným způsobem vypořádání pozemků (sjednocení vlastnictví stavby s pozemkem pod ní ležícím) souhlasí.
Výše uvedený postup vypořádání pozemků je v souladu s čl. II odst. 2) Zásad Zastupitelstva kraje Vysočina pro převod nemovitého majetku v vlastnictví kraje Vysočina.
Záměr darovat části dotčených pozemků v k. ú. Bohdalec je třeba po dobu 30 dnů zveřejnit na úřední desce krajského úřadu.
Návrh usnesení předpokládá schválení uzavření budoucí darovací smlouvy s obcí Bohdalec na části pozemků par. č. 1233 a par. č. 1243 v k. ú. a obci Bohdalec v rozsahu geometrického zaměření.

Stanoviska

Usnesením 0343/12/2005/RK ze dne 15. 3. 2005 rada kraje souhlasila se stavbou na pozemcích ve vlastnictví v k. ú. Bohdalec, schválila zveřejnění záměru darovat obci Bohdalec části zastavěných pozemků v rozsahu skutečného zastavění stavbou "Zvýšení bezpečnosti pěší dopravy v obci Bohdalec" a doporučila zastupitelstvu kraje uzavření budoucí darovací smlouvy s obcí Bohdalec na převod pozemků par. č. 1233 a 1243 v k. ú. Bohdalec v rozsahu geometrického zaměření stavby.
Kladné stanovisko SÚS Žďár nad Sázavou.
Kladné stanovisko odboru dopravy a silničního hospodářství.

Návrh usnesení

Zastupitelstvo kraje
schvaluje
uzavření budoucí darovací smlouvy na darování částí pozemků par. č. 1233 a par. č. 1243 v k.ú. a obci Bohdalec v rozsahu geometrického zaměření stavby "Zvýšení bezpečnosti pěší dopravy v obci Bohdalec" do vlastnictví obce Bohdalec.
Odpovědnost odbor majetkový
Termín duben 2005
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz