Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro zastupitelstvo čj. ZK-06-2010-52

ZK-06-2010-52.doc
Číslo materiálu52
Číslo jednacíZK-06-2010-52
NázevPředfinancování projektu Propojení systému Rodinných pasů v kraji Vysočina se systémem NO Familienpass v Dolním Rakousku
Zpracoval L. Hondlová
Předkládá P. Krčál
Počet příloh
Popis problémuKraji Vysočina byl schválen projekt s názvem Propojení systému Rodinných pasů v kraji Vysočina se systémem NO Familienpass v Dolním Rakousku (dále jen projekt) z programu Evropská územní spolupráce Rakousko - Česká republika 2007-2013 .
Tento projekt má zajistit přeshraniční spolupráci kraje Vysočina se spolkovou zemí Dolní Rakousko (dále též NO ) a jeho cílovou skupinou jsou rodiny s dětmi a poskytovatelé slev. Projekt směřuje ke zlepšení úrovně nabízených slev pro rodiny, rozšíření nabídky slev a nárůst počtu poskytovatelů, zmenšení rozdílu mezi úrovní a počtem poskytovatelů v jednotlivých regionech příhraničního regionu, podnícení zájmu v rodinách o nejrůznější formy kultury a sportovního vyžití. V rámci projektu je počítáno s celkovými uznatelnými náklady Vedoucího partnera ve výši 401 628 EUR. Podíl kraje představuje 10% celkových uznatelných výdajů a je ve výši 40 164 EUR. Usnesením zastupitelstva kraje č. 0118/02/2009/ZK ze dne 10. 3. 2009 došlo ke schválení převodu finančních prostředků z Fondu strategických rezerv na zvláštní účet projektu Propojení systému Rodinných pasů v kraji Vysočina se systémem NO Familienpass v Dolním Rakousku v celkové hodnotě max. 1 070 000 Kč. V rámci projektu je stanoveno pět monitorovacích období, v průměru šesti měsíců za jedno období. Po uplynutí tohoto období musí být do 30 dnů předložena monitorovací zpráva č. 1 jejíž součástí je také zpráva finanční, která obsahuje přehled jednotlivých nákladů. Po odsouhlasení této zprávy příslušným kontrolorem je zpracována monitorovací zpráva č. 2 (její součástí jsou i výdaje partnera), včetně zpracování žádosti o platbu. Tato zpráva musí být podána do 150 dnů po ukončení monitorovacího období. Teprve po odsouhlasení této druhé monitorovací zprávy budou na účet projektu poslány vynaložené finanční prostředky. Aby bylo možné zajistit plynulý průběh realizace projektu a včasné proplácení faktur, navrhujeme navýšit převod finančních prostředků z Fondu strategických rezerv nebo z cizích zdrojů na zvláštní účet projektu Propojení systému Rodinných pasů v kraji Vysočina se systémem NO Familienpass v Dolním Rakousku v celkové hodnotě max. 3 000 000 Kč.
Návrh řešení Odbor sociálních věcí navrhuje, aby rada kraje doporučila zastupitelstvu kraje schválit převod finančních prostředků z Fondu strategických rezerv nebo z cizích zdrojů na zvláštní účet projektu Propojení systému Rodinných pasů v kraji Vysočina se systémem NO Familienpass v Dolním Rakousku v celkové hodnotě max. 4 070 000 Kč, tj. navýšení o 3 000 000 Kč. Tímto navýšením bude možné zajistit včasnou úhradu všech potřebných výdajů.
StanoviskaRada kraje usnesením 1627/34/2010/RK doporučila zastupitelstvu kraje schválit navýšení převodu finančních prostředků z Fondu strategických rezerv nebo z cizích zdrojů na zvláštní účet projektu Propojení systému Rodinných pasů v kraji Vysočina se systémem NO Familienpass v Dolním Rakousku o 3 000 000 Kč na maximální výši 4 070 000 Kč, s tím že finanční prostředky budou uvolňovány postupně dle aktuální potřeby projektu.
Návrh usneseníZastupitelstvo kraje
schvaluje
navýšení převodu finančních prostředků z Fondu strategických rezerv nebo z cizích zdrojů na zvláštní účet projektu Propojení systému Rodinných pasů v kraji Vysočina se systémem NO Familienpass v Dolním Rakousku o 3 000 000 Kč na maximální výši 4 070 000 Kč, s tím že finanční prostředky budou uvolňovány postupně dle aktuální potřeby projektu.
Odpovědnost odbor sociálních věcí
Termín 31. 12. 2010
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz