Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro zastupitelstvo čj. ZK-06-2009-48

ZK-06-2009-48.doc
Číslo materiálu48
Číslo jednacíZK-06-2009-48
NázevUzavření smlouvy o budoucí kupní smlouvě - k. ú. Dolní Krupá u Havlíčkova Brodu
Zpracoval J. Mrázková
Předkládá L. Joukl
Počet příloh
Popis problémuMateriál řeší uzavření budoucí kupní smlouvy s vlastníkem pozemku, který má být dotčen stavbou Silnice II/344 Dolní Krupá .
Na odbor majetkový se obrátila Krajská správa a údržba silnic Vysočiny se žádostí o pomoc při majetkoprávní přípravě uvedené stavby. Touto stavbou budou mimo jiné dotčeny pozemky par. č. 1504/6 - ostatní plocha silnice a par. č. 1542 - vodní plocha v k.ú. Dolní Krupá u Havlíčkova Brodu. Dle záborového elaborátu má být pozemek par. č. 1504/6 dotčen trvalým záborem a na pozemku par. č. 1542 má být zřízeno věcné břemene. Vlastníkem těchto pozemků je Česká republika, příslušnost hospodaření má Zemědělská vodohospodářská správa, Brno. Vzhledem k tomu, že tato organizace neuzavírá smlouvy zakládající právo provést stavbu, je třeba řešit smluvní vztah, který by umožnil KSUSV požádat o vydání územního a stavebního povolení. Dle telefonického dotazu je možné řešit vzniklou situaci uzavřením smlouvy o budoucí kupní smlouvě a smlouvy o budoucí smlouvě o zřízení věcného břemene. Uzavření těchto smluv však není v pravomoci Krajské správy a údržby silnic Vysočiny. Smlouva o budoucí smlouvě o zřízení věcného břemene již byla v souladu s usnesením 1295/28/2009/RK po oboustranné dohodě sepsána a odeslána k podpisu ZVHS Brno. K řešení zbývá uzavřít smlouvu o budoucí kupní smlouvě. S uzavřením této smlouvy vlastník pozemku též souhlasí.
Návrh řešení OM navrhuje uzavřít na užívání a budoucí koupi části pozemku par. č. 1504/6 smlouvu o budoucí kupní smlouvě. Tento pozemek má být zastavěn silničním tělesem (asfaltový kryt a zčásti dlažba) vybudovaným v rámci stavby Silnice II/344 Dolní Krupá . Bez uzavření této smlouvy nebude moci KSUSV požádat o vydání územního a stavebního povolení. Vlastník pozemku je dle korespondence ochoten smlouvu uzavřít s tím, že by cena pozemku měla být stanovena znaleckým posudkem vyhotoveným po realizaci stavby.
Usnesení předpokládá rozhodnout uzavřít smlouvu o budoucí kupní smlouvě.
StanoviskaUsnesením 1295/28/2009/RK rada kraje rozhodla zahájit jednání s ĆR - Zemědělskou vodohospodářskou správou, Hlinky 60/144, Brno-Pisárky, IČ: 00 020 451 o uzavření smlouvy o budoucí kupní smlouvě na část pozemku par. č. 1504/6 a dále smlouvy o budoucí smlouvě o zřízení věcného břemene na pozemku par. č. 1542 v k.ú. Dolní Krupá u Havlíčkova Brodu; uzavřít smlouvu o budoucí smlouvě o zřízení věcného břemene na pozemku par. č. 1542 v k.ú. Dolní Krupá u Havlíčkova Brodu mezi ĆR - Zemědělskou vodohospodářskou správou na straně budoucího povinného a krajem Vysočina na straně budoucího oprávněného z věcného břemene a doporučila zastupitelstvu kraje rozhodnout uzavřít smlouvu o budoucí kupní smlouvě mezi ĆR - Zemědělskou vodohospodářskou správou, Hlinky 60/144, Brno -Pisárky, IČ: 00 020 451 na straně budoucího prodávajícího a krajem Vysočina na straně budoucího kupujícího na část pozemku par. č. 1504/6 v k.ú. Dolní Krupá u Havlíčkova Brodu za cenu stanovenou znaleckým posudkem.
Krajská správa a údržba silnic Vysočiny je investorem stavby Silnice II/344 Dolní Krupá a uzavření výše uvedené smlouvy potřebuje pro získání územního a stavebního povolení.
Návrh usneseníZastupitelstvo kraje
rozhoduje
uzavřít mezi ČR - Zemědělskou vodohospodářskou správou, organizační složkou státu, se sídlem Hlinky 131/60, Brno, IČ: 00 02 04 51 na straně budoucího prodávajícího a krajem Vysočina na straně budoucího kupujícího smlouvu o budoucí kupní smlouvě, na základě které kraj Vysočina získá do svého vlastnictví část pozemku par. č. 1504/6 v k. ú. Dolní Krupá u Havlíčkova Brodu, obec Dolní Krupá potřebného pro realizaci stavby Silnice II/344 Dolní Krupá .
Odpovědnost odbor majetkový
Termín prosinec 2009
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz