Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro zastupitelstvo čj. ZK-05-2009-42

ZK-05-2009-42.doc
Číslo materiálu42
Číslo jednacíZK-05-2009-42
NázevUzavření smlouvy o budoucí darovací smlouvě - k. ú. Kalhov
Zpracoval J. Mrázková
Předkládá L. Joukl
Počet příloh
Popis problémuPředkládaný materiál řeší uzavření smlouvy o budoucí darovací smlouvě mezi krajem Vysočina a obcí Kalhov na darování části pozemku zastavěného chodníkem.
Usnesením 0076/03/2009/RK vyslovila rada kraje souhlas se stavbou Výstavba chodníku podél silnice II/523 a podél budovy obecního úřadu v obci Kalhov , rozhodla uzavřít nepojmenovanou smlouvu zakládající obci Kalhov právo provést výše uvedenou stavbu mimo jiné i na pozemku par. č. 820/1 v k.ú. a obci Kalhov a dále rozhodla zveřejnit záměr darování části pozemku par. č. 820/1 zastavěného chodníkem, jehož investorem je obec Kalhov. Nepojmenovaná smlouvu byla uzavřena den 23. 1. a 26. 1. 2009 a na jejím základě bylo vydáno stavební povolení, zveřejnění záměru darování části pozemku par. č. 820/1 proběhlo ve dnech 26. 1 - 26. 2. 2009. Nyní se obrátil na OM zástupce investora Ing. Ivo Zajonc se žádostí o uzavření smlouvy o budoucí darovací smlouvě části výše uvedeného pozemku (cca 201 m2), neboť obec chce na výstavbu chodníku využít prostředků z dotace. Pro získání dotace vyžaduje správce dotačních prostředků získání vlastnického práva k dotčenému pozemku, popř. uzavření smlouvy o budoucí darovací smlouvě.
Návrh řešení OM navrhuje doporučit zastupitelstvu kraje rozhodnout uzavřít smlouvu o budoucí darovací smlouvě na část pozemku par. č. 820/1 - ost. plocha, silnice v rozsahu cca 201 m2, který bude zastavěn stavbou chodníku. Již při uzavírání smlouvy zakládající právo stavby se předpokládalo darování části pozemku zastavěného chodníkem a byl zveřejněn záměr darování. Uzavření budoucí darovací smlouvy a následné darování je v souladu se Zásadami Zastupitelstva kraje Vysočina pro převod nemovitého majetku ve vlastnictví kraje Vysočina - čl. II, odst. 2. Darovaný pozemek bude sloužit pro veřejně prospěšné účely a nebude užíván komerčně.
Návrh usnesení předpokládá rozhodnout uzavřít mezi krajem Vysočina obcí Kalhov smlouvu o budoucí darovací smlouvě, na základě které bude obci Kalhov darována část pozemku par. č. 820/1 v k.ú. a obci Kalhov zastavěná chodníkem.
StanoviskaUsnesením 0866/20/2009/RK rada kraje doporučila zastupitelstvu kraje rozhodnout uzavřít mezi krajem Vysočina na straně budoucího dárce a obcí Kalhov na straně budoucího obdarovaného smlouvu o budoucí darovací smlouvě, na základě které bude obci Kalhov darována část pozemku par. č. 820/1 v k.ú. a obci Kalhov zastavěná chodník.
Krajská správa a údržba silnic Vysočiny, provoz Jihlava již ve stanovisku ke stavbě chodníku uvedla, že část pozemku par. č. 820/1 zastavěná chodníkem musí být převedena do vlastnictví obce Kalhov.
ODSH souhlasí s darováním části pozemku par. č. 820/1 v k.ú. a obci Kalhov zastavěného chodníkem do vlastnictví obce Kalhov.
Návrh usneseníZastupitelstvo kraje
rozhoduje
uzavřít smlouvu o budoucí darovací smlouvě mezi krajem Vysočina a obcí Kalhov, v níž se kraj Vysočina zaváže darovat část pozemku par. č. 820/1 v k.ú. a obci Kalhov a obec Kalhov se zaváže část tohoto pozemku zastavěného stavbou chodníku přijmout do svého vlastnictví.
Odpovědnost odbor majetkový
Termín 30. 9. 2009
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz