Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro zastupitelstvo čj. ZK-02-2010-82

ZK-02-2010-82.doc  ZK-02-2010-82pr1.doc
Číslo materiálu82
Číslo jednacíZK-02-2010-82
NázevFOND VYSOČINY - grantový program Bezpečné metropolitní sítě 2010
Zpracoval2 FOND VYSOČINY - grantový program Bezpečné metropolitní sítě 2010 pro: jednání zastupitelstva kraje č. 2/2010 dne 23. 3. 2010 zpracovali: M. Rojková, P. Pavlinec
Předkládá Z. Ryšavý
Počet příloh
Popis problémuJedná se o návrh na vyhlášení grantového programu na podporu komunikační infrastruktury orgánů veřejné správy určeného pro obce, svazky obcí a organizace zřizované samosprávou kraje Vysočina s maximální podporou 180 tis. Kč na jeden projekt.
Cílem programu je nejen zefektivnění (zlepšení, zrychlení) vzájemné komunikace mezi zúčastněnými subjekty a rozvoj komunikační infrastruktury v regionu prostřednictvím budování bezpečných širokopásmových sítí a sítí místního dosahu, ale i zpřístupnění kvalitního a připojení typu broadband domácnostem v obcích kraje. To vše s důrazem na bezpečnost prostředků ICT včetně archivace dat.
Návrh řešení Odbor informatiky Krajského úřadu kraje Vysočina připravil k vyhlášení grantový program v objemu 1 mil. Kč na podporu komunikační infrastruktury orgánů veřejné správy.
Účelem poskytovaných finančních prostředků je zajistit spolufinancování při vytváření základní komunikační infrastruktury a jejím dalším rozvoji, pomoc při budování obecních sítí zapojením více subjektů v obci do jedné sítě a to včetně sítí poskytujících služby typu poslední míle domácnostem a soukromým subjektům, budování rozsáhlejších sítí podporujících komunikaci orgánů veřejné správy. Program je také zaměřen na podporu tvorby projektové dokumentace, nákup klíčových technologických prvků sítí a základních prostředků pro jejich připojení k veřejnému internetu a páteřním sítím. Součástí řešení mohou být i prvky síťové bezpečnosti, archivace dat a vnitřní síťové bezpečnosti.
Proti předchozímu kolu tohoto grantového programu není grant rozčleněn na tituly dle velikosti obcí, okruh žadatelů je rozšířen o příjemce z řad příspěvkových organizací samospráv a v rámci přijatelných nákladů je možné financovat i bezpečnostní prvky.
StanoviskaStanovisko odboru regionálního rozvoje:
Předložený grantový program je plně v souladu s Programem rozvoje kraje Vysočina. Grantový program splňuje podmínky Statutu účelového Fondu Vysočiny a obsahuje informace pro vyhlášení grantového programu obsažené v článku 7 bodu 3) pod písm. a) - písm. o) tohoto Statutu. Odbor regionálního rozvoje vydává stanovisko, že předložený grantový program je po formální stránce způsobilý k vyhlášení.
Návrh usneseníZastupitelstvo kraje
vyhlašuje
grantový program Bezpečné metropolitní sítě 2010 dle materiálu ZK-02-2010-82, př. 1;

jmenuje
* řídicí výbor grantového programu Bezpečné metropolitní sítě 2010 ve složení:
ODS -
KDU-ČSL -
ČSSD -
KSČM -
* .............................. předsedou řídicího výboru grantového programu Bezpečné metropolitní sítě 2010 ;
* garantem grantového programu Bezpečné metropolitní sítě 2010 odbor informatiky a zástupce garanta Ing. Petra Pavlince s právem hlasovacím a Ing. Martinu Rojkovou s právem poradním;
pověřuje
radu kraje, aby v případě rezignace člena řídicího výboru jmenovala náhradníka.
Odpovědnost odbor informatiky
Termín 31. 03. 2010
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz