Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro zastupitelstvo čj. ZK-04-2010-71

ZK-04-2010-71.doc  ZK-04-2010-71pr1.xls
Číslo materiálu71
Číslo jednacíZK-04-2010-71
NázevNávrh na provedení rozpočtového opatření na kapitole Životní prostředí - Integrovaný systém nakládání s odpady v kraji Vysočina (ISNOV)
Zpracoval E. Navrátilová, J. Joneš
Předkládá Z. Ryšavý
Počet příloh
Popis problémuNa základě smlouvy o spolupráci kraje s obcemi na přípravě Integrovaného systému nakládání s odpady v kraji Vysočina, o jejímž uzavření rozhodlo zastupitelstvo kraje usnesením 0556/07/2009/ZK a která byla slavnostně podepsána smluvními stranami dne 1. 6. 2010, se smluvní strany dohodly vytvořit řídící výbor projektu (ŘV). Každá ze smluvních stran má v ŘV jednoho zástupce s právem hlasovat.
Smluvní strany se dohodly i na složení finančního vkladu. Přehled vkladů za jednotlivé smluvní strany je uveden v materiálu ZK-04-2010-71, př.1. Kraj Vysočina se v uzavřené smlouvě zavázal poskytnout vklad ve stejné výši jako je součet vkladů ostatních smluvních stran, nejvýše však 2,4 mil. Kč. Vklad kraje bude převeden na zvláštní účet do 60 dnů po podpisu smlouvy.
Návrh řešení Rada kraje doporučuje zastupitelstvu kraje schválit rozpočtové opatření, kterým bude navýšena kapitola Životní prostředí o vklad kraje odpovídající výši vkladů obcí, maximálně však 2,4 mil. Kč z důvodu plnění závazků kraje vyplývajících ze smlouvy o spolupráci na přípravě projektu Integrovaný systém nakládání s odpady v kraji Vysočina. Rada kraje, v souladu s plněním smlouvy, pověřila zastupováním kraje v řídícím výboru projektu Zdeňka Ryšavého, radního kraje a jako náhradníka v ŘV Ing. Bc. Martina Hyského, radního kraje.
StanoviskaOddělení právní a krajského živnostenského úřadu nemá k návrhu usnesení připomínky.
Odbor ekonomický: V rozpočtu kraje Vysočina na rok 2010 v Dalších možných požadavcích OŽP v roce 2010 je na projekt Integrovaný systém nakládání s komunálními odpady v kraji Vysočina uvažováno s částkou 2 400 tis. Kč. Tento požadavek byl zahrnut do přílohy R1 rozpočtu kraje jako požadavek na kapitolu Rezerva a rozvoj kraje, položku Strategické a koncepční materiály. Aktuální stav položky Strategické a koncepční materiály je
5 000 tis. Kč. Finanční prostředky budou na samostatný bankovní účet převedeny ve výši odpovídající součtu vkladů ostatních smluvních stran.

Usnesením 0906/18/2010/RK
Rada kraje
pověřuje
* Zdeňka Ryšavého, radního kraje, aby zastupoval kraj v řídícím výboru při přípravě projektu Integrovaný systém nakládání s odpady v kraji Vysočina;
* Ing. Bc. Martina Hyského, radního kraje, aby plnil funkci náhradníka Zdeňka Ryšavého, radního kraje, v řídícím výboru při přípravě projektu Integrovaný systém nakládání s odpady v kraji Vysočina
doporučuje zastupitelstvu kraje
* schválit rozpočtové opatření spočívající ve zvýšení kapitoly Životní prostředí, § 3729 - Ostatní nakládání s odpady o částku 2 375 tis. Kč při současném snížení kapitoly Rezerva a rozvoj kraje, § 6409 Ostatní činnosti j. n., položky Strategické a koncepční materiály o částku 2 375 tis. Kč určenou na realizaci projektu Integrovaný systém nakládání s odpady v kraji Vysočina.
Návrh usneseníZastupitelstvo kraje
schvaluje
rozpočtové opatření spočívající ve zvýšení kapitoly Životní prostředí, § 3729 - Ostatní nakládání s odpady o částku 2 375 tis. Kč při současném snížení kapitoly Rezerva a rozvoj kraje, § 6409 Ostatní činnosti j. n., položky Strategické a koncepční materiály o částku
2 375 tis. Kč určenou na realizaci projektu Integrovaný systém nakládání s odpady v kraji Vysočina.
Odpovědnost OŽP
Termín průběžně
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz