Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro zastupitelstvo čj. ZK-05-2009-41

ZK-05-2009-41.doc
Číslo materiálu41
Číslo jednacíZK-05-2009-41
NázevUzavření smlouvy o budoucí darovací smlouvě v k. ú. a obci Luka nad Jihlavou
Zpracoval M. Jaroš
Předkládá L. Joukl
Počet příloh
Popis problémuNa OM se obrátil městys Luka nad Jihlavou se žádostí o uzavření smlouvy o budoucí darovací smlouvě na část pozemku par. č. 1576/2 - ostatní plocha, silnice o výměře 16 496 m2 v k. ú. a obci Luka nad Jihlavou.
Požadovaná část pozemku již je v současné době zastavěna chodníky ve vlastnictví městyse, ale ten ještě před uzavřením vlastní darovací smlouvy plánuje s přispěním státního rozpočtu provést jejich rekonstrukci. Za tímto účelem musí předložit listinu dokládající, že je vlastníkem dotčeného pozemku nebo smluvní vztah, že se tímto vlastníkem v budoucnu stane.
Výše uvedený pozemek získal kraj Vysočina na základě zákona č. 157/2000 Sb., o přechodu některých věcí, práv a závazků z majetku ČR do majetku krajů, v platném znění a Rozhodnutí MDS ČR čj. 3796/01-9-KM ze dne 10. 9. 2001. Zřizovací listinou byl dán do správy příspěvkové organizace kraje s názvem Správa a údržba silnic Jihlava, resp. podle Rozhodnutí o sloučení příspěvkových organizací vydaného krajem Vysočina a schváleného Zastupitelstvem kraje Vysočina usnesením č. 0523/08/2006/ZK ze dne 7. 11. 2006, účinného od 1. 1. 2007, byl tento pozemek svěřen do správy organizace s názvem Krajská správa a údržba silnic Vysočiny, příspěvková organizace.
Požadovaný pozemek je Katastrálním úřadem pro Vysočinu, Katastrálním pracovištěm Jihlava veden na LV č. 313 pro k. ú. a obci Luka nad Jihlavou.
Návrh řešení OM navrhuje uzavřít s městysem Luka nad Jihlavou požadovanou smlouvu o budoucí darovací smlouvě na část pozemku par. č. 1576/2 v k. ú. a obci Luka nad Jihlavou, protože požadovaná část pozemku již je chodníky zastavěna.
Tím, že majetkoprávní vypořádání pozemku proběhne až po provedení rekonstrukce, dojde k úspoře nákladů za dvojí vyhotovení geometrických plánů (na stávající chodníky a na stav po rekonstrukci) a dále za případné dvojí převody v katastru nemovitostí.
Návrh usnesení předpokládá rozhodnout uzavřít smlouvu o budoucí darovací smlouvě mezi krajem Vysočina a městysem Luka nad Jihlavou, v níž se kraj zaváže po dokončení rekonstrukce chodníků uzavřít darovací smlouvu týkající se převodu pozemků zastavěných chodníky.
StanoviskaUsnesením č. 1133/25/2009/RK ze dne 11. 8. 2009 rada kraje doporučila zastupitelstvu kraje rozhodnout uzavřít smlouvu o budoucí darovací smlouvě mezi krajem Vysočina a městysem Luka nad Jihlavou, ve které se kraj zaváže po dokončení rekonstrukce chodníků na základě geometrického plánu dodaného městysem uzavřít darovací smlouvu na převod části pozemku par. č. 1576/2 v k. ú. a obci Luka nad Jihlavou zastavěného chodníky z vlastnictví kraje Vysočina do vlastnictví městyse Luka nad Jihlavou.
KSÚS Vysočiny, příspěvková organizace, provoz Jihlava souhlasí se stavbou dle předložené projektové dokumentace a s převodem části pozemku zastavěného chodníkem do majetku městyse Luka nad Jihlavou.
ODSH souhlasí s darováním dotčené části pozemku do vlastnictví městyse Luka nad Jihlavou.
Návrh usneseníZastupitelstvo kraje
rozhoduje
uzavřít smlouvu o budoucí darovací smlouvě mezi krajem Vysočina a městysem Luka nad Jihlavou, ve které se kraj zaváže po dokončení rekonstrukce chodníků na základě geometrického plánu dodaného městysem uzavřít darovací smlouvu na převod části pozemku par. č. 1576/2 v k. ú. a obci Luka nad Jihlavou zastavěného chodníky z vlastnictví kraje Vysočina do vlastnictví městyse Luka nad Jihlavou.
Odpovědnost odbor majetkový
Termín 30. 9. 2009
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz