Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro zastupitelstvo čj. ZK-05-2009-43

ZK-05-2009-43.doc
Číslo materiálu43
Číslo jednacíZK-05-2009-43
NázevUzavření smlouvy o budoucí darovací smlouvě - k. ú. Domanín u Bystřice nad Pernštejnem
Zpracoval J. Mrázková
Předkládá L. Joukl
Počet příloh
Popis problémuPředkládaný materiál řeší uzavření smlouvy o budoucí darovací smlouvě mezi krajem Vysočina a městem Bystřice nad Pernštejnem
Na odbor majetkový se obrátilo město Bystřice nad Pernštejnem se žádostí o uzavření smlouvy zakládající právo provést stavbu cyklostezky (dle žádosti komunikace pro nemotorovou dopravu) v místní části Domanín. Cyklostezka má být vedena souběžně se silnicí III/36035 a nachází se na části silničního pozemku par. č. 1186, - ost. plocha, silnice, který je ve vlastnictví kraje Vysočina. Pro účely stavebního řízení byla v souladu s usnesením 0800/19/2009/RK uzavřena mezi městem Bystřice nad Pernštejnem a krajem Vysočina smlouva zakládající právo provést stavbu. Vzhledem k tomu, že město chce cyklostezku vybudovat za podpory Regionálního operačního programu Jihovýchod, kde je vyžadováno doložení budoucích práv k pozemkům dotčeným stavbou, požádalo město současně o uzavření budoucí darovací smlouvy na část tohoto pozemku v rozsahu cca 364 m2. Krajská správa a údržba silnic Vysočiny, příspěvková organizace, provoz Žďár nad Sázavou souhlasí s vybudováním cyklostezky a stanovila podmínky, za nichž je možné stavbu realizovat.
Pozemek par. č. 1186 - ost. plocha, silnice o výměře 34 867 m2 v k.ú. Domanín u Bystřice nad Pernštejnem je ve vlastnictví kraje Vysočina na základě zákona č. 157/2000 Sb., o přechodu některých věcí, práv a závazků z majetku ČR do majetku krajů, v platném znění a Rozhodnutí MDS ČR čj. 3796/01-9-KM ze dne 10. 9. 2001. Zřizovací listinou byl dán do správy příspěvkové organizace kraje s názvem Správa a údržba silnic Žďár nad Sázavou, resp. podle Rozhodnutí o sloučení příspěvkových organizací vydaného krajem Vysočina a schváleného Zastupitelstvem kraje Vysočina usnesením č. 0523/08/2006/ZK ze dne
7. 11. 2006, účinného od 1. 1. 2007, byl svěřen do správy organizace s názvem Krajská správa a údržba silnic Vysočiny, příspěvková organizace.
Návrh řešení OM navrhuje uzavřít smlouvu o budoucí darovací smlouvě mezi krajem Vysočina a městem Bystřice nad Pernštejnem, ve které se kraje zaváže po realizaci stavby cyklostezky a jejím geometrickém zaměření darovat část pozemku cyklostezkou dotčenou. Tato smlouva bude sloužit pro potřebu získání dotace z Regionálního operačního programu Jihovýchod. Zákonná podmínka pro převod nemovitostí je dle ustanovení § 18 odst. 1 zákona č. 129/2000 Sb., o krajích, v platném znění, tj. zveřejnění záměru darování části požadovaného pozemku na úřední desce krajského úřadu proběhla ve dnech 12. 6.
a 13. 7. 2009.
Návrh usnesení předpokládá rozhodnout uzavřít mezi krajem Vysočina a městem Bystřice nad Pernštejnem smlouvu o budoucí darovací smlouvě, ve které se kraj Vysočina zaváže darovat část pozemku par. č. 1186 zastavěného cyklostezkou do vlastnictví města Bystřice nad Pernštejnem.
StanoviskaUsnesením 0800/19/2009/RK rada kraje souhlasila se stavbou Cyklostezka k RS Borovinka Bystřice n. Pern. - stavební objekt 04, kterou bude dotčen pozemek par. č. 1186 v k. ú. Domanín u Bystřice nad Pernštejnem, obec Bystřice nad Pernštejnem; rozhodla uzavřít mezi krajem Vysočina městem Bystřice nad Pernštejnem smlouvu zakládající městu Bystřice nad Pernštejnem právo realizovat stavbu Cyklostezka k RS Borovinka Bystřice n. Pern. - stavební objekt 04 na části pozemku par. č. 1186 v k.ú. Domanín u Bystřice nad Pernštejnem a dále rozhodla zveřejnit na úřední desce krajského úřadu záměr darování části pozemku par. č. 1186 v k. ú. Domanín u Bystřice nad Pernštejnem, obec Bystřice nad Pernštejnem do vlastnictví města Bystřice nad Pernštejnem, doporučila zastupitelstvu kraje rozhodnout uzavřít smlouvu o budoucí darovací smlouvě mezi krajem Vysočina a městem Bystřice nad Pernštejnem, kterou se kraj Vysočina zaváže darovat městu Bystřice nad Pernštejnem část pozemku par. č. 1186 k. ú. Domanín u Bystřice nad Pernštejnem, obec Bystřice nad Pernštejnem dotčenou stavbou cyklostezky.
Krajská správa a údržba silnic Vysočiny, příspěvková organizace souhlasí s vybudováním cyklostezky v rámci akce Cyklostezka k RS Borovinka Bystřice n. Pern. - stavební objekt 04 a následným majetkoprávním vypořádáním dotčeného pozemku.
ODSH souhlasí s darováním části pozemku par. č. 1186 v k. ú. Domanín u Bystřice nad Pernštejnem, obec Bystřice nad Pernštejnem po realizaci stavby a jejím geometrickým vypořádáním.
Návrh usneseníZastupitelstvo kraje
rozhoduje
uzavřít smlouvu o budoucí darovací smlouvě mezi krajem Vysočina a městem Bystřice nad Pernštejnem, kterou se kraj Vysočina zaváže darovat městu Bystřice nad Pernštejnem část pozemku par. č. 1186 k. ú. Domanín u Bystřice nad Pernštejnem, obec Bystřice nad Pernštejnem dotčenou stavbou cyklostezky a město Bystřice nad Pernštejnem se zaváže část tohoto pozemku přijmout do svého vlastnictví.
Odpovědnost odbor majetkový
Termín 31. 12. 2009
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz