Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro zastupitelstvo čj. ZK-04-2010-22

ZK-04-2010-22.doc  ZK-04-2010-22pr1.doc  ZK-04-2010-22pr2.pdf
Číslo materiálu22
Číslo jednacíZK-04-2010-22
NázevDarování nemovitostí - k. ú. Střelecká, obec Dobronín
Zpracoval J. Mrázková
Předkládá L. Joukl
Počet příloh
Popis problémuMateriál řeší darování budovy a okolního pozemku v k.ú. Střelecká, obec Dobronín sloužícího jako odloučené pracoviště Domova důchodců Ždírec do vlastnictví obce Dobronín.
Na OM se obrátil odbor sociálních věcí krajského úřadu se žádostí o zajištění převodu objektu, ve kterém sídlí pobočka Domova důchodců Ždírec v Dobroníně na obec Dobronín. Podle výpisu z LV 380 pro k.ú. Střelecká, obec Dobronín se jedná o tyto nemovitosti: pozemek st. par. č. 65 - zast. plocha a nádvoří o výměře 561 m2, pozemek par. č. 72/1 - ost. plocha, manipulační plocha o výměře 370 m2 a budovu č.p. 261 stojící na pozemku st. par. č. 65. Uvedené nemovitosti získal kraj Vysočina na základě Protokolu o předání a převzetí majetku státu dle zákona č. 290/2002 Sb. ze dne 19. 12. 2002. Tyto nemovitosti byly předány zřizovací listinou k hospodaření příspěvkové organizaci kraje s názvem Domov důchodců Ždírec, příspěvková organizace.
V současné době kraj připravuje rozsáhlou rekonstrukci vlastního areálu Domova důchodců Ždírec, kdy všichni klienti budou dočasně umístěni do nově zrekonstruované budovy č.p. 2119 v k.ú. Havlíčkův Brod (objekt bývalé chirurgie Nemocnice Havlíčkův Brod) a do pavilonu F v areálu Nemocnice Havlíčkův Brod. První objekt byl zrekonstruován přímo pro účely provozování domova pro seniory a po dočasném využití pro obyvatele z DD Ždírec i z pobočky DD v Dobroníně bude dál sloužit pro klienty z okolí jako pobočka Domova pro seniory Havlíčkův Brod, příspěvkové organizace. Druhý objekt nemocnice jako nepotřebný uvolní a bude použit jako dočasné ubytování pro klienty z obou objektů DD Ždírec v době rekonstrukce. Vlastní stěhování je připraveno tak, aby proběhlo v průběhu června. V červenci tedy bude objekt v Dobroníně uvolněn.
Návrh řešení Při přípravných jednáních ohledně rekonstrukce Domova důchodců Ždírec bylo představiteli kraje přislíbeno, že po uvolnění budovy v Dobroníně bude tato bezúplatně převedena do vlastnictví obce Dobronín. Budova č.p. 261 byla původně ve vlastnictví obce Dobronín a v minulosti bylo přislíbeno obci, že pokud budova přestane sloužit jako domov důchodců, bude navrácena do vlastnictví obce.
Základní podmínkou pro darování výše uvedených nemovitostí do vlastnictví obce je zveřejnění záměru darování na úřední desce krajského úřadu po zákonem stanovenou dobu.
Zveřejnění záměru darování nemovitostí do vlastnictví obce Dobronín proběhlo ve dnech 6. 5. - 7. 6. 2010 a nebyly k němu vzneseny žádné připomínky. V případě kladného rozhodnutí zastupitelstva kraje budou uvedené nemovitosti vyjmuty z hospodaření DD Ždírec.
Návrh usnesení předpokládá rozhodnout darovat uvedené nemovitosti z vlastnictví kraje Vysočina do vlastnictví obce Dobronín a schválit dodatek zřizovací listiny, kterým budou uvedené nemovitosti vyjmuty z hospodaření domova důchodců.
StanoviskaUsnesením 0680/14/2010/RK rada kraje rozhodla zveřejnit na úřední desce krajského úřadu záměr darování pozemku st. par. č. 65 - zastavěná plocha a nádvoří o výměře 561 m2, pozemku par. č. 72/1 - ost. plocha, manipulační plocha o výměře 370 m2 a budovy - objektu bydlení č.p. 261 stojící na pozemku st. par. č. 65, včetně všech součástí a příslušenství v k.ú. Střelecká, obec Dobronín do vlastnictví obce Dobronín a doporučila zastupitelstvu kraje rozhodnout darovat pozemek st. par. č. 65 - zastavěná plocha a nádvoří o výměře 561 m2, pozemek par. č. 72/1 - ost. plocha, manipulační plocha o výměře 370 m2 a budovu - objekt bydlení č.p. 261 stojící na pozemku st. par. č. 65, včetně všech součástí a příslušenství v k. ú. Střelecká, obec Dobronín z vlastnictví kraje Vysočina do vlastnictví obce Dobronín.
Odbor sociálních věcí souhlasí návrhem na darování uvedených nemovitostí obci Dobronín. Tento návrh vychází z podmínek stanovených v době, kdy obec darovala předmětné objekty pro potřeby domova důchodců.
Domov důchodců Ždírec nemá proti předloženému materiálu námitky.
Návrh usneseníZastupitelstvo kraje
rozhoduje
převést darem pozemek st. par. č. 65 - zastavěná plocha a nádvoří o výměře 561 m2, pozemek par. č. 72/1 - ost. plocha, manipulační plocha o výměře 370 m2 a budovu - objekt bydlení č. p. 261 stojící na pozemku st. par. č. 65, včetně všech součástí a příslušenství v k. ú. Střelecká, obec Dobronín z vlastnictví kraje Vysočina do vlastnictví obce Dobronín;
schvaluje
dodatek Zřizovací listiny č. 6 Domova důchodců Ždírec, příspěvková organizace dle materiálu ZK-04-2010-22, př. 1.
Odpovědnost odbor majetkový
Termín 30. září 2010
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz