Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro zastupitelstvo čj. ZK-07-2009-28

ZK-07-2009-28.doc  ZK-07-2009-28pr1.xls  ZK-07-2009-28pr2.doc
Číslo materiálu28
Číslo jednacíZK-07-2009-28
NázevNabytí nemovitého majetku bezúplatným převodem ze správy Pozemkového fondu ČR do vlastnictví kraje Vysočina v k. ú. Bystřice nad Pernštejnem
Zpracoval P. Dvořák
Předkládá L. Joukl
Počet příloh
Popis problémuJedná se o bezúplatný převod pozemků ze správy PF ČR do vlastnictví kraje Vysočina pro Vyšší odbornou školu a Střední odbornou školu zemědělsko-technickou Bystřice nad Pernštejnem.
Zastupitelstvo kraje usnesením 0470/02/2008/ZK ze dne 10. 11. 2009 prohlásilo, že nemovitosti dle materiálu ZK-06-2009-54, př. 1, požadované k bezúplatnému převodu z Pozemkového fondu ČR do vlastnictví kraje Vysočina, jsou pro činnost školy Vyšší odborná škola a Střední odborná škola zemědělsko-technická Bystřice nad Pernštejnem, se sídlem Dr. Veselého 343, Bystřice nad Pernštejnem, zařazené do sítě předškolních zařízení, škol a školských zařízení, pro tento subjekt nezbytné a že převod nemovitostí pro tento subjekt je i ve výhledu v souladu s koncepcí školství kraje. Dle § 2 odst. 6 zákona č. 569/1991 Sb., o Pozemkovém fondu ČR, v platném znění je umožněn bezúplatný převod nemovitého majetku do vlastnictví kraje v případě, že nemovitosti jsou potřebné pro činnost školy nebo školského zařízení. Odbor majetkový zpracoval žádost o bezúplatný převod nemovitostí v souladu s výše uvedeným usnesením a předložil ji Územnímu pracovišti Pozemkového fondu ČR Jihlava.
Návrh řešení Převody nemovitostí ze správy PF ČR jsou řešeny postupně v návaznosti na předložení návrhu územním pracovištěm PF ČR k projednání v presidiu PF ČR. Územní pracoviště PF Jihlava informovalo OM, že krajem uplatněný požadavek na převod pozemku byl zpracován, dokladově doplněn a předložen k projednání a schválení presidiu PF ČR a to v rozsahu dle materiálu ZK-07-2009-28, př. 1. Nabytí nemovitostí do vlastnictví kraje Vysočina bylo projednáno s vedením města Bystřice nad Pernštejnem a to s ohledem na městem připravovaný projekt Centrum zelených vědomostí , jehož realizací dojde mimo jiné ke zkvalitnění podmínek pro praktický výcvik žáků a studentů Vyšší odborné školy a Střední odborné školy zemědělsko-technické Bystřice nad Pernštejnem.
Dodatkem zřizovací listiny budou nemovitosti předány k hospodaření příspěvkové organizaci s názvem Vyšší odborná škola a Střední odborná škola zemědělsko-technická Bystřice nad Pernštejnem.
Územní pracoviště PF Jihlava dle metodiky schválené PF ČR v návrhu smlouvy na bezúplatný převod nemovitostí uplatnilo smluvní podmínku v tomto znění: Přejímající bude tyto nemovitosti užívat pouze pro účely a potřeby školství po dobu 10 let ode dne jejich nabytí. Stanou-li se před uplynutím této doby převáděné nemovitosti pro přejímajícího nepotřebnými nebo zanikne-li příspěvková organizace přejímajícího uvedená v článku II. této smlouvy bez toho, aniž by její činnost a náplň převzala jiná příspěvková organizace zřízená přejímajícím za obdobným účelem, musí být převáděné nemovitosti přejímajícím nabídnuty k bezúplatnému převodu do vlastnictví státu. Organizační složkou státu příslušnou k přijetí nabídky je věcně příslušné ministerstvo. Věcně příslušným ministerstvem ke dni uzavření tohoto dodatku je Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy České republiky. Pokud nabídka přejímajícího nebude přijata ve lhůtě 3 měsíců od jejího doručení, naloží přejímající s těmito nemovitostmi podle svého uvážení. Smluvní podmínka v návrhu smlouvy o bezúplatném převodu nemovitostí odpovídá obsahu a účelu usnesení 0470/06/2009/ZK přijatého Zastupitelstvem kraje Vysočina.
Návrh usnesení předpokládá rozhodnout nabýt nemovitosti dle materiálu ZK-07-2009-28, př. 1 do vlastnictví kraje Vysočina.
StanoviskaRada kraje usnesením 1691/36/2009/RK doporučila zastupitelstvu kraje rozhodnout bezúplatně nabýt nemovitosti dle materiálu RK-36-2009-09, př. 1 z vlastnictví České republiky a správy Pozemkového fondu ČR do vlastnictví kraje Vysočina.
Návrh usneseníZastupitelstvo kraje
rozhoduje
bezúplatně nabýt nemovitosti dle materiálu ZK-07-2009-28, př. 1 z vlastnictví České republiky a správy Pozemkového fondu ČR do vlastnictví kraje Vysočina;
schvaluje
dodatek č. 18 Zřizovací listiny Vyšší odborné školy a Střední odborné školy zemědělsko-technické Bystřice nad Pernštejnem dle materiálu ZK-07-2009-28, př. 2.
Odpovědnost odbor majetkový
Termín 15. 2. 2010
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz