Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro zastupitelstvo čj. ZK-06-2009-57

ZK-06-2009-57.doc  ZK-06-2009-57pr1.pdf
Číslo materiálu57
Číslo jednacíZK-06-2009-57
NázevNemocnice Jihlava - Pavilon urgentní a intenzivní péče
Zpracoval P. Kolář, I. Fryšová, D. Buřičová
Předkládá M. Hyský, J. Běhounek
Počet příloh
Popis problémuJedná se o schválení přípravy projektu Nemocnice Jihlava - Pavilon urgentní a intenzivní péče .

Usnesením RK 0176/05/2008 ze dne 5. 2. 2008 vzala rada kraje na vědomí (rada kraje bere na vědomí investiční záměr vybudování Centrálního pavilonu JIP v Nemocnici Jihlava ; ukládá - odboru majetkovému, odboru sociálních věcí a zdravotnictví ve spolupráci s nemocnicí zahájit neprodleně práce na přípravě projektu Centrální pavilon JIP v Nemocnici Jihlava ; - Nemocnici Jihlava, p. o. zapracovat náklady na projektovou dokumentaci do investičního plánu na rok 2008) investiční záměr vybudování Centrálního pavilonu JIP v Nemocnici Jihlava a uložila Odboru majetkovému Krajského úřadu kraje Vysočina a Odboru sociálních věcí a zdravotnictví ve spolupráci s nemocnicí zahájit neprodleně práce na přípravě projektu Centrální pavilon JIP v Nemocnici Jihlava. Nemocnici Jihlava, p.o. rada kraje uložila zapracovat náklady na projektovou dokumentaci do investičního plánu na rok 2008. Na základě tohoto usnesení byla zpracována projektová dokumentace pro územní rozhodnutí s názvem Nemocnice Jihlava - urgentní příjem a JIP . Územní rozhodnutí na tuto stavbu bylo vydáno a nabylo právní moci dne 13. 2. 2009, viz materiál ZK-06-2009-57, př.1. Vydané územní rozhodnutí obsahuje mezi podmínkami pro umístění a projektovou přípravu stavby (body 4, 5 a 6) požadavek na vyřešení - přemístění stávající cesty pro pěší. Tato cesta protíná půdorys navrhované budovy. Řešení je v územním rozhodnutí požadováno před vydáním stavebního povolení.
Původní investiční záměr (resp. projektová dokumentace k územnímu řízení) byl na základě projednávání na úrovni vedení kraje, vedení Nemocnice Jihlava a příslušných odborů krajského úřadu přehodnocen dle potřeb Nemocnice Jihlava, p.o., viz materiál ZK-06-2009-57, př. 2 (matriál je neveřejný) především pak s ohledem na strukturu, počet lůžek a řešení přemístění infekčního oddělení. S tímto je spojena i změna názvu projektu na Nemocnice Jihlava - Pavilon urgentní a intenzivní péče (dále jen projekt PUIP ).
Projekt PUIP bude spolufinancován z Regionálního operačního programu NUTS 2 Jihovýchod, oblasti podpory 3.4. Veřejné služby regionálního významu, kde je od 5. 5. 2008 vyhlášena kontinuální výzva. Předpokládaná výše získané dotace k tomuto projektu je 143 000 000 Kč, tj. 40 % uznatelných nákladů projektu. Minimální předpokládaná výše spolufinancování projektu ze strany kraje je 214 500 000 Kč, tj. min. 60 %.
K projektu byla zpracována architektonická studie viz materiál ZK-06-2009-57, př. 3 (materiál je neveřejný).
Návrh řešení Odbor majetkový, Odbor zdravotnictví a Odbor regionálního rozvoje Krajského úřadu kraje Vysočina doporučují přípravu nově zaměřeného projektu pod názvem Nemocnice Jihlava - Pavilon urgentní a intenzivní péče .
StanoviskaOdbor ekonomický: Za předpokladu realizace všech schválených projektů, které mají být spolufinancovány EU, nebudou ve Fondu strategických rezerv dostatečné finanční prostředky na předfinancování projektu, ani na financování krajského podílu (který bude minimálně 60%, t.j. 214,5 mil. Kč, při zmiňovaném zůstatku v ROP a uvedeném kurzu bude krajský podíl téměř 70%). Je téměř jisté, že na financování projektu bude muset kraj využít cizích zdrojů.

Rada kraje: Rada kraje usnesením č. 1525/33/2009/RK uložila Odboru majetkovému, Odboru zdravotnictví a Odboru regionálního rozvoje Krajského úřadu kraje Vysočina připravit projektovou žádost k investičnímu záměru Nemocnice Jihlava - Pavilon urgentní a intenzivní péče podle materiálů RK-33-2009-57, př.2 a RK-33-2009-57, př.3 a předložit ji ke schválení radě kraje a uložila řediteli Nemocnice Jihlava, p. o. zařadit investiční akci Nemocnice Jihlava - Pavilon urgentní a intenzivní péče, projektová dokumentace do investičního plánu v roce 2010, doporučila zastupitelstvu kraje schválit převod finančních prostředků ve výši max. 357,5 mil. Kč z Fondu strategických rezerv nebo z cizích zdrojů na zvláštní účet kraje určený na financování projektu Nemocnice Jihlava - Pavilon urgentní a intenzivní péče s tím, že finanční prostředky budou uvolňovány postupně podle aktuální potřeby projektu.
Návrh usneseníZastupitelstvo kraje
schvaluje
převod finančních prostředků ve výši max. 357,5 mil. Kč z Fondu strategických rezerv nebo z cizích zdrojů na zvláštní účet kraje určený na financování projektu Nemocnice Jihlava - Pavilon urgentní a intenzivní péče s tím, že finanční prostředky budou uvolňovány postupně podle aktuální potřeby projektu.
Odpovědnost OM, OZ, ORR
Termín 31. 12. 2010
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz