Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro zastupitelstvo čj. ZK-02-2005-69

ZK-02-2005-69.doc  ZK-02-2005-69pr1.doc
Číslo materiálu69
Číslo jednacíZK-02-2005-69
NázevFOND VYSOČINY - grantový program "LÍBÍ SE NÁM V KNIHOVNĚ"
Zpracoval K. Lisá, L. Vyhlídalová
Předkládá M. Matějková
Počet příloh
Popis problému

V souladu s Programem rozvoje kraje Vysočina, opatřením 2.4.2 Podpora rozvoje kultury a kulturního dědictví, ochrana a obnova památek, předkládá odbor kultury a památkové péče nový grantový program "Líbí se nám v knihovně". Program má za cíl vytvořit a zlepšit podmínky pro zachování a rozvoj knihoven v kraji jako nezastupitelných kulturních institucí a přirozených center společenského života, zdrojů poznání, vzdělání a informací, rozšířit a zkvalitnit nabídku knihovnických služeb ve prospěch čtenářů a návštěvníků knihoven.
Účelem poskytovaných finančních prostředků je zajistit v knihovnách příjemné prostředí odpovídající současným standardům, zkvalitnit zejména vybavení výpůjčních míst určených pro dospělé i dětské čtenáře a zlepšit podmínky pro práci zaměstnanců pracujících s knižními fondy.
Návrh řešení

Odbor kultury a památkové péče předkládá návrh na vyhlášení grantového programu "Líbí se nám v knihovně" určeného k podpoře veřejných knihoven v kraji (viz. příloha č. 1 tohoto materiálu). Navrhovaný celkový objem finančních prostředků pro tento grantový program je 2 mil. Kč. Tato finanční částka je součástí schválené alokace Fondu Vysočiny pro rok 2005 pro dílčí cíl PRK opatření 2.4.2.
Stanoviska

Stanovisko odboru regionálního rozvoje:
Předložený grantový program je plně v souladu s Programem rozvoje kraje Vysočina. Grantový program splňuje podmínky "Statutu účelového Fondu Vysočiny" a obsahuje informace pro vyhlášení grantového programu obsažené v článku 7 bodě 3) pod písm. a) - písm. o) tohoto Statutu. Odbor regionálního rozvoje vydává stanovisko, že předložený grantový program je po formální stránce způsobilý k vyhlášení.

Rada kraje usnesením č. 0361/12/2005/RK ze dne 15. 3. 2005 doporučuje zastupitelstvu kraje schválit vyhlášení grantového programu "Líbí se nám v knihovně" dle materiálu ZK-02-2005-69, př.1.
Návrh usnesení

Zastupitelstvo kraje
schvaluje
vyhlášení grantového programu "Líbí se nám v knihovně" dle materiálu ZK-02-2005-69, př. 1.
jmenuje
* řídicí výbor grantového programu "Líbí se nám v knihovně" ve složení:
ODS -
KDU-ČL -
KSČM -
ČSSD -
SNK -
* .............................. předsedou řídicího výboru grantového programu "Líbí se nám v knihovně";
* Katinu Lisou (TR) s právem hlasovacím a Jaroslavu Panáčkovou (JI) s právem poradním jako garanty řídicího výboru grantového programu "Líbí se nám v knihovně" a
pověřuje
radu kraje, aby v případě rezignace člena řídicího výboru jmenovala náhradníka.
Odpovědnost odbor kultury a památkové péče
Termín březen 2005
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz